De Ritos franchiseformule

  Ritos is een gezond, fast-casual restaurant, dat twee verschillende keukens combineert in één menu. De belangrijkste keukens zijn Mexicaans en Hawaiiaans, met een Japans tintje. Op 24 januari 2017 opende Ritos haar eerste vestiging. Uiteindelijk zijn ze gegroeid naar zeven vestigingen, waarvan één vestiging in franchise is. 

  Het ontstaan van Ritos

  Ritos is opgericht vanwege een behoefte aan gevarieerd, gezond en smakelijk eten. Er werd geconstateerd dat het aanbod op de Nederlandse markt vaak beperkt en prijzig was. De oprichters van Ritos, Marwan en Kaiwah, zagen een kans voor verbetering.
  Tijdens hun zoektocht hebben ze geprobeerd om twee keukens te combineren in één concept: de Mexicaanse en de Hawaiiaanse & Japanse keuken. Op 24 januari 2017 opende de eerste Ritos vestiging in Utrecht en ontving positieve reacties.

  Missie, visie & kernwaarden van Ritos

  Missie: Ritos wil een groot fusion concept worden in de gezonde, snelle en informele (bezorg)markt.
  Visie: Ritos streeft ernaar om gezond, snel en informeel eten het nieuwe fastfood te maken.
  Kernwaarden: gezond, snel, fusion en toegankelijk.

  Doelstellingen op korte, middellange en lange termijn:

  • Op korte termijn: groei met drie franchisenemers in het komende jaar.
  • Op middellange termijn: negen franchisenemers toevoegen binnen 24 maanden en een alternatieve keuken introduceren.
  • Op lange termijn: de grootste franchisegever worden in de gezonde, snelle en informele (bezorg)markt.

  Wat is fusion kitchen?

  Fusion is één van de grootste foodtrends ter wereld. Fusion betekent letterlijk samensmelting. In fusion koken worden technieken, ingrediënten en bereidingswijzen uit verschillende landen gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een burrito met de vulling van een pokébowl. 

  Fusion is een kookstroming die in de jaren 80 opkwam. Toen werden er nog vaak grapjes over gemaakt. Veel koks spraken over fusion-confusion. Hiermee bedoelden ze dat ingrediënten, kooktechnieken en bereidingswijzen met elkaar gecombineerd werden die niet bij elkaar pasten. Het werd een soort mengelmoes in je mond die niet meer te herleiden was naar een keuken.

  Sinds de jaren 90 is fusion steeds populairder geworden. We gingen meer reizen en wilden dit eten thuis ook kunnen eten. Migranten brengen recepten naar Nederland, waardoor we nieuwe smaken leren kennen. Eigenlijk kookt iedere kok fusion. Bekend is de Aziatische fusion keuken, waarin een combinatie wordt gemaakt van verschillende Aziatische ingrediënten.

  Er komen tegenwoordig steeds meer fusion kitchen concepten op in franchising, zoals Ritos. De franchiseformule Ritos combineert de Mexicaanse en Hawaiiaanse keuken. Op het menu staan pokébowls en burritos. Een goed voorbeeld van hoe fusion tegenwoordig terugkomt in de Nederlandse restaurants. Vers en gezond eten met een combinatie van verschillende keukens.

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2021
  Aantal vestigingen
  6
  Waarvan franchise
  1
  Entreegeld
  €7.500
  Franchise fee
  5.5%
  Totale investering
  €110.000
  Benodigd eigen vermogen
  €25.000