Elektronica, Media & Communicatie

De branche Elektronica, Media & Communicatie verkoopt onder andere communicatieapparatuur en elektronica voor consumenten. Formules in deze branche zijn onder andere witgoedspecialisten en verkopers en reparateurs van mobiele telefoons en tablets.

Ben jij werkzaam in de elektronica, media en/of communicatie en wil jij in deze branche franchisenemer worden? Bekijk dan op deze pagina de franchisemogelijkheden!

Wat is jouw profiel voor de branche Elektronica, Media & Communicatie?

De markt van Elektronica, Media & Communicatie is constant in beweging. Innovaties zorgen ervoor dat werken in deze branche niet snel gaat vervelen. Het is hierbij wel belangrijk dat je flexibel bent. Ook moet je klantvriendelijk zijn. Dit houdt in dat je echt meedenkt met de consument, zodat je de klant goed kan adviseren en optimale service kan aanbieden.

Aangezien deze branche snel verandert, is het ook van belang dat je op de hoogte blijft van de nieuwe ontwikkelingen. Bovendien is het een voordeel als je al iets van praktische ervaring in de ICT hebt opgedaan. In veel branches is er sprake van concurrentie vanwege de toenemende online verkoop. Ook in deze branche is dat zo. Maar consumenten blijven de winkels bezoeken in de branche van Elektronica, Media & Communicatie, vanwege de kennis en kunde van het personeel. En natuurlijk is het ook van belang dat je een passie hebt voor computertechniek, informatica en draadloze communicatie. 

Vraag van de consument

De vraag naar elektronica voor consumenten zal blijven groeien, bijvoorbeeld de vraag naar mobiele telefoons. Door de jaren heen worden producten uit de branche van Elektronica, Media & Communicatie steeds slimmer. Hierdoor hebben de producten ook steeds meer mogelijkheden. 

In het dagelijks leven kan bijna niemand meer zonder een mobiel of tablet. Daarnaast kiezen er ook steeds meer mensen voor een huis vol smart producten. Door de ontwikkelingen van de producten binnen deze branche zal er sprake zijn van een stijgende vraag naar elektronica producten in de toekomst. 

Hoe gaat de branche Elektronica, Media & Communicatie met duurzaamheid om?

In de branche van Elektronica, Media & Communicatie wordt er nog niet genoeg aandacht besteed aan de duurzaamheid. Terwijl de consument ondertussen steeds meer naar duurzame producten verlangt. Ook de overheid stelt steeds strengere eisen in op het gebied van duurzaamheid. 

Om de behoefte van de consument te voorzien, moet je je aanpassen. Het zal kunnen dat het op korte termijn extra ontwikkelingskosten met zich meebrengt. Maar op lange termijn zorgt het voor lagere exploitatiekosten, doordat er bijvoorbeeld minder verspilling is in het productieproces. 

Meer weergeven