Motorhome Depot Nederland

Motorhome Depot heeft een revolutie veroorzaakt in de manier waarop campers worden verkocht en is uitgegroeid tot de grootste campermakelaar in Europa. Sinds 2015 is Motorhome Depot marktleider in Groot Brittannië en verovert inmiddels Europa. In Nederland is Motorhome Depot Nederland vanaf 2018 actief en voor verschillende regio’s liggen er nog kansen voor zelfstandige campermakelaars. 

De Nederlandse campermarkt

Meer dan een half miljoen campers en caravans zijn momenteel geregistreerd in Nederland en dat aantal groeit elk jaar. Daarvan is meer dan 20% een camper en het aantal nieuwe campers groeit forser dan het aantal nieuwe caravans. Waren het voorheen met name 50-plussers die er met de camper op uit trokken, nu gaan ook steeds meer gezinnen met een camper op vakantie. Deze trend zal aanhouden en de campermarkt zal de komende jaren blijven groeien met gemiddeld 6%. Het aanbod van en de vraag naar tweedehands campers groeit mee en daarom is de behoefte aan een onafhankelijke, goede en betrouwbare campermakelaar groot. 

Wat is een campermakelaar?

Wanneer je je huis wilt verkopen, bel je een makelaar en wanneer mensen hun camper willen verkopen, bellen ze de campermakelaar: Motorhome Depot. Mensen die een camper willen verkopen, hadden tot nu toe de keuze uit twee mogelijkheden die beide meer nadelen dan voordelen bieden: verkopen aan een camperdealer of proberen om privé te verkopen. Een dealer biedt de eigenaar vaak een lage handelsprijs. Mensen die hun camper privé verkopen lopen grote veiligheids- en betalingsrisico’s. De Motorhome Depot campermakelaar biedt een derde alternatief voor de verkoop van de camper, zonder veiligheids- of betalingsrisico's en zonder voorafgaande kosten. 

Geen verkoop, geen kosten

Motohome Depot werkt volgens de no cure no pay formule en is daarom succesvol. De campermakelaar beantwoordt vragen over het voertuig, regelt bezichtigingen, coördineert alle biedingen en voert namens de klant de onderhandelingen. Wanneer een verkoop is overeengekomen, zal door het hoofdkantoor via notarieel betalen de financiële transactie worden afgehandeld, zodat de eigenaar de betaling ontvangt, voordat de sleutels worden vrijgegeven en de koper weet dat hij veilig koopt. De campermakelaar is ervan verzekerd dat hij zijn courtage ontvangt.

Motorhome Depot Nederland zoekt nieuwe franchisenemers!

In de regio’s Gelderland, Zuid-Holland en Overijssel zoekt Motorhome Depot Nederland nieuwe franchisenemers. Als onafhankelijk campermakelaar werk je binnen je eigen regio en ben je aangesloten bij een landelijke en internationale organisatie. Dat biedt grote voordelen:

  • je werkt als zelfstandig ondernemer binnen je eigen regio en hebt de mogelijkheid een goed, boven modaal inkomen te verdienen. Je bepaalt je eigen agenda en bent flexibel in je tijdsindeling;
  • je kunt terugvallen op een sterke centrale organisatie en hoofdkantoor en ontvangt alle support zoals commerciële en administratieve ondersteuning en leadgeneration;
  • als campermakelaar van Motorhome Depot profiteer je van de jarenlange internationale ervaring van de organisatie en de voorsprong in de internationale markt;
  • je profiteert van de landelijke marketing- en communicatieactiviteiten; 
  • je groeit mee in de verdere ontwikkeling van Motorhome Depot Nederland.

Motorhome Depot Nederland vindt het belangrijk dat je past bij ons team en onze cultuur en dat je onze klanten de best mogelijke service wil bieden. Ben je ondernemend, commercieel aangelegd en heb je affiniteit met de campermarkt, dan is deze kans iets voor jou. 

Training en opleiding

Bij aanvang start je met een uitgebreide en intensieve training. Je leert de technische kant van het bedrijf kennen door onze uitstekende initiële en doorlopende trainingsprogramma’s en softwaresystemen. De training is ontworpen om zeer praktisch en taakgericht aan de slag te gaan en je ontvangt een toetredingspakket met alles wat je nodig hebt om te beginnen. Tegen het einde van de training spreek je al met camperbezitters. Vanaf het begin ondersteunen we je bij het bouwen van je campervoorraad voor de verkoop. Als je ons advies volgt en de bewezen succesvolle systemen toepast, is er geen reden waarom je je eerste camper niet binnen enkele weken nadat je je bij ons hebt aangesloten, verkocht hebt. Vanaf dat moment begin je een serieuze inkomstenstroom op te bouwen.

Interesse?

Ben jij op zoek naar een eigen onderneming en lijkt dit je wat?

Motorhome Depot (UK) in Groot Brittannië is in 2010 opgericht en is nu al drie jaar lang marktleider. Op de thuismarkt in Groot Brittannië behalen de 49 regionale campermakelaars gezamenlijk een courtage omzet van 4,8 miljoen Britse ponden (GBP) per jaar. Nu is Motorhome Depot toe aan de volgende stap: uitbreiding naar verschillende Europese landen. Door deze internationale focus zal Motorhome Depot binnen enkele jaren een internationaal netwerk gerealiseerd hebben waar ieder aangesloten land profijt van zal hebben. Voor campermakelaars is dit een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten. 

Het hoofdkantoor van de Nederlandse master franchise Motorhome Depot Nederland is gevestigd in Almere. Motorhome Depot Nederland wil de komende jaren een sterke positie als franchise-organisatie opbouwen met behulp van de door Motorhome Depot UK bewezen marktbewerkingsmethode, marketingprogramma’s en softwaresystemen. 

Een Twaalftal Tips

Algemeen

In dit artikel vind je 12 praktische tips voor starters op een rij!

Waarom deze kersverse ondernemers hun hart in franchise leggen

Reportage

Ze hebben verschillende interesses, skills en ambities maar één ding hebben deze kersverse franchisenemers gemeen...

Vier formules met zin in 2019

Reportage

Vier formules in vier totaal verschillende branches blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Aantal vestigingen
64
Waarvan franchise
62
Entreegeld
€ 22.000
Totale investering
€ 22.000
Eigen vermogen
€ 22.000