Nummer 5 - 2018

Nummer 5 - 2018

Speciaal voor mannen!

Algemeen

Na een succesvolle pilot in Deventer opent AMI Kappers dit najaar in Enschede een salon speciaal voor mannen.

Fans vallen voor FEBO Fashion 

Algemeen

Bij snackformule FEBO wisten ze dat het merk een lovebrand is, voor jong en oud. Daar moesten ze iets mee doen. De...

De Beren bezorgrestaurants: ‘Alles draait om snel, warm en compleet’

Algemeen

In de lunchroom van zijn vrouw ontmoette hij een franchisenemer van De Beren bezorgrestaurants.

‘Gemak dient de mens’

Algemeen

Profel Kozijnen & Deuren heeft zo’n twaalf Expert Dealers in Nederland. De formule ziet ruimte voor nog eens...

‘Het businessmodel maakt de opening van meerdere clubs mogelijk’

Algemeen

De fitnessbranche is een verdringingsmarkt. Dat betekent in de ogen van Petro Hameleers (franchisegever Anytime...

Bakker Bart leidt talent zelf op

Reportage

Veel succesvolle franchisenemers werkten al binnen de formule, merkten ze bij Bakker Bart. Daarom besloten ze zelf...

Beter presteren dankzij big data en slimme algoritmes

Algemeen

De administratieve handelingen van zo’n tweehonderd franchisenemers van Jumbo bestaan tegenwoordig nog maar uit één...

‘Goede marketing is van belang’

Uitgelicht

Crowdfunding zou een (te) dure vorm van financiering zijn. Een gesprek met Cor de Graaff van Capital Circle...

Bruna en Valk Solutions vinden elkaar

Algemeen

Bruna is een nieuwe weg ingeslagen om de driehonderd vestigingen toekomstbestendig te maken. Voor het omnichannel...

Betaalsysteem Cikam helpt franchiseformule Kwalitaria

Algemeen

Cikam, marktleider in gesloten betaalsystemen in Nederland, heeft veel franchisenemers in de foodsector als klant.

...

“Bij Daisy's mag iedereen alles proeven”

Uitgelicht

Toen Thomas Lijten drie jaar geleden zijn Daisy’s ijssalon opende, was hij met zijn 17 jaar de jongste...

Waarom Lars en Sylvia maar aan één formule denken

Franchisenemersportret

Het werkzame leven van Lars Nouwen en zijn vrouw Sylvia de Rijke draait al sinds hun tienerjaren om De Beren.

Het jongensboek van Yannick Dokter van Domino’s

Franchisenemersportret

Van bezorger tot franchisenemer van Domino’s met vijf vestigingen en 150 medewerkers. Yannick Dokter (25) maakte...

Je huisstijl bewaken: zo doe je dat

Algemeen

Drukkerij De Groot - grootsgedrukt.nl in Goudriaan bedacht een eenvoudige oplossing: de brandportal.

“We gaan er samen iets moois van maken”

Algemeen

De overname van franchiseketen Eten met gemak door Food Connect is soepel verlopen.

Fonkel en Inner Stance: focus op een fit lichaam en een fitte administratie

Algemeen

Start-up Fonkel breekt met het uren-maal-tarief businessmodel dat gangbaar is in de accountancy.

“Ik sprong gewoon lekker het diepe in”

Franchisenemersportret

Na vijftien jaar in de supermarktwereld te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders, iets voor zichzelf, vond...

GreenMo Rent: van bezit naar gebruik

Algemeen

Mobiliteit verandert. In een rap tempo beweegt het traditionele bezit van een (elektrisch) voertuig naar gebruik...

Hoe je met ‘kleinschalig’ scoort in de fitness

Algemeen

In april 2015 opende de eerste vestiging van Happy Bodies haar deuren en in maart van dit jaar stond de teller op...

Ixina pakt door op Nederlandse keukenmarkt

Franchisenemersportret

Ixina is groot in België en Frankrijk maar nog relatief onbekend in Nederland. Daar komt snel verandering in als...

‘Kopieer de perfecte vestiging’

Algemeen

Van single- naar multi-unit franchise is een traject vol uitdagingen. Financieel adviesbureau Kern Management en...

‘De wereld is klaar voor franchise’

Interview

De franchisesector blijft niet achter bij de globalisering. Het is juist het model bij uitstek om groei over de...

backWERK en Lekkerland werken aan iets moois

Algemeen

De Duitse foodformule backWERK is aan een opmerkelijke opmars bezig in Nederland. Hier gebeuren de innovaties en...

‘Leonidas focust op kwaliteit én groei’

Algemeen

Leonidas opende recent een vestiging in het eerste vijfsterren shoppingcentre van Nederland. Met de opening van...

‘Overleg veel en vaak, dat zorgt voor gedragen beslissingen’

Algemeen

Wat is het geheim van een goede franchiserelatie? Franchiseadvocaat Derk van Dam van Ludwig & Van Dam Advocaten...

5 Redenen om in 2019 succesvol te zijn met franchise

Algemeen

Het franchisemodel staat onder druk, dat herkent u als franchisegever of -nemer waarschijnlijk direct. Steeds vaker...

‘Wij zijn op en top franchise’

Algemeen

De snelle marktontwikkeling in de retail vraagt om het maken van duidelijke keuzes. Bij Jamin en Multi-Vlaai weten...

‘Samen veranderen’

Algemeen

De ambities bij New York Pizza zijn torenhoog. De pizzaketen opent nog dit jaar de 200e vestiging, in 2021 zal de...

De opmars van de (online) bestelplatforms

Uitgelicht

Next to food is zo’n twintig jaar geleden ontstaan en is gestart vanuit een grote franchiseformule. De...

“Je moet continu het verschil willen maken”

Algemeen

Tijdens zijn vakantiebaantje daar werd ook Bas, op 17-jarige leeftijd, door het vak gegrepen. Ruim 25 jaar later...

Primera blijft in beweging

Algemeen

Primera, de coöperatie van tabak- en gemakswinkels, blijft groeien. Vorig jaar werd in Oldenzaal feestelijk de 500e...

The Read Shop; een formule met landelijke slagkracht die lokaal het verschil maakt

Algemeen

Landelijke slagkracht met franchiseformules die lokaal het verschil maken. Audax doet het volgens manager...

Robert Maaskant nu op talentenjacht bij Recruit a Student

Franchisenemersportret

Na twintig jaar fulltime professioneel voetbaltrainer gaf Robert Maaskant een verrassende wending aan zijn carrière...

De waardevolle feedback van de mystery shopper

Interview

Mystery shoppers houden formules een spiegel voor wat beter of anders kan. “Je ziet eerder trends ontstaan”...

‘Zorg voor een ijzersterke bedrijfsidentiteit’

Interview

Hoe laat je jouw (franchise)organisatie eruit springen als fijn bedrijf om voor te werken? We vroegen het HR...

WOK&: focus op storytelling

Algemeen

De Aziatische fastserviceformule WOK& is niet zomaar de zoveelste wok-formule in Nederland. De nadruk ligt op...

Ervaren Kvikker maakt vliegende start

Algemeen

Joeri Gimberg startte in mei dit jaar als franchisenemer voor de Deense keukenbouwer Kvik. Hij kwam met tien jaar...

Vakblad

Vijfmaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.