Recruitment, Uitzenden & Payroll

Wil jij jouw eigen uitzend- en/of payrollbureau beginnen? Ben jij goed in recruitment en wil jij franchisenemer worden? Op deze pagina vind je franchiseformules in de Recruitment, Uitzenden & Payroll sector!

Definities van Recruitment, Uitzenden & Payroll

Recruitment

De recruitment wordt binnen een bedrijf of voor een bedrijf uitgevoerd. De recruiter is dus verantwoordelijk voor het aantrekken, werven en selecteren van de juiste personen voor een bepaalde functie en het creëren van een match tussen een werkzoekende en een functie.

Doordat recruitment buiten de gebruikelijke bedrijfsprocessen valt, kiezen veel bedrijven ervoor om dit proces uit te besteden aan een externe partij. Bij het inschakelen van een recruitment bureau kan er uit enkele verschillende vormen gekozen worden.

Verschillende vormen van recruitment bureaus:

  • Uitzendbureaus
  • Detacheringbureaus
  • Recruitment consultants
  • Headhunters

Uitzenden

Een uitzendbureau werft en selecteert zelf het personeel. Wanneer een opdrachtgever een aanvraag doet voor personeel gaat het uitzendbureau aan de slag om de juiste match te maken tussen de aanvraag en de beschikbare uitzendkrachten. Als de match is gemaakt wordt een werknemer ter beschikking gesteld aan een derde (de opdrachtgever) om arbeid te verrichten. 

Payroll

Payroll is het uit handen geven van de verplichtingen van het werkgeverschap. Via een opdrachtovereenkomst neemt het payrollbedrijf de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap over van het bedrijf waar de medewerker zijn werkzaamheden uitvoert. De werknemer staat dus op de loonlijst van het payrollbedrijf en wordt tewerkgesteld bij het inlenende bedrijf.
 

Meer weergeven