Duurzame samenwerking Taco Mundo franchise en vegan merk PLNT

Taco Mundo, de landelijke bezorgformule voor Mexicaanse gerechten en PLNT Food, fabrikant van vegan, GMO- en glutenvrij plantaardige vleesvervangers gaan een duurzame samenwerking aan. Een tweetal uitgangspunten ligt aan de basis van de samenwerking tussen beide bedrijven: de hoge kwaliteitseisen die Taco Mundo stelt aan de ingrediënten die worden gebruikt voor haar gerechten en de toenemende vraag naar vegetarische en veganistische gerechten. 

Startpunt van de samenwerking is de introductie van vegan gehakt van PLNT als ingrediënt voor Taco Mundo’s Vegan Chili con Carne. In het kader van het 20-jarige bestaan van de bezorgformule wordt de Chili con Carne tijdelijk weer op de kaart gezet en Taco Mundo’s chefkok Gustavo heeft samen met PLNT vegan gehakt ontwikkeld dat volgens Gustavo “niet van echt gehakt is te onderscheiden”. Zo komt deze bestseller uit het verleden als vegan variant weer terug op de kaart.

Groeiende vraag naar vegetarische en veganistische gerechten

Nu al wordt meer dan een derde van de omzet van Taco Mundo gegenereerd door vegetarische gerechten. Met de samenwerking beogen Taco Mundo en PLNT in te spelen op de steeds grotere vraag naar vegetarische en veganistische gerechten. Volgens het CBS was in 2020 al 45% van de 18-plussers flexitariër: zij aten maximaal vier dagen in de week vlees. De verwachting is dat deze trend doorzet en zo kunnen ook veganisten en flexitariers blijven genieten van de rijke smaken uit de Mexicaanse keuken! Als volgende stap in de samenwerking wordt gedacht aan het introduceren van vegan-varianten van de populairste gerechten die op het menu staan waardoor Taco Mundo een nog betere lading kan geven aan haar missie “Iedereen in Nederland lekkere Mexicaanse gerechten én een goed gevoel bezorgen”.

Benieuwd naar de Vegan Chili Con Carne?

Klik hier!

Over de Taco Mundo franchise

De eerste en enige landelijke bezorgformule van Mexicaanse gerechten in Nederland, met inmiddels 33 winkels. Van heerlijke Burritos tot Nachos a la Mexicana die je kunt dippen in een van de acht huisgemaakte Salsas. Taco Mundo wil iedereen in Nederland lekker Mexicaans én een goed gevoel bezorgen! 

Over PLNT

PLNT houdt van het leven en van onze planeet! Wij geloven dat een gezonder leven en een gezondere planeet de basis zijn voor onze toekomst. PLNT wil graag een bijdrage leveren aan een gezondere toekomst door heerlijke alternatieven voor vlees te bieden.