Domino’s Pizza breidt uit naar Luxemburg

Naast groei in Nederland en België opent Domino’s Pizza begin 2019 winkels in Luxemburg. Misja Vroom, CEO Domino’s Nederland en België, vertelt: “We zien een enorm potentieel in Luxemburg en we hebben de ambitie om in de komende jaren minimaal 10 winkels te openen. De eerste vestiging gaat begin 2019 open.”

Digitale groei en productinnovatie

De online-omzet binnen de franchiseformule groeide het afgelopen half jaar sterk. Naast digitale groei, investeerde Domino’s Nederland en België ook in nieuwe producten. Het bedrijf verbeterde de receptuur van haar deeg en zette Vegan pizza’s op de kaart. Ook ontwikkelde Domino’s haar eerste zoete pizza: de Chocca-Lotta, gemaakt van Belgische chocolade. Nieuwste aanwinst zijn de Thick Shakes die deze zomer haar entree maakt op het menu. In België ligt de nadruk op de digitale ontwikkeling. Waar de GPS-tracker in Nederland al is ingeburgerd, start Domino’s dit jaar met het testen van GPS in België. 

De belangrijkste speerpunten voor komende jaren zijn onder andere: vanaf 2021 uitsluitend bezorgen met 100% elektrische voertuigen en de formule houdt zich bezig met verdere ontwikkeling in robotbezorging en voice ordering. 

Recordwinst eerste half jaar 2018

Domino's Pizza Enterprises Limited rapporteerde een recordjaarwinst na belastingen (NPAT) van $ 136,2 miljoen, + 15,0% hoger dan het vorige boekjaar (FY), en verhoogde het dividend over het volledige jaar met 15,5% naar 107,8 cent per aandeel, op basis van stijgende verkopen in alle markten.

In totaal opende de Groep 308 winkels in het afgelopen half jaar. 145 daarvan waren nieuwe winkels. 163 nieuwe winkels kwamen door middel van overnames van andere merken. Hierdoor groeide de totale omzet met + 11,7% tot $ 2,59 miljard.

In vergelijking met dezelfde winkels in het voorgaande jaar (Same Store Sales) was de omzet in alle markten positief in Australië (+ 4,5%), Europa (+ 5,7%) en Japan (+ 0,9%), na opeenvolgende jaren van hoge stijging groei.

De cashflow van de Groep was aanzienlijk sterker in voorjaar ‘18, met een vrije kasstroom vóór acquisities toenemend + 125,8% tot $ 120,6 miljoen, een groei van de onderliggende winst per aandeel (EPS) van + 14,4% voor het jaar en een samengestelde jaarlijkse EPS-groei van 27,2% in het verleden 3 jaar. 

Group CEO en Managing Director Don Meij vertelde dat het bedrijf blij was dat het zijn multi-marktstrategie kon waarmaken. Don Meij: “Minder dan 4 jaar geleden hebben we een omzet van $ 1 miljard overtroffen. Dit jaar bereikte de verkoop van groepsnetwerken $ 2,59 miljard - dit blijft een snelle groei.”

“Voor het voorjaar 2019 verwacht de groep FY19 tussen 225 en 250 winkels te bouwen, het sterkste jaar in de geschiedenis van ons bedrijf”, zei Don Meij. Domino's blijft ook actief bij het nastreven van geschikte Domino-acquisities, waaronder andere pizza-bedrijven.

Afgelopen juni bereikte Domino’s Nederland nog een belangrijke mijlpaal met de opening van haar 250e winkel. Hiermee is de pizzaketen het grootste QSR (Quick Service Restaurant) in aantal vestigingen.