Bouw, Keukens & Inrichting

Houd jij totaal niet van stilzitten en vind jij het dus tof om met je handen bezig te zijn of mensen te helpen mooier te wonen? Heb jij ervaring met bouw, keukens en inrichting en wil jij franchisenemer worden in deze sector? Ga dan op deze pagina's op zoek naar de franchiseformule die bij jou past!

Doe-het-zelfwinkels in de branche Bouw, Keukens & Inrichting

Binnen deze branche worden doe-het-zelfwinkels steeds populairder. De consumenten gaan namelijk steeds meer klussen in en rondom het huis. De stijgende transacties op de woningmarkt draagt ook bij aan de groei van de bouwmarkten. Hoe meer huizen er verkocht worden, hoe meer er verbouwd moet worden. 

De doe-het-zelfwinkels verkopen onder andere: gereedschappen, materialen voor het klussen, verf, vloeren en verlichting.

Kansen binnen de branche Bouw, Keukens & Inrichting

De concurrentie is in de sector van bouw, keukens & inrichting is groot. Bovendien heeft niet iedereen affiniteit met klussen. 

Dit biedt kansen voor deze sector om hier op in te spelen. Hierbij zou de focus meer moeten liggen op service en advies, bijvoorbeeld door een service aan te bieden waarbij je als bedrijf niet alleen de artikelen levert, maar het ook in elkaar zet. Eventueel kan je ook aanbieden om een gehele woning in te richten. 

Goede franchiseformules spelen bovendien ook online in op de behoeften van de consument, bijvoorbeeld door digitale hulpmiddelen als service aan te bieden waarbij de consumenten hun eigen keuken of badkamer virtueel kunnen inrichten. Denk bijvoorbeeld ook aan online filmpjes  waarin wordt uitgelegd hoe je een vloer zelf kan leggen of hoe je een kast in elkaar zet. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld online workshops over klussen georganiseerd worden of middels blogs kan er inspiratie aan consumenten geboden worden.

Maar ook in de fysieke winkel kan je als bedrijf inspelen op de consument door middel van service en advies. De consument heeft namelijk tijdens het oriëntatieproces behoefte aan personeel met kennis en dat is de reden dat zij de winkel bezoeken. Hierbij is een open omgeving bij de adviesbalie belangrijk.

Meer weergeven