Van eigen signbedrijf naar franchisenemer bij Motorhome Depot

Begin dit jaar is de 59-jarige Ronald Suselbeek gestart als franchisenemer bij Motorhome Depot. Hiervoor runde hij 30 jaar zijn eigen signbedrijf. Omdat Ronald toe was aan een nieuwe uitdaging heeft hij zijn bedrijf verkocht en is hij aan de slag gegaan als campermakelaar. Wij waren benieuwd naar zijn verhaal en zijn met Ronald in gesprek gegaan.

Hoe ben je met deze formule in contact gekomen?

“Mijn vrouw en ik kwamen in contact met Motorhome Depot toen wij onze camper via een Motorhome Depot campermakelaar verkochten. Deze manier van verkopen is ons goed bevallen en de rol van campermakelaar sprak mij erg aan. Ik heb de toenmalige campermakelaar gevraagd om contact met mij op te nemen als hij ooit zou stoppen, want helaas was de regio waarin ik woonde voorzien van een campermakelaar. Vrij kort daarna werd ik door de toenmalige campermakelaar gebeld met het bericht dat hij vanwege privéomstandigheden genoodzaakt was te stoppen als campermakelaar. Ik vond dit in eerste instantie vervelend om te horen, maar ik had de kans om zijn regio over te nemen. Daarop volgde al snel een goed gesprek met het hoofdkantoor van Motorhome Depot.”

Waarom heb je voor deze formule gekozen?

“Ik was al enthousiast over de rol van campermakelaar. Nadat ik mij verdiept had in het concept werd dit enthousiasme bevestigd. Het concept van Motorhome Depot is goed uitgedacht en de ondersteuning en training vanuit het hoofdkantoor spraken mij aan. Ondanks dat ik mij voor de eerste keer aansloot bij een franchiseformule, kon ik door deze ondersteuning en training goed voorbereid van start gaan.” 

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe?

“Het bevalt uitstekend! Ik kom op de mooiste plaatsen en ontmoet veel mensen waarmee ik mooie gesprekken heb, maar soms ook droevige verhalen als de camper vanwege minder leuke omstandigheden verkocht moet worden. Dat hoort er ook bij.”

Wat is jou meegevallen?

“Na 30 jaar een eigen signbedrijf gerund te hebben, was het lang geleden dat ik ingewerkt werd op een nieuwe functie. Desondanks is het mij ontzettend meegevallen hoe snel ik de werkzaamheden eigen gemaakt heb. Daarentegen leer ik nog iedere dag, dat maakt het leuk en divers!”

Welke ondersteuning heb je van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening?  

“Ik heb een tweedaagse training gekregen waarbij ik alle ins en outs heb geleerd. Daarnaast is alles geautomatiseerd en kan ik alles regelen via mijn tablet, ook het hele verkoopproces. Dit werkt heel plezierig.”

Welke ondersteuning ontvang je op dit moment nog?

“Ik kan voor vragen en advies nog altijd contact opnemen met mijn trainer en het hoofdkantoor. Hier maak ik regelmatig gebruik van om er zeker van te zijn dat ik op de juiste weg zit.”

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte en lange termijn?

“Het eerste jaar zie ik als een leerjaar. Ik wil op dit jaar nog niet te veel druk leggen, maar de komende jaren ben ik van plan om met mijn opgedane ervaring meer naamsbekendheid in mijn regio en omzet te genereren.”

Heb je tips voor de startende franchisenemer?

“Ondanks dat ik in een moeilijke periode ben begonnen, ben ik tot nu toe zeker tevreden. Kijk naar jezelf en dúrf te ondernemen!”

Ronald Suselbeek franchisenemer bij Motorhome Depot
Ronald Suselbeek franchisenemer bij Motorhome Depot

Meer weten over deze franchiseformule?

Ben je ook geïnteresseerd om aan de slag te gaan als franchisenemer bij Motorhome Depot en wil je meer weten over deze franchiseformule?