Bezorgen, Afhalen & Catering
Jouw eigen bezorg-, afhaal en/of cateringbedrijf beginnen? Bekijk dan hier de franchisemogelijkheden!
Ontwikkelingen in de branche Bezorgen, Afhalen & Catering
De markt van maaltijdbezorging is volop in de groei. Nieuwe spelers willen hier ook van profiteren. Verder zorgen nieuwe technologieën ervoor dat de on-demand cultuur constant naar een hoger niveau wordt getild. Hieronder is er een klein overzicht van de ontwikkelingen in branche:
Leveringsopties blijven groeien in de branche Catering & Bezorgen
Bij het bestellen van eten draait het altijd om de behoeften van de consument: een snelle, nauwkeurige en persoonlijke levering. Door de opkomst van de “on-demand” cultuur heeft de consument hogere verwachtingen. Het is dan ook een norm geworden om je eten te laten bezorgen op de door jouw gekozen plek en tijd.
Bovendien komen er ook steeds meer en meer kanalen bij om je maaltijden te bestellen. Voeg daarbij de ontwikkeling van robots en drones voor de leveringen en de toekomst ziet er opeens wel een beetje als science fiction uit!
Restaurants kiezen voor eigen bezorgservice
De meeste restaurants werkten met externe diensten samen voor hun bezorgactiviteiten, maar ondertussen kwamen ze erachter dat het ook wat nadelen met zich meebrengt. Restaurants hebben namelijk weinig controle over klachten in verband met de koeriers en de levertijden. Dit komt doordat de koeriers van externe maaltijdbezorgers onafhankelijk werken en dus gedeeltelijk verantwoordelijk zijn aan het restaurant.
Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor een eigen bezorgservice. Hierdoor kunnen zij ook een persoonlijk tintje aan de bezorgde maaltijden meegeven, zodat er een waarde voor de klant wordt gecreëerd.
Virtuele of ghost restaurants
Er vestigen steeds meer virtuele of "ghost" restaurants in de horeca branche. Het wordt ook wel dark kitchens genoemd. Dit zijn geen restaurants waar gasten ter plekke iets kunnen komen eten, maar keukens die volledig gefocust zijn op het bereiden van delivery maaltijden. Vanwege de stijgende huurprijzen in de steden en de stijgende vraag naar thuisbezorgd eten is dit nieuwe concept een logische evolutie in de horeca. Hierdoor zijn er lagere overhead- en personeelskosten. Dit is ook een goede mogelijkheid voor cateraars die niet de stress en kosten willen van gasten in de zaak, maar wel maaltijden willen verkopen.
De branche Bezorgen, Afhalen & Catering milieubewuster
De consumenten worden steeds milieubewuster. Zij verwachten ook dat bedrijven zich inzetten voor het milieu en actief werken aan afvalvermindering. Hierdoor wordt de bezorgingssector onder druk gezet om mee te veranderen met de behoefte van de consument. Denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van maaltijden met elektrische fietsen. Overigens kunnen bedrijven zich hiermee wel onderscheiden van hun concurrenten, maar ook het bereiken van een nieuw segment klanten die graag bedrijven willen steunen die meewerken aan een betere toekomst en planeet.