De Beren opent derde restaurant in Rotterdam. Succesvolle horecaformule nog steeds streepje voor in eigen stad

Tegenwoordig staat er bijna wekelijks één op de agenda. Een opening van een restaurant of bezorgvestiging van horecaformule De Beren. “En toch went dat nooit”, vertelt Ad Schaap, eigenaar van de snel groeiende restaurant- en bezorgketen. De Beren is inmiddels uitgegroeid tot een op en top professioneel bedrijf met ambities die zelfs de landsgrenzen overstijgen. “Maar uitbreiden, en zeker in eigen stad, is nog steeds heel speciaal” zegt Schaap. Met de opening van het 46e restaurant is Rotterdam weer een vestiging rijker. Dit keer in Rotterdam Alexandrium Shopping Center.

 
De Beren laat zich niet afschrikken door de wereldwijde pandemie en opende afgelopen twee maanden maar liefst zes nieuwe restaurants en bezorgvestigingen in Nederland. De nieuwe zaak in het Alexandrium aan het Poolsterplein heeft twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping is ook ruimte gemaakt voor een speelhoek voor kinderen. Er is een grote centrale bar én een houtskoolgrill om de bekende De Beren gerechten op te bereiden. Het restaurant biedt ruimte aan 225 gasten.

 
Nieuw jasje 

Een week geleden presenteerde het De Beren concern haar ‘nieuwe jas’. Het bekende De Beren-geel verdwijnt uit de restaurants en het straatbeeld en wordt vervangen door petrol en messing tinten. “Ook daarin is het bedrijf meer volwassen geworden”, aldus marketing manager Marjolein Mens. “Het beertje zoals we hem kennen heeft een wat meer eigentijdse uitstraling gekregen, maar blijft onze sfeer en warmte uitstralen”. Ook het vierde Rotterdamse De Beren restaurant is al op komst. De prestigieuze Markthal aan de Blaak is de volgende locatie die De Beren gaat veroveren. Deze vestiging zal begin 2022 openen. 

Jaar niet betalen 

Om de kennismaking met het publiek in het Alexandrium extra feestelijk te maken kunnen gasten die het restaurant bezoeken tussen 14 en 30 december een jaar lang gratis dineren winnen. Bij een bezoek aan het restaurant laten zij hun gegevens achter, vervolgens kiest De Beren Alexandrium een gelukkige winnaar die iedere maand gratis kan komen genieten van een driegangenmenu voor twee. 

Bekijk ook