Mobiele verkoop & Vending

Wil jij niet gebonden zijn aan één plaats, maar rondrijden om jouw food-producten te verkopen? Dan past de branche Mobiele verkoop & Vending wellicht bij jou. Vind hier een overzicht van alle franchiseformules die daarbij aansluiten! 

Wat houdt Mobiele verkoop & Vending in?

Vending

Het gaat om machines die na betaling een gekozen product leveren. De machines staan vaak op plekken waar het druk is, zoals openbare plekken of op plekken waar klanten komen. In de machines zitten verschillende producten, bijvoorbeeld hartige en/of zoete producten, zoals Tubz.

Mobiele verkoop

Hierbij gaat het om het serveren van eten vanuit een mobiele keuken. De mobiele verkoop kan plaatsvinden op diverse locaties. Een aantal voorbeelden:

  • Markten
  • Festivals
  • Concerten
  • Op verjaardagen
  • Bruiloften
  • Midden in een stadscentrum

Ook is het mogelijk dat franchiseformules het eten bij iemand thuis leveren. Verder kan het ook zo zijn dat het bedrijf eten verzorgt voor een (zakelijke) bijeenkomst, zoals Broodje Ben.

Gezonde producten in vending machines

Iedereen kent de verkoopautomaten wel. Na het inwerpen van het juiste bedrag en het toetsen van de code valt het gekozen product naar beneden. Maar over het algemeen zijn de producten in de vending machines erg ongezond. Denk maar eens aan de chips zakjes, snoep, koek en chocola. Tegenwoordig wordt er wel steeds vaker gezonde producten in de machines gedaan, maar het productaanbod zou op deze ontwikkeling aangepast moeten worden, aangezien er steeds meer behoefte is aan gezond eten. 

Technologie en duurzaamheid van vending machines

Ook binnen deze branche wordt er gedacht aan het milieu. Er wordt namelijk gekeken hoe de machines minder impact op het milieu kunnen hebben. Bijvoorbeeld het gebruik van LED verlichting in de machines. Ook kan er gedacht worden aan het uitschakelen van de verlichting of verkoeling tijdens minder intensieve momenten, zoals in de nacht. Overigens is het belangrijk dat de machines meerdere betalingsmogelijkheden hebben, zoals creditcard of mobiele betalingen. 

Hoe kan jij je onderscheiden in de Mobiele verkoop?

In Nederland rijden er inmiddels al vele mobiele keukens en je ziet ze ook steeds vaker op verschillende evenementen. Maar hoe kan jij je onderscheiden?

Uitstraling van de verkoopwagens

Het is belangrijk dat je denkt aan de uitstraling van je wagen, maar denk ook aan de verpakkingen en presentatie van het eten. Dus voer jouw concept tot de detail door. Bovendien is het heel belangrijk dat het menu duidelijk te zien is, zodat ook mensen die van verder in de rij staan het menu kunnen lezen. Dit zorgt voor meer snelheid.

Goede kwaliteit

Mensen staan speciaal voor jou in de rij, dus het is belangrijk om goede kwaliteit te leveren. Ook als er een lange rij staat is het belangrijk om het eten niet af te raffelen. Anders zullen consumenten niet meer terugkomen.

Social media

Zet je social media kanalen in. Maak foto's en filmpjes, zodat mensen een impressie krijgen van de sfeer en kwaliteit van het eten. Deel je locatie, zodat nieuwe of bestaande klanten je kunnen vinden. 

Past de branche Mobiele verkoop & Vending bij jou?

In de branche van Mobiele verkoop & Vending is het vooral belangrijk dat je het leuk vindt om met mensen om te gaan. Je hebt namelijk een gevarieerd klantencontact. Hierbij moet je naast het beschikken van communicatieve vaardigheden ook servicegericht zijn. 
 

Meer weergeven