Domino’s Pizza haalt McDonald's in

Met de opening van de 250e vestiging in Steenwijk, bereikt Domino’s Pizza een mijlpaal. De pizzaketen mag zich namelijk het grootste Quick Service Restaurant in Nederland noemen op basis van het aantal vestigingen. McDonald's telt op dit moment 245 vestigingen.

In de komende 3 tot 5 jaar komen er nog eens 150 vestigingen bij. André ten Wolde, CEO Domino’s Nederland: “Als je kijkt naar de afgelopen drie jaar zijn we al enorm gegroeid. In 2015 had Domino’s 153 aantal winkels in Nederland. Over drie tot vijf jaar zijn dat er 400.” 

Franchisenemers belangrijke factor

De franchisenemers zijn een belangrijke factor voor het succes van Domino’s. 70% van franchisenemers is ooit begonnen als pizzabakker of bezorger. 

Ook franchisenemer David Oosterhof die de 250e winkel in Steenwijk gaat runnen, begon ooit als pizzabakker. David Oosterhof vertelt: “Nadat ik begon als pizzabakker, kreeg ik al snel de kans om door te groeien naar regiomanager voor onder andere Deventer, Apeldoorn en Assen. Nu open ik mijn eerste winkel. Dat het ook nog eens de 250e winkel van Domino’s in Nederland is, vind ik helemaal bijzonder!”

Goed doel

Op zaterdag 16 juni verkopen alle vestigingen in Nederland tot 16.00 uur 250 pizza’s voor € 1. De opbrengst gaat naar de LINDA Foundation.

André licht toe: “Onze grootste doelgroep zijn gezinnen. Uit cijfers van LINDA Foundation blijkt dat 1 op 9 kinderen opgroeit in armoede. In de grote steden is dat zelfs 1 op 4. Totaal gaat het om 400.000 kinderen. We gunnen iedereen een goede toekomst en daarom willen we iets terug geven. LINDA Foundation doet geweldig werk. Ze maken armoede bespreekbaar en steunen gezinnen die het zwaar hebben. Met de actie op zaterdag 16 juni verwachten we ruim € 60.000 te kunnen inzamelen die we doneren aan de LINDA Foundation.” 

Bekijk ook