Taco Mundo

Taco Mundo is de eerste én enige landelijke bezorgformule voor de Mexicaanse keuken en een van de grote spelers in de food bezorgmarkt. Het menu bestaat uit traditionele Mexicaanse producten met een verrassende draai. Daarnaast bestaat ons assortiment uit heerlijke, kleurrijke Mexicaanse gerechten. De ingrediënten die wij gebruiken zijn vers en van goede kwaliteit, omdat we alleen met de beste partners samenwerken.

Taco Mundo is verrassend, betrouwbaar, kleurrijk en toegankelijk! Een formule die direct inspeelt op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van food en foodbezorging! Taco Mundo heeft 32 vestigingen verspreid door heel Nederland en groeit verder. Interesse in franchise gekregen?

Ondernemerskansen voor jou

Taco Mundo heeft een groot groeipotentieel en dus ook voor haar franchiseondernemers! Want maaltijdbezorging is booming en Mexicaans is hot! Volgens het FSIN blijft de foodomzet door de gunstige economie en het toenemende uitstelgedrag van consumenten de komende jaren flink groeien. Het groeitempo van bezorging blijft daar met kop en schouders bovenuit steken. Nederlanders lieten in 2019 voor 3,2 miljard euro aan eten thuisbezorgen, ruim twintig procent meer dan een jaar eerder. Taco Mundo, de enige landelijke bezorgformule voor de Mexicaanse keuken, groeit hard mee.

Franchisen bij Taco Mundo = écht ondernemen!

 • Je gaat op zoek naar mogelijkheden in de markt, waarbij je een goed product levert, klantencontact onderhoudt en je team leidt.
 • Franchisen bij Taco Mundo biedt veel voordelen.
 • Je hebt volledig de tijd om je te focussen op jouw eigen winkel, jouw medewerkers en jouw klanten. Wij van Taco Mundo zorgen voor de marketing, productontwikkeling en voor operationele coaching.

Er zijn uitstekende mogelijkheden voor franchiseondernemers in steden met omstreeks 50.000 huishoudens. Bijvoorbeeld Groningen (2e locatie), Alkmaar, Alphen a/d Rijn, Deventer, Dordrecht, Ede/ Wageningen, Den Bosch, Eindhoven (2e locatie), Helmond, Haarlem (2e locatie), Hilversum, Hoofddorp, Lelystad, Nijmegen, Utrecht (2e en 3e locatie) en Venlo, Heerlen.

5 redenen om je eigen Taco Mundo te starten:

 1. De Mexicaanse keuken is populair
 2. Maaltijdbezorging blijft groeien
 3. Verse gezonde gerechten
 4. Inspelen op de nieuwste trends
 5. Een bewezen formule

Kerncijfers

 • Gem. omzet per winkel: €410.000
 • Gem. oppervlakte winkel: 100m2
 • Verzorgingsgebied: 75.000 huishoudens
 • Inkoop: Verplichte inkoop bij logistiek partner
 • Training: Intensief trainingsprogramma van 1 maand

Wil jij als franchisenemer gaan ondernemen en word je enthousiast van ons verhaal? Dan komen we graag met je in contact. Laat je gegevens! 

 

De Taco Mundo franchise formule

Voor vers bereide Taco’s en Burrito’s snel aan huis bezorgd, moet je bij Taco Mundo zijn, dé bezorgformule van Mexicaans gerechten. Koken is uit, bezorgen is in; eten bestellen en laten bezorgen was nog nooit zo populair als nu. En met 32 vestigingen over het hele land weet iedereen de fresh made mex van Taco Mundo zo te vinden, ook online en mobiel.

Met een uitgebreid assortiment van Taco’s, Burrito’s, Quesadilla’s, Enchilada’s en frisse salades is Taco Mundo een belangrijke speler in de food bezorgmarkt. Een gezond alternatief door het gebruik van verse en natuurlijke ingrediënten, dat is de gedachte achter Taco Mundo.

Alle gerechten worden per order gemaakt door onze taqueros in de vestigingen en van daaruit bezorgd. Taco Mundo is steeds vernieuwend, een dynamische formule die altijd direct inspeelt op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van food en foodbezorging.

De geschiedenis van Taco Mundo

Twintig jaar geleden verblijft Tom Filippini een lange tijd in verschillende landen in Zuid-Amerika. In Mexico wordt hij verliefd op de smaken en kleuren van het Mexicaanse eten. Waarom heeft hij dit heerlijke eten nog nergens in Nederland kunnen proeven? Terug in Nederland wil Tom daar verandering in brengen. Niet met een gewoon restaurant, maar zelfs met een Mexicaanse bezorgservice. De eerste en enige in Nederland! Zo kan iedereen hier in Nederland, in de aangename omgeving van zijn eigen huis, op ieder moment genieten van de lekkere, gevarieerde Mexicaanse keuken.

In het jaar 2000 opent Tom de eerste Taco Mundo in Amsterdam Oud-West. Het blijkt dat Nederlanders de Taco’s en Burrito’s wel kunnen waarderen. De vraag bij deze eerste vestiging wordt zo groot dat er snel uitbreiding nodig is. Tom opent daarna nog vier vestigingen waar hij zelf hard in meewerkt. Als dan verdere uitbreiding volgt, gaat Taco Mundo over als Franchiseformule. Inmiddels zitten er verspreid over Nederland 32 vestigingen. 

Groeien door partnership

Reportage

Oprichter van Taco Mundo Tom Filippini en franchiseneemster Sanne van der Noord van de Groningse vestiging van de...

Taco Mundo groeit gestaag door

Interview

Hij weet waar hij over praat wanneer hij franchisenemers bezoekt en van advies voorziet. Want Tom Filippini heeft...

Taco Mundo start in franchise

Algemeen

Onder de naam Taco Mundo is eind 2000 een bezorgformule voor de Mexicaanse keuken gestart. Op dit moment heeft Taco...

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2006
Aantal vestigingen
32
Waarvan franchise
32
Entreegeld
€ 10.000
Jaarlijkse fee
7% van de omzet
Totale investering
€ 165.000
Eigen vermogen
€ 50.000