De Poké Perfect franchiseformule

Droom jij ervan om je eigen poké bowl restaurant te hebben? Wil jij gezond en eerlijk voedsel toegankelijker maken in Nederland? Word nu franchisenemer bij Poké Perfect en sluit aan bij deze succesvolle franchiseformule.  

In 2016 constateerden Quinta en Gerrit Jan Witzel dat er in Nederland weinig aanbod was in gezond, gevarieerd en lekker eten en daar besloten ze iets aan te doen. In datzelfde jaar was de oprichting van Poké Perfect een feit. Een goed doordacht concept met een duidelijke uitstraling en een goede menukaart die samen met een Amerikaanse chef werd ontwikkeld. Hiermee werd Poké Perfect pionier en bracht de eerste poké bowl naar Nederlandse bodem.    

Wat en voor wie is Poké Perfect?

Poké Perfect biedt snelle, smaakvolle en gezonde poké bowls. De franchiseformule is gericht op het vergemakkelijken van een gezonde levensstijl en is daarmee bij uitstek geschikt voor mensen die een druk leven hebben, maar toch bewuste keuzes willen maken zonder dat ze daar veel tijd voor moeten opofferen. Daarbij worden altijd pure, duidelijke en eerlijke ingrediënten gebruikt zodat iedereen in Nederland, ook mensen met dieetwensen of allergieën, kan genieten van een poké bowl. 

"Ik was al trouwe klant bij Poke Perfect en gewoonweg verliefd op het concept. Zag een gat in de markt, wilde op korte termijn toch al ondernemen en dit was de perfecte combinatie. Het is ontzettend divers, en daarnaast kan ik enorm genieten van het samenwerken met mijn team. Een doordacht plan is de basis voor je onderneming, maar luister ook naar je gevoel!''       

- Sofia Popal, franchisenemer Poké Perfect Almere

 

Waarom franchisenemer worden bij Poké Perfect? 

Ondernemer worden binnen de Poké Perfect franchiseformule brengt vele voordelen met zich mee. De ins en outs van dit concept zijn al doordacht. Poké Perfect was de eerste partij die het traditioneel Hawaiiaans gerecht naar Nederland bracht en hebben door de jaren heen veel specialisten om zich heen verzameld, waardoor ze op alle vlakken de juiste expertise en kennis hebben. Daarnaast hebben ze de afgelopen 5 jaar laten zien een succesvol, schaalbaar en crisisbestendige formule te zijn. Door het bewezen concept is het financieren van een Poké Perfect franchisevestiging makkelijker dan het opzetten van een nieuwe zelfstandige onderneming en bovendien is de investering lager. 

Franchisen bij Poké Perfect

Je kunt als franchisenemer volledig focussen op de business. Je krijgt ondersteuning vanuit het hoofdkantoor op vele gebieden en maakt gebruik van de kwalitatief beste leveranciers, onder gunstige voorwaarden. 

De voordelen van een samenwerking met Poké Perfect:

 • Ondersteuning in marketing en communicatie-uitingen zowel online als offline
 • Hulp bij administratie, techniek, automatisering en onderhoud 
 • Ondersteuning bij HRM en de dagelijkse operatie 
 • Indien gewenst begeleiding van een financieel adviseur die gespecialiseerd is in het aanvragen van financiering voor een horeca-onderneming
 • Korte lijnen met het hoofdkantoor die er altijd zijn voor de franchisenemer
 • Toegang tot een online tool waar de dagelijkse performance van de vestiging wordt bijgehouden om zodoende eenvoudig bij te sturen waar nodig   

''Franchise versterkt elkaar en het vergroot je naamsbekendheid. De franchisegever neemt je veel dingen uit handen zoals marketing, inkoop, menuontwikkeling, website, acties omtrent feestdagen, tijdelijke specials etc. Daarnaast is er natuurlijk ook een groot inkoopvoordeel. Het hoofdkantoor is 7 dagen per week bereikbaar en is het super behulpzaam. Ik haal veel energie en positiviteit uit het runnen van mijn zaken!''

- Kristel Schulte, franchisenemer Poké Perfect Den Bosch en Nijmegen

De geschikte Poké Perfect franchisenemer 

Elke franchiseformule is uniek en daardoor op zoek naar een specifiek type ondernemer. Poké Perfect zoekt de volgende eigenschappen in een geschikte kandidaat:

 • Je bent gastvrij, actief, en hebt affiniteit met het gerecht en met een gezonde levensstijl
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen en vindt het leuk om een team aan te sturen
 • Je denkt in oplossingen
 • Je krijgt energie om onderdeel te zijn van een groter geheel met daarbinnen wel de vrijheid om zelf te ondernemen
 • Je hebt financieel inzicht en kan goed sturen op cijfers

Bouw jij mee aan het succes? 

Kom in contact met Poké Perfect. Leer meer over de franchiseformule en over hoe jij poké bowls naar de klant brengt! 

Het verhaal

Poké Perfect is een familiebedrijf dat werd opgericht door broer en zus Gerrit Jan en Quinta Witzel. In 2016 constateerden ze dat er in Nederland onvoldoende aanbod was in een voedingsconcept voor snel, gezond eten met duurzame, verse producten. Samen besloten ze iets hier aan te doen, en daarmee werd het idee van Poké Perfect geboren. Het concept is inmiddels gegroeid naar 8 vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Almere. Poké Perfect is lang nog niet klaar en de formule wil uitbreiden zowel binnen Nederland als naar de Benelux. 

De missie & visie van Poké Perfect

Poké Perfect wil gezond en duidelijk voedsel bereikbaar maken voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Pure, duidelijke en eerlijke ingrediënten die ook toegankelijk zijn voor mensen met dieetwensen en of allergieën. Ze willen de gezonde tegenhanger worden van de gevestigde fastfood formules.

Binnen Poké Perfect staan 3 kernwaarden centraal:

Snelheid 

Poké Perfect is een gezond fastfood concept en dus is snelheid een belangrijk aspect. Een bowl moet binnen één minuut bereid kunnen worden, efficiënt werken is van groot belang. 

Kwaliteit  

De leveranciers van Poké Perfect worden met grote zorgvuldigheid geselecteerd omdat het product valt of staat bij versheid en gemak. Er worden zeer hoge eisen aan onze leveranciers gesteld waarbij we via centrale inkoop de hoogste kwaliteit waarborgen. 

Consistentie

Consistentie is cruciaal voor een franchiseconcept, en dus ook voor Poké Perfect. Een poké bowl gekocht en bereid bij Poké Perfect Amsterdam moet exact hetzelfde zijn en smaken als een bowl bereid in vestiging Den Bosch. Er zijn procedures en operationele handelingen vastgelegd die deze consistentie garandeert. 

Doelstellingen

Poké Perfect heeft een groeiplan voor 80 vestigingen in de Benelux in 2025. Interessante vestigingsplekken voor deze franchiseformule zijn gemeentes met minimaal 100.000 inwoners, of plekken met een groot verzorgingsgebied door randgemeenten.

Trends en ontwikkelingen in de markt 

"Nederlanders koken minder en bestellen vaker"

Volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat sinds 2003 consumentengedrag bestudeert heeft op basis van onderzoek onder 6000 mensen dat de helft van alle Nederlanders minstens één keer per week geen zin om te koken. Twee jaar geleden was dat nog 35 procent.

34 procent van de jongvolwassenen onder de 40 jaar eet geregeld buiten de deur, haalt eten af of bestelt. Mensen tussen de 56 jaar en 75 jaar oud zijn minder overtuigd van het nut van uit eten gaan of eten bestellen. Wel groeit met de toenemende vergrijzing ook het aantal eenpersoonshuishoudens in de komende vijftien jaar. De behoefte aan gemaksoplossingen voor die doelgroep, zoals kant-en-klaar- en bezorgmaaltijden, stijgt naar verwachting mee, zegt FSIN.

Daarnaast ervaren ook ouderen dat ze, in vergelijking met twee jaar geleden, vaker geen tijd te hebben om te koken. 14 procent heeft minstens eens per week geen tijd, twee jaar geleden was dat nog 8 procent.

Verder verwacht het instituut dat een groot deel van de eet- en drinksector, waaronder de horeca, zich na de crisis zal herstellen. Het instituut spreekt van een ’inhaaleffect’: Nederlanders zullen de komende jaren het gebrek aan uitjes buiten de deur compenseren door nog meer buitenshuis te eten en drinken en per persoon meer te besteden. Toch zal de crisis voor een aantal bedrijven voelbaar blijven, bijvoorbeeld voor bedrijfscatering.

 

“De poké bowl is here to stay”

Interview

Door Amsterdam lopen en je realiseren dat er niks gezonds te krijgen is dat tegelijk snel klaar en betaalbaar was...

Italiaanse poké-gigant Poké House neemt minderheidsbelang in Poké Perfect; ‘Strategisch heel belangrijk’

Poké Perfect wil binnen nu en drie jaar groeien naar 25 (franchise)vestigingen in de Benelux. 

Franchise is het groeimodel voor Poké Perfect

Interview

Franchise speelt een belangrijk rol in de groeidoelstellingen van Poké Perfect, waarbij ondernemers Quinta, Anna en...

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2016
Aantal vestigingen
11
Waarvan franchise
4
Entreegeld
€10.000
Franchise fee
6%
Totale investering
€175.000
Benodigd eigen vermogen
€25.000