Fast Food

Wil jij franchisenemer worden in de branche van Fast Food? Bekijk op deze pagina's of er een franchiseformule bij jou past. En wellicht open jij binnenkort je eigen cafetaria of pizza zaak!

Wat verstaan we onder Fast Food?

Onder fastfood verstaan we een zeer groot aantal soorten voedsel, zoals patat frikadellen, kroketten, pizza's, broodje shoarma, etc. Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor eten wat op een snelle manier wordt bereid en geserveerd en relatief goedkoop is. De omzet in de fastfood-industrie stijgt jaar na jaar. Dit komt namelijk door de prijs, maar ook doordat veel mensen steeds minder tijd hebben om zelf te koken en dus voor het gemak terugvallen op fastfood. Ook de drive-in is gericht op een snelle afhandeling. Dit is handig voor de automobilisten die onderweg even een snelle hap willen eten.

Meer eetmomenten op een dag

De omzet in de fastfoodsector blijft groeien, doordat zij profiteren van het aantal eetmomenten. Inmiddels hebben consumenten soms zo'n 5 tot 6 eetmomenten op een dag. Hierdoor wordt er vaker buitenshuis geconsumeerd. Fastfood restaurants zijn een goede oplossing voor de behoefte aan snel en gemakkelijk (kant-en-klaar) eten en de steeds vaker voorkomende verwen momenten. 

Overigens zijn er ook consumenten die er op los snacken tussen de dagelijkse 3 traditionele eetmomenten door. Naast complete gerechten zijn de kleine to go snacks voor tussendoor dus ook een fijne mogelijkheid voor de consumenten. 

De trend van vegan eten

Vegan is een trend die in de hele horecasector speelt. Ook in de fastfoodsector speelt dit een rol. Steeds meer fastfood restaurants bieden vegan producten aan in hun assortiment. Het is dus belangrijk om als fastfood restaurant hierop in te spelen.

Duurzaamheid in de branche Fast Food

Er is een toenemende aandacht voor de duurzaamheid. Hierbij zouden fastfoodketens ook moeten aanpassen om bijvoorbeeld hun steentje bij te dragen bij het verminderen van afval en verpakkingsmateriaal. In de fastfoodsector wordt er namelijk veel gebruik gemaakt van plastic bestek, rietjes en plastic bakjes. Bovendien zijn consumenten bereid om extra te betalen voor duurzame producten. 
 

Meer weergeven