Inge en Herald van Bijleveld: fulltime camper- en caravanmakelaar

Ruim twee jaar geleden kwamen Inge en Herald van Bijleveld per toeval in contact met Motorhome Depot. Op de camperbeurs, de Camper Expo in Houten, raakten zij in gesprek met de franchiseformule. 

“In eerste instantie om onze camper via dit bedrijf te verkopen, maar al snel veranderde het onderwerp, omdat wij wel geïnteresseerd waren om als franchisenemer bij Motorhome Depot aan de slag te gaan. Het leek ons altijd al leuk om in de kampeerbranche te werken. Wij werden erg enthousiast en binnen een week hadden wij een afspraak op het hoofdkantoor waar ons alles is uitgelegd over de formule en de mooie kansen die er zijn in deze groeiende markt”, vertelt de 51-jarige Herald. 

Op 1 mei 2018 is het echtpaar uit Soest gestart als franchisenemer: “Wij hoefden niet lang na te denken of de franchiseformule bij ons zou passen. Wij waren er snel uit dat wij de komende jaren graag actief wilden zijn als campermakelaar bij Motorhome Depot. Eerst ben ik begonnen als campermakelaar in de regio Utrecht en daarna is Inge aangesloten als franchisenemer voor Caravan Depot. Ik besloot om mijn baan op te zeggen en ben samen met Inge fulltime actief als camper- en caravanmakelaar.”

De beginperiode

“De beginperiode is niet altijd even gemakkelijk geweest. Dit komt vooral doordat ik geen ervaring had als zelfstandig ondernemer en daardoor veel zaken moest ontdekken. Gelukkig heb ik veel support gehad vanuit het hoofdkantoor van Motorhome Depot en hebben zij mij goed op weg geholpen. Nu ik enkele jaren bezig ben, gaan zaken mij gemakkelijker af en neemt het succes verder toe. Ik heb er elke dag veel zin in om klanten te helpen bij de verkoop van hun camper en de koper bij de aanschaf van de juiste camper voor fantastische reizen!”, aldus een enthousiaste Herald. 

Op de vraag wat moeilijker is dan hij van tevoren had verwacht, reageert Herald: “Het is niet altijd vanzelfsprekend dat klanten de meerwaarde van een campermakelaar ervaren alvorens de verkoop aan ons uit te besteden. Echter gaat dit steeds beter, omdat de naamsbekendheid van Motorhome Depot toeneemt. De organisatie doet hier veel voor.”

Toekomstplannen

“Ons doel is om ons werkgebied de komende jaren steeds beter te leren kennen. Wij willen meer bekendheid verkrijgen binnen onze regio door de particuliere en zakelijke verkoop van campers en caravans verder uit te breiden”, vertellen Inge en Herald over hun toekomstplannen. 

Inge en Herald hebben tot slot ook een tip voor oriënterende franchisenemers: “Ga op zoek naar wat je echt leuk vindt en dicht bij jou staat. Probeer daar een baan in te vinden bij een franchiseformule die jou de juiste ondersteuning kan geven in het uitgroeien tot succes!”