Automotive

Heb jij een passie voor auto's en andere motorvoertuigen? Word dan franchisenemer in deze dynamische sector! Bekijk de pagina's hieronder voor alle franchiseformules in de branche van Automotive.

In de branche van Automotive houd je je bezig met het ontwerp, de ontwikkeling, productie, reparatie en verkoop/verhuur van auto's en andere motorvoertuigen. Ook bestaat deze branche uit het aanbieden van autorijles en de verkoop van brandstoffen (tankstations). 

Welke competentie heb je nodig in de branche Automotive?

De branche van Automotive blijft veranderen, dus het is belangrijk dat je op het gebied van kennis bij kan blijven benen. Het opdoen van nieuwe kennis wordt steeds belangrijker voor zowel de garagehouder als de monteur. Er is namelijk voor elektrotechnische en mechanische werkzaamheden een basisniveau van ICT-kennis nodig. Dit komt door de ontwikkeling van moderne apparatuur en hulpmiddelen. 

Duurzaamheid in de branche Automotive

Om een leefbaar klimaat te behouden is het nodig om het wegverkeer duurzamer te maken. Een ontwikkeling is dat er steeds meer elektrische auto's op de markt komen. Door het groeiende aantal elektrische auto's in Nederland is er ook meer vraag naar autogarages die hybride- en elektrische auto's kunnen repareren. Daarom moet er naast de huidige kennis op mechanisch gebied ook de kennis en vaardigheden op het gebied van elektronica worden ontwikkeld. 

Door de opkomst van elektrisch rijden zijn er steeds meer laadpunten voor de auto's, zodat de CO2 uitstoot geminimaliseerd kan worden. Vanwege de verduurzaming binnen deze branche moet ook het aanbod van brandstoffen innoveren, zoals het aanbieden van snellaadpunten en duurzame brandstoffen (bio-CNG en bio-LNG).

Ook de bedrijfsvoering kan je vergroenen:

  • Energiezuinige (LED)verlichting
  • Isolatie 
  • Verwarming met warmtepompen
  • Zonnepanelen

Intensiever gebruik van auto's

Door de jaren heen wordt er veel gebruik gemaakt van auto's. Er worden ook steeds meer kilometers gereden, dus de auto's worden intensiever gebruikt. Met als gevolg dat onderdelen van de auto sneller aan vervanging of reparatie toe zijn. 

Meer weergeven