Domino’s tekent master-franchiserechten voor Denemarken

Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino’s Pizza Nederland en België, heeft vorige week de master-franchiserechten gekregen voor Denemarken. Met de overname van DPS (Domino’s Pizza Scandinavië) groeit DPE naar 9 landen. De overname betekent een extra groei van de Europese activiteiten. Domino’s Pizza Enterprises wil in de komende jaren de groei verder doorzetten van 1000 winkels naar 2850 winkels in 2025.

20 nieuwe winkels in 2020

DPE start in 2020 met haar activiteiten en mikt op 20 winkels in het eerste jaar. Daarbij kan Denemarken rekenen op de volledige steun van de groep. Onder begeleiding van Kelly Taylor krijgt het Deense team support van een ervaren team binnen DPE. Kelly heeft 25 jaar operationele ervaring en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het corporate netwerk in Europa.  

Misja Vroom, CEO Domino’s Benelux, vertelt: “De overname is een goede aanvulling op het bestaande portfolio van DPE. Zowel vanwege de ligging als ook de consumentenbehoefte, die vergelijkbaar is met de onze. We hebben een sterke bedrijfscultuur waarin we elkaar steunen en ervaringen met elkaar delen. Zo worden we als groep alleen maar sterker. DPE wil volgend jaar 20 winkels openen. Voor de lange termijn voorzien we een groei van 150 winkels, bestaande uit franchisenemers en corporate stores.”

Over Domino’s Denemarken

Het bedrijf in Denemarken werd in 1997 opgericht en groeide uit tot een kleine, maar winstgevende onderneming. In 2018 stuitte het bedrijf op problemen als gevolg van operationele uitdagingen en negatieve mediaberichten, waarna de eigenaren (DPS) besloten de activiteiten te beëindigen.