Simon Lévelt Koffie en Thee Speciaalzaak
Formule
Simon Lévelt is dé speciaalzaak voor premium biologische koffie en thee met 40 winkels in Nederland en België. Sinds 1826 vinden wij ons geluk in het maken van de lekkerste koffie en thee met de mooiste ingrediënten van over de hele wereld. Met maar liefst 25 verschillende koffiebonen en meer dan 150 theeën vind je altijd de smaak die bij je past. Speciaal voor jou geroosterd, gemalen en gemengd. Eerlijk en Biologisch. Zo zorgen we voor elkaar en voor de generaties na ons. Beleving staat centraal in onze speciaalzaak en iedereen is welkom. Wij nodigen je uit om te proeven, te experimenteren en je smaak te verrijken.
Wij zijn altijd op zoek naar de lekkerste smaken en kopen de beste ingrediënten direct in bij de producent. Premium kwaliteit koffiebonen en theeën worden met aandacht geselecteerd en gekeurd. Pure en eerlijke smaken. Dagelijks stellen we de mooiste melanges samen, creëren we het ultieme roosterprofiel en geven een persoonlijk advies. We delen graag onze kennis en werken steeds weer aan het vergroten van ons vakmanschap. Van plantage tot lekkerste kop koffie en thee, al 200 jaar ambachtelijk bereid.
Duurzaamheid staat op een prominente plek in alles wat we doen. Wat begon in 1984 met de introductie van de eerste biologische koffie en thee in Nederland, is uitgegroeid tot een assortiment dat momenteel voor ruim 90% uit biologisch gecertificeerde producten bestaat. Dat aandeel zal de komende jaren groeien tot 100%. Maar duurzaamheid gaat verder dan biologische teelt. Het gaat ook over loyale relaties met onze partners, slim verpakkingsmateriaal, compensatie voor CO2-uitstoot en de bevordering van biodiversiteit.
Marktontwikkeling
In de afgelopen jaren, zelfs tijdens de economische teruggang, hebben onze speciaalzaken een omzetstijging weten te realiseren. Het bewijst dat er een groeiende markt is voor onze producten. Klanten kiezen bewuster en anders. Ze kiezen voor vakmanschap, kwaliteit en voor persoonlijk advies in de speciaalzaak. Voor een eerlijk product dat geproduceerd is voor eerlijke prijzen en met respect voor mens en natuur.
De kern van het Simon Lévelt concept
Om een nog beter beeld te krijgen van de Simon Lévelt franchise, is er een one-pager ontwikkeld, dat op een beknopte en duidelijke wijze de verschillende voordelen communiceert die je als kandidaat-ondernemer wilt weten voordat je je aansluit bij dit concept.
Franchising bij Simon Lévelt
Voor een actueel overzicht van de plaatsen waar Simon Lévelt nog op zoek is naar franchisenemers kun je kijken op de eigen website van franchiseformule Simon Lévelt.
Je eigen Simon Lévelt speciaalzaak
Franchisenemer bij Simon Lévelt worden vraagt om:
- enthousiaste, zelfstandige, initiatiefrijke, sociaalvaardige ondernemers met een servicegerichte instelling en commercieel inzicht
- passie, vakmanschap en optimisme
- koffie- en theekennis hoef je niet perse in huis te hebben, affiniteit wél
- retailervaring (dit is een pre)
- flexibiliteit en stressbestendigheid
- een ondernemende gastheer/-vrouw mentaliteit
- werkweken van minimaal 40 uur
- goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Wij zoeken franchisenemers die kennis hebben van de lokale markt en ruime tijd woonachtig zijn in de vestigingsplaats. Liefst met een (parttime) werkende partner, die volledig achter jouw keuze staat en meedenkt en -helpt.
Matchen de drie kernwaarden van Simon Lévelt: vakmanschap, passie voor koffie en thee en duurzaam ondernemen met die van jou? Dan willen wij graag met je in gesprek!
Simon Lévelt Koffie & Thee speciaalzaken
Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam (6 vestigingen), Apeldoorn, Arnhem, Breda, Bussum, Delft, Den Bosch, Den Haag (2 vestigingen), Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem (2 vestigingen), Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen, Rotterdam (2 vestigingen), Tilburg, Utrecht, Zeist en Zwolle. In België: Mechelen. Voor alle vestigingen zie de website.
Hoe nu verder?
Vraag via de rode button meer informatie aan over Simon Lévelt.
Over Simon Lévelt Koffie en Thee Speciaalzaak
Geschiedenis en missie
In de oude havens van Amsterdam opent Simon Levelt in 1826 zijn eerste winkel waar hij met liefde voor het vak de mooiste koffie- en theesoorten uit verre oorden verkoopt. In eerste instantie alleen aan particulieren, later ook aan winkels. 200 jaar en 6 generaties later verkopen wij met diezelfde gedrevenheid de mooiste koffie en thee in onze speciaalzaken. Naast de liefde voor koffie en thee hebben wij ook speciale aandacht voor mens en natuur. Door nauw samen te werken met de producenten verbeteren wij niet alleen de kwaliteit van onze producten maar ook de leef- en werkomstandigheden van de boeren. Zo stimuleren we bijvoorbeeld producenten om over te stappen naar biologische teelt. Het proces van conventionele naar biologische teelt neemt zo’n 3 jaar in beslag, maar wij kiezen ervoor om vanaf dag 1 een premie te betalen voor de biologische wijze van produceren. Op deze manier ondersteunen wij de boeren in de transitie en kunnen wij onze missie voortzetten: premium biologische koffie en thee toegankelijk te maken voor iedereen.