Beauty & Wellness

Kijk jij gedurende de dag meerdere keren in de spiegel of je haar of make up nog goed zit? Gebruik jij voor het slapen allerlei crémetjes? Vind jij het heerlijk om regelmatig even helemaal tot rust te komen in de wellness

Wil jij jouw eigen kapsalon of afslankpraktijk als franchisenemer beginnen? Of spreekt een andere franchiseformule in de branche van Beauty & Wellness jou aan? Kijk dan op deze pagina's voor de mogelijke formules!

Hoeveel impact hebben influencers op de branche van Beauty & Wellness?

Door de jaren heen is het schoonheidsideaal verandert. Wij leven nu in een tijd waarin we geïnteresseerd zijn om een kijkje te nemen in het leven van bekende mensen. Hierdoor worden bekende mensen massaal gevolgd op social media kanalen, zoals Instagram. Overigens delen zij alleen de leuke momenten uit hun leven en krijgen wij alleen maar "perfecte" plaatjes te zien op hun pagina's. Dit wekt bij de consument het gevoel dat men ook het haar, lippenstift of wimpers zoals de bekende mensen wil. 

Aangezien marketing tegenwoordig ook niet meer uit ons leven te denken is, is het erg aantrekkelijk om als bedrijf samen te werken met "influencers". Merken kunnen dan via de influencers verschillende doelgroepen bereiken om een product te kopen of gebruik te maken van een dienst. Dit wordt vaak gekoppeld aan een kortingscode om de consument nog sneller te overtuigen. Deze manier van marketing werkt zo goed, omdat de consument er op vertrouwd dat het product dat de influencers promoten ook daadwerkelijk een goed product of merk is. 

Duurzaamheid binnen de branche van Beauty & Wellness

Houd er rekening mee dat steeds meer consumenten geven om duurzaamheid. Zij willen dat jij je verantwoordelijkheid neemt. In de branche van Beauty & Wellness is het belangrijk dat je laat zien welke maatregelen je neemt om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Denk hierbij aan het verminderen van plastic, recycling, energiebesparing of waterbesparing. Presenteer je bijvoorbeeld als een duurzame schoonheidssalon of ontwikkel cosmeticaproducten op basis van 100% biologische grondstoffen. 

Samensmelting schoonheid en gezondheid

De grenzen tussen schoonheid en gezondheid vervagen. Mensen geven steeds meer om een gezonde leefstijl en doen ook steeds meer om zo lang mogelijk jong eruit te blijven zien. Slaap en stress zijn van invloed op de huid. Cosmetica zorgt voor het verbeteren van de huid, een beter zelfbeeld en minder stress. De consument is op zoek naar mogelijkheden om te ontspannen en het lichaam jong te houden, zoals een beautysalon of zonnebank. 
 

Meer weergeven