De Beren bezorgrestaurants: ‘Alles draait om snel, warm en compleet’

In de lunchroom van zijn vrouw ontmoette hij een franchisenemer van De Beren bezorgrestaurants. Zijn verhaal sprak hem zó aan dat Arco van Pieterson, na een dynamische carrière in de horeca én ICT, besloot de stap te wagen als franchisenemer en voor zichzelf te beginnen. Zo geschiedde: in 2011 nam Arco Bezorgrestaurant De Beren in Spijkenisse over. Onlangs verhuisde hij met zijn vestiging naar een grote A-locatie aan de Raadhuislaan 39B, geheel in de nieuwe De Beren-stijl.

Als puber werkte hij in snackbars en na een horeca-opleiding stond Arco van Pieterson jarenlang als kok in verschillende keukens, variërend van het Hilton in Rotterdam tot het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Hij wilde echter meer onder de mensen zijn en niet altijd ‘in de keuken verborgen zitten’. Na een uitstapje van enkele jaren naar de wereld van de ICT begon zijn horecahart toch weer te kloppen en toen hij een franchisenemer van De Beren ontmoette en met hem in gesprek raakte, klopte dat nog harder. “Als ik me ergens in stort, doe ik dat vrij heftig”, vertelt Arco. “Ik nam in 2011 een vestiging in Spijkenisse over en ben er vol voor gegaan. De eerste 2,5 jaar hielp mijn vrouw me ’s avonds in de keuken, terwijl ik haar overdag bijstond in haar lunchroom. Uiteindelijk verkochten we de lunchroom en werd mijn vrouw ziek. Er bleef – om kort te gaan – veel werk liggen en we raakten in een financieel dal. Nadat ik een nieuw administratiekantoor in de arm nam, heb ik het bedrijf er in één jaar tijd helemaal bovenop gekregen. Sindsdien maken we een constante groei door.”

Elektrische fietsen

In maart 2017 ging Arco op zoek naar een nieuwe locatie in Spijkenisse, een plek met meer toekomstmogelijkheden. Hij vond een ideale zichtlocatie midden in het centrum en verhuisde hier begin oktober 2018 heen. “Het is een lekker groot pand dat helemaal in de breedte is gebouwd in plaats van in de diepte. Hierdoor hebben we veel meer afhaalruimte”, vertelt hij. “De zaak is compleet verbouwd en uitgevoerd in de huisstijl van De Beren. Dankzij de centrale ligging kunnen we voor het bezorgen veelvuldig gebruik maken van elektrische fietsen, het ideale vervoersmiddel. Ik heb heel veel energie gestopt in het snel leveren van onze maaltijden; snelle levertijden zorgen voor tevreden klanten.” De kwaliteit van de maaltijden van De Beren is altijd goed, vindt hij. “Dat is een constante factor. Waar je nog meer succes mee kunt behalen, is het snel, warm en compleet afleveren van de bestelling bij de consument. Onze maaltijden worden altijd direct na bereiding verpakt en bezorgd en daarmee hopen we de consument een positieve Berenbeleving te bezorgen.” 

Uitdaging

Het leukste aan zijn werk bij De Beren vindt hij het omgaan met zijn medewerkers, zo’n 30 tot 40 jonge mensen. “Dat aspect van het werk is het leukste, maar soms ook het lastigst”, ervaart Arco. “Het zijn grotendeels tieners die de bezorging doen en het is niet altijd even makkelijk om ze aan je te binden. Het blijft een uitdaging om daarmee om te gaan.” Ten tijde van het interview is Arco nog bezig met het leeghalen van het pand waar hij sinds 2011 zijn vestiging runde. “Er wordt veel historie uitgehaald en dat kost even tijd. Gelukkig krijg ik op alle fronten ondersteuning vanuit de franchisegever – van het bouwproces tot aan de opening van het nieuwe pand, zelfs tot en met de openingsreceptie. Marketingacties, persberichten, ballonnenbogen; alles wordt gecoördineerd door De Beren.” 

Ondernemersbloed

Hoewel de nieuwe locatie nog maar net open is, denkt Arco alweer verder de toekomst in. Zijn ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. “Ik zou heel graag naast Bezorgrestaurant De Beren Spijkenisse/Hoogvliet een tweede bezorgrestaurant in Hoogvliet willen beginnen. Er ligt namelijk een brug tussen deze twee plaatsen en als die opengaat, is de kans groot dat we niet binnen de afgesproken tijd kunnen bezorgen. Wanneer het Bezorgrestaurant in Spijkenisse helemaal zelfstandig kan draaien, wil ik daar voor gaan. En mogelijk wil ik nog op andere locaties gaan starten. Het is nu eenmaal een erg fijn bedrijf om aan verbonden te zijn.”

In het kort

Naam: Arco van Pieterson (56)
Woonplaats: Delft
Aantal medewerkers: 30 tot 40 (met wisselende werktijden)
Hobby’s: Thuis bij vrouw en kinderen ontspanning zoeken
Tip voor starters: “Jouw personeel vertegenwoordigt jou; wees voor hen net zo goed als voor jezelf en creëer bij je medewerkers een Berenhart.”

 

Lees meer over: