Van supermarktmanager bij AH naar franchisenemer bij Motorhome Depot

Een half jaar geleden is de 44-jarige Thierry Reus gestart als franchisenemer bij Motorhome Depot in de regio Noord-Holland. Hiervoor heeft hij 20 jaar in de retail gewerkt. De eerste 12 jaar bij C&A als storemanager en de laatste 8 jaar bij Albert Heijn als supermarktmanager. Nu is Thierry makelaar in campers en caravans. Tijd voor een interview met deze franchisenemer. 

Hoe ben je met deze formule in contact gekomen?

“Hobbymatig verhuurde ik al campers via onder andere sites als Goboony voordat ik mij aansloot bij Motorhome Depot. Ik merkte dat ik hier veel energie van kreeg en het onwijs leuk vond vakantiedromen van een ander waar te kunnen maken. In het voorjaar van 2019 kwam ik in aanraking met Motorhome Depot, omdat ik m’n camper wilde verkopen voor een iets jongere camper. Ik deed dit via Motorhome Depot en de werkwijze sprak mij aan van deze franchiseformule. Van het één kwam het ander en al vrij snel werd het idee geboren om als Motorhome Depot regio campermakelaar aan de slag te gaan.”

Waarom heb je voor deze formule gekozen? 

“Mijn nieuwsgierigheid om als (franchise) ondernemer te werken was geboren en ik ben mij gaan verdiepen in hoe ik van mijn hobby m’n werk zou kunnen maken. Doordat ik al contact had gehad met Motorhome Depot ben ik via Franchise+ mij verder gaan verdiepen in franchise en camper gerelateerde franchiseorganisaties. Ik bleef enthousiast over Motorhome Depot.”

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe?

“Wat ik erg prettig vind aan het ondernemen binnen een franchiseorganisatie is dat er veel knowhow aanwezig is, een sterk opererende backoffice waar altijd ondersteuning aan kan worden gevraagd en het feit dat je toch niet helemaal alleen aan het ondernemen bent, omdat er veel onderling contact is tussen de diverse makelaars.”

Wat is jou meegevallen? 

“Het gemak hoe snel ik heb kunnen omschakelen van manager in de Retail naar regio campermakelaar bij Motorhome Depot. De ondersteuning en opleidingen in de beginfase hebben daar absoluut aan bijgedragen.”

Welke ondersteuning heb jij van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening?

“Veel ondersteuning op het gebied van praktijkervaring kunnen opdoen in de beginfase. Daarnaast een 3 daagse training en elk kwartaal aanvullende trainingen of masterclasses van collega’s uit Engeland.”

Welke ondersteuning ontvang je op dit moment nog?

“Het is inmiddels zo dat ik met mijn achtergrond en opgedane ervaring weer ondersteuning geef. Daarnaast is ons hoofdkantoor en zijn mijn collega regio makelaars altijd bereid om met je mee te denken en vragen te beantwoorden.”

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

“Het zo vergroten van de naamsbekendheid van de franchiseformule dat over 5 jaar iedereen onze organisatie kent die iets met campers en caravans van doen heeft binnen Noord-Holland. Daarnaast heb ik de ambitie om binnen mijn eigen regio een solide organisatie op te zetten wat zorgt dat ik zoveel mogelijk het leukste mag doen in mijn vakgebied. Wat dat is? Gewoon aan de keukentafel praten met gelijkgestemden over campers en caravans!”

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

“Laat niets aan het toeval over maar vooral volg je hart!”

Thierry Reus