(Para)Medische zorg

Ben jij graag bezig met mensen? Passen de eigenschappen zorgzaam, sociaal en behulpzaam volledig bij jou?

Heb jij ervaring met de (para)medische zorg en wil jij franchisenemer in deze branche worden? Kijk dan hier verder voor de mogelijkheden!

Wat is de definitie van de branche (Para)Medische zorg?

Paramedische zorg focust niet expliciet op de genezing van een ziekte of aandoening. Het doel is om met name de gezondheid van de patiënt zo goed mogelijk op peil te houden. 
De branche van (Para)Medische zorg bestaat uit verschillende soorten zorg. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Fysiotherapie

Bij fysiotherapie gaat het om het behandelen van lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een ziekte, ongeluk, operatie, blessure of aangeboren afwijking. Het doel is om beperkingen te voorkomen, op te heffen of te verminderen. Hierbij wordt ook gefocust op pijnbestrijding en verbetering van mobiliteit. 

Ergotherapie

Bij ergotherapie gaat het om het behandelen met de focus op het opheffen, verminderen of compenseren van lichamelijke of psychische stoornissen, beperkingen of handicaps. Het doel is om met de behandelingen de dagelijkse handelingen weer mogelijk te maken. Naast behandelingen kan het ook mogelijk worden gemaakt door bijvoorbeeld het geven van advies, instructie of training. 

Diëtetiek 

Diëtetiek gaat om het geven van voorlichting over voeding en eetgewoonten. Het doel is om de kans op ziekten of klachten, waarbij de voeding beïnvloedbaar kan zijn, te verminderen.

Technologische ontwikkelingen in de branche van (Para)Medische zorg

Het inzetten van nieuwe technologieën in de (para)medische zorg krijgt door de jaren heen steeds meer aandacht. Hierdoor gaan de technologische ontwikkelingen binnen deze sector een steeds grotere impact krijgen op de organisaties. De inzet van technologie brengt wel een aantal gevolgen met zich mee.

Ten eerste zorgt de inzet van technologie voor kostenbesparing. De uitgaven binnen de (para)medische zorg zullen afnemen, doordat de effectiviteit en efficiëntie van het zorgproces namelijk wordt vergroot. 

De technologie kan ook een belangrijke factor zijn voor het verlenen van ketenzorg. De inzet van technologie maakt het namelijk makkelijker om af te stemmen tussen verschillende zorgprofessionals rondom een patiënt. 

Bovendien is het ook mogelijk om de vrijheid van de patiënten te vergroten en dat men hierbij ook de regie over zijn of haar ziekte te behouden. Hierdoor kunnen mensen in bepaalde gevallen langer zelfstandig thuis blijven wonen. 
 

Meer weergeven