Taco Mundo zet laatste company store om

Taco Mundo heeft per 1 november de laatste company store omgezet in een franchisevestiging. Het betreft de vestiging in Amsterdam Oud West, welke eind 2000 werd geopend en tevens de eerste was van de Mexicaanse maaltijdbezorger.

Franchisenemers zijn Azdin el Kabir en zijn vrouw Sonya Mhennaoui, zij hebben beiden ervaring bij verschillende internationaal opererende restaurantketens. De Taco Mundo-vestiging in Oud West is bekend terrein voor Azdin: hij was daar eerder werkzaam als bedrijfsleider.

"Na jarenlang als werknemer te hebben gewerkt en veel kennis en ervaring op te hebben gedaan, ben ik zeer gemotiveerd om nu samen met mijn vrouw als franchisenemer aan de slag te gaan. De potentie van deze vestiging is groot, de potentie van Taco Mundo in de markt is groot. Onze doelstelling is om deze potenties te benutten!", aldus El Kabir.

Door de verkoop van de laatste company store, zal Taco Mundo zich toeleggen op versnelling van de groei van de formule door opening van louter franchisevestigingen. "Er zijn nog voldoende witte vlekken op de kaart waar uitstekende kansen liggen voor franchisenemers van Taco Mundo", aldus marketing manager Joost Belonje. Hij vervolgt: "Het lopende jaar gaat het erg goed met onze formule: de bezorgmarkt groeit en wij groeien weer in die markt dus ons marktaandeel neemt toe." Op korte termijn verwacht Belonje wederom openingen van nieuwe vestigingen aan te kondigen.
(Op de foto vlnr: Tom Filippini, directeur-oprichter van Taco Mundo, Azdin el Kabir en Sonya Mhennaoui)