Consumer Goods

De branche Consumer Goods bestaat uit formules die producten voor consumentengebruik verkopen. De producten zijn bedoeld om direct te gebruiken voor eigen gebruik en genot. Het aanbod in deze sector is erg divers, want het bestaat uit vrijwel alle producten die je dagelijks gebruikt. De formules in deze sector verkopen onder andere speelgoed, brillen, elektronica, persoonlijke verzorgingsartikelen en huishoudelijke artikelen. 

Wil jij franchisenemer worden in de branche van Consumer Goods? Ga dan hier op zoek naar de formule die bij jou past! 

Duurzame en niet-duurzame producten in de branche Consumer Goods

De branche van Consumer Goods kan onderverdeeld worden in duurzame en niet-duurzame goederen. De niet-duurzame goederen kunnen beschouwd worden als goederen met een korte levensduur. Er is dus sprake van een hoge omloopsnelheid en deze ontstaat door het hoge verbruik van de artikelen. Voorbeelden van deze artikelen zijn persoonlijke verzorgingsartikelen en huishoudelijke artikelen. 

De duurzame goederen hebben een langere levensduur, dus de producten zijn minder snel aan vervanging toe, zoals huishoudelijke elektronica. 

Binnen deze branche is de omloopsnelheid van een product erg belangrijk. De omloopsnelheid is voor de logistiek van belang. Het bepaalt namelijk hoeveel voorraad er nodig is. Op deze manier krijg je ook inzicht in de kosten van het bedrijf.

Hoe onderscheid jij je van de concurrenten?

In de branche van Consumer Goods speelt marketing, reclame en merkdifferentiatie een hoofdrol. Denk bijvoorbeeld aan promotie, verkoopkanalen, verpakking en de prijs. Er is namelijk sprake van veel concurrentie. Ook kan de consument kiezen voor vervangende producten. De branche is erg aantrekkelijk, dus je hebt ook te maken met potentiële concurrenten. Dit resulteert vaak tot concurrentie op het gebied van prijs en kwaliteit binnen deze sector. Daarom is het belangrijk om je te onderscheiden door middel van merkidentificatie en differentiatie. 

Bovendien ben je binnen deze branche erg afhankelijk van het consumentengedrag. Hierbij is het belangrijk om nieuwe producten op de markt te brengen en dus je assortiment uit te blijven breiden. 

Competenties

In de Consumer Goods sector moet je er van alles aan doen om de consument aan jou te binden. Hierbij speelt de opmars van technologie en social media kanalen een steeds grotere rol. Dus als jij affiniteit hebt met bijvoorbeeld marketing, logistiek of communicatietechnologie dan past de branche bij jou. 

Een aantal competenties die bij deze branche horen zijn:

  • Sociaal
  • Competitief
  • Teamplayer
  • Hands-on mentaliteit
  • Prestatiegericht
  • Initiatiefrijk 
Meer weergeven