Taco Mundo rijp voor groeispurt

Tom Filippini acht zijn Taco Mundo rijp voor een groeispurt. Want na ruim 10 jaar franchise verkeert de formule van Mexicaans eten in een volwassen fase: ondernemers zijn toe aan een 2e vestiging en medewerkers worden franchisenemers. 

Ondertussen zijn de ondersteuning voor de franchisenemers en de automatisering sterk doorontwikkeld. “We kunnen bijvoorbeeld alles meten en inzichtelijk maken in de keten van bestellen tot en met bezorgen”, zegt oprichter en eigenaar Filippini. 

Tijdens zijn werk als expat maakte hij kennis met de populariteit van de Mexicaanse keuken, ook in de Verenigde Staten. Hij was ervan overtuigd dat Nederland klaar was voor ‘een gevarieerd en gezond alternatief voor het bestaande fastfood’ en keerde medio 2000 terug om het concept Taco Mundo in de markt te zetten. Hij verwacht 2017 af te sluiten met 25 tot 30 restaurants en schat in dat er ruimte is voor meer dan 50 vestigingen in Nederland.
Lees het volledige interview in het Franchise+ vakblad nummer 3/2017, verschijningsdatum 29 juni. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?