Bloeiende start als franchisenemer!

Dirk van Moll is op 1 juni 2019 gestart als franchisenemer bij Motorhome Depot Nederland, Europa’s grootste campermakelaar. 

Maar hoe word je franchisenemer? Welk pad moet je bewandelen? Dirk vertelt wat het inhoudt om een franchisenemer te worden, van oriëntatie tot de keuze voor een formule.

Dirk heeft altijd al de droom gehad om een eigen zaak te starten. Hij was op zoek naar een goede formule, waarbij hij kon adviseren en verkopen in de consumentenmarkt. Na veel research en gesprekken met verschillende mensen heeft hij gekozen voor Motorhome Depot Nederland.

‘’Na het afronden van mijn studie HBO Elektronica ben ik werkzaam geweest als Sales Manager voor diverse buitenlandse glasvezelkabelfabrikanten. Ik heb mijn droom van eigen zaak opgepakt en heb het roer radicaal omgegooid, tot mijn pensioen wil ik namelijk iets doen wat ik echt leuk vind.

Ik heb voor Motorhome Depot Nederland gekozen, omdat de campermarkt mij enorm aanspreekt. Het is een groeimarkt en de formule biedt mij veel mogelijkheden. Deze formule heeft zijn sporen al in het buitenland  verdiend en wij doen daar hier in Nederland ons voordeel mee. Ook het relatief nieuwe beroep campermakelaar, met notarieel betalen als veiligheidswaarborg voor zowel koper als verkoper, daar is in Nederland zeker behoefte aan. De professionaliteit die we uitstralen heeft de doorslag gegeven met Motorhome Depot Nederland te starten.”

Waardering voor je werk is waarom je het doet

Campermakelaar zijn bevalt Dirk goed tot nu toe. Het concept is goed doordacht en geeft vertrouwen. 

“Het is superfijn om alle partijen met een goed gevoel van verkoop en aankoop achter te laten. Met goede onderbouwing en onze transparante manier van werken zijn de eventuele bedenkingen bij de klant vrij snel weggenomen. Ook de reacties zijn leuk om te horen, waardering voor je werk is waarom je het doet. Ik moet me afremmen om niet altijd te willen werken.’’

Ondersteuning en ontwikkeling

Motorhome Depot Nederland ontwikkelt zich constant en ondersteunt haar franchisenemers waar maar kan. Elke vraag wordt beantwoord en elk probleem wordt serieus genomen. 

“Ook het ontwikkelen van onze formule en de manier waarop de franchisegever dit uit wil bouwen heeft me overtuigd dat dit een goede stap zou zijn. Tot op de dag van vandaag heb ik geen seconde spijt van deze beslissing.‘’

Toekomst

Zoals voor elke ondernemer is groei voor Dirk erg belangrijk. Dirk wil op korte termijn naamsbekendheid opbouwen als regio campermakelaar via mond op mond reclame en op lange termijn het uitbouwen van regio naar België. En dit gaat zeker lukken!

Wil jij net als Dirk starten als campermakelaar? Motorhome Depot Nederland is nog op zoek naar nieuwe franchisenemers voor de regio’s Drenthe, Zuid-Holland en Overijssel. Klik hier voor meer informatie!