Winnaars 'Foodservice Award' op Horecava bekendgemaakt

De winnaars van de ‘Foodservice Award 2021’ zijn bekendgemaakt tijdens het online event Horecava Limited. Chefkok Pierre Wind onthulde de elf categoriewinnaars.

Brownies&DownieS werd voor de tweede keer verkozen tot het meest favoriete foodservicebedrijf van de consument. Met een gemiddeld eindcijfer van 8,10 is deze koffieketen overallwinnaar geworden van de verkiezing. Consumenten stelden de gastvrijheid bij Brownies&Downies het meest op prijs, de waardering hiervoor scoorde een 9.10. Ook onderdelen als sfeer en veiligheid kregen hoge scores bij deze keten. Maar het was niet alleen feest voor Brownies&DownieS. In diverse categorieën wonnen meerdere formules. Albert Heijn: Bezorgservice en to-go, De Beren: Café's/restaurants, Domino's in de categorie Fastservice. Shell: Pompshops en Kwalitaria: Snackbars.

Overwinning

Ook formule De Beren won voor de tweede keer de titel ‘Foodservice Award categorie restaurant’. Ook vorig jaar kwam deze succesvolle horecaformule als beste uit de verf in deze categorie. Melvin van der Wielen, Managing Director bij De Beren restaurants vertelt: “We hebben net als vele anderen in onze branche een loodzwaar jaar achter de rug. Voor de inzet, positiviteit en passie van onze mensen die ervoor hebben gezorgd dat we door deze crisis kwamen, is dit zeker een welkome en welverdiende prijs!”

De waarde van de ‘Foodservice Award’

Alle Nederlandse foodservicebedrijven met minimaal vijf vestigingen kunnen deelnemen aan de Foodservice Award; een initiatief van Q&A en Horecava. Deelnemende bedrijven worden onderverdeeld in 15 categorieën, waarna consumenten de bedrijven op tien verschillende aspecten beoordelen: samenstelling assortiment, uitstraling & beleving, klanttevredenheid, kwaliteit van producten, gemak, betrouwbaarheid, prijs, service, acties & aanbiedingen en deskundigheid. Dit jaar werden daar vanwege de situatie rondom COVID-19 de aspecten veiligheid, hygiëne en service aan toegevoegd. Het deelnemende bedrijf moet minimaal 380 beoordelingen vergaren om in aanmerking te komen voor de titel. Degene met het hoogste eindcijfer (gecorrigeerd en gewogen) wordt verkozen tot categoriewinnaar en mag de titel ‘Foodservice Award 2020’ het hele jaar dragen.