Consultancy, Coaching & Training

Ben jij een geschikte consultant, coach en/of trainer? Lijkt het jou leuk om organisaties en haar medewerkers te helpen ontwikkelen? En wil jij franchisenemer worden? Kijk dan op deze pagina of er een franchiseformule voor jou in de Consultancy, Coaching & Training branche tussen staat!

Als je op onze website kijkt, weet je dat franchising een bedrijfsmodel is dat zich perfect  kan aanpassen. De flexibiliteit is een van de belangrijkste redenen voor het succes van franchising.

Vanuit die kijk wordt de rol van franchising bij het helpen groeien van een 100% servicegerichte sector als consultancy de moeite waard om te onderzoeken. Het karakter van dit gebied en de gemeenschappelijke bedrijfsmodellen bieden een goede basis voor franchising om over te nemen. 

Wat doet een consultant (coach/trainer)?

Een consultant is een persoon die professioneel advies geeft. Een consultant kan op meerdere gebieden actief zijn. Het is belangrijk dat een consultant professioneel advies geeft, hiermee aangevend dat hij/zij kennis  bezit die bij de ontvangende partij ontbreekt. 

Heb je zakelijke ervaring nodig om een franchise te runnen in de Consultancy, Coaching of Training?

De kans is groot dat je kennis en ervaring op jouw vakgebied moet hebben, omdat je inkomsten hierom draait. Aan de andere kant is het niet altijd nodig om eerdere ervaring te hebben met het runnen van een eigen bedrijf (hoewel het zeker een groot voordeel is als je het tot jouw beschikking hebt). De belangrijkste eigenschap om succesvol een bedrijf te runnen is de mogelijkheid om snel te leren. Als je zakelijk bent, kan je in een korte tijd de kneepjes van het vak leren. Vanuit de franchiseformule zal je zeer waarschijnlijk ook een opleiding ontvangen.

Kan je vanuit huis een franchise in de branche Consultancy, Coaching of Training runnen?

Adviesbureaus voor kleine bedrijven kunnen vanuit huis worden gerund, op voorwaarde dat de franchisegever het toestaat. Het meest voorkomende voorbeeld in deze branche is dat van adviseurs. Zij kunnen hun bedrijf namelijk vanuit huis runnen en bieden op afstand advies- en expertisediensten aan. In andere gevallen moet je een kantoor oprichten, bij voorkeur in een zakenwijk. 

Meer weergeven