De Beren lanceert De Beren Academy om franchisenemers te trainen

Restaurantketen De Beren lanceert op woensdag 1 mei de ‘De Beren Academy’. Met behulp van dit trainingsprogramma leren de medewerkers van de horecaformule op een interactieve manier alle ins & outs over hun functie. Het programma is speciaal voor en door De Beren medewerkers ontwikkeld. 

“Hierdoor sluiten de trainingen naadloos aan op de functies binnen de restaurants. Zo kunnen medewerkers door middel van video’s – gemaakt door eigen medewerkers in eigen vestigingen - praktische dingen leren over bijvoorbeeld het zetten van een goede bak koffie óf juist het schoonmaken van de koffiemachine. Behalve het goed onder de knie krijgen van hun eigen functie, biedt De Beren Academy de medewerkers ook serieuze mogelijkheden om door te groeien”, legt een woordvoerder namens de franchiseformule uit.

De online tool maakt het bijvoorbeeld makkelijker om de stap te maken van bedieningsmedewerker naar vestigingsmanager. Door de inzet van korte modules kunnen medewerkers spelenderwijs alles leren over hun eigen functie en de functie die daarna op de ranglijst staat. 

“De modules zijn zo gemaakt dat ze daadwerkelijk interessant zijn voor de doelgroep. Zo wordt amper gewerkt met tekst, maar wordt juist ingezet op video’s en games”, aldus de woordvoerder.

Van potentiële franchisenemer naar franchisenemer

Potentiële franchisenemers worden via het trainingsprogramma ingewerkt en getraind tot echte franchisenemers. Andere voordelen van de online leeromgeving is dat leidinggevenden de voortgang van medewerkers in de gaten kunnen houden en ze hiervoor kunnen belonen. Ook is het mogelijk om informatie te delen en deze gelijk te toetsen, bijvoorbeeld over een nieuw seizoensmenu.