SPAR

  Bestaat jouw ideale werkdag uit vrij ondernemen met behulp van sterke ondersteuning vanuit SPAR? En weet jij hoe je van jouw winkel dé plek maakt voor het beste dagelijkse gemak? Natuurlijk met optimale omzet én een mooi rendement? Stop dan met zoeken.... En maak bij SPAR jouw ideale werkdag werkelijkheid!

  De SPAR  

  Met ca. 13.000 winkels in 48 landen, is SPAR één van de grootste foodretailers ter wereld en altijd in de buurt. De winkels hebben een uitgekiend (vers) assortiment voor elk moment van de dag. Je vindt het dus bij SPAR! 

  Nederland telt ruim 430 zelfstandige SPAR winkels, gerund door ondernemers. Zij doen er iedere dag alles aan om het de klanten gemakkelijk te maken. Bovendien maken ruim honderd neutrale winkels gebruik van het logistieke proces van inkoop en distributie.

  De collega’s van het hoofdkantoor en distributiecentrum hebben slechts één doel: het voor de SPAR ondernemers en klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Zo kunnen alle winkels verspreid over het land altijd een eigentijds assortiment aan de klanten aanbieden. Samen zorgen zij ervoor dat alles dag in, dag uit op rolletjes loopt!

  SPAR winkel

  De SPAR ondernemer 

  Uniek is dat sinds het ontstaan van SPAR de winkeliers eigen baas waren en zo hun zelfstandigheid behielden. Zo is het nu nog steeds. SPAR ondernemers steunen plaatselijke initiatieven, reageren snel op lokale kansen, zorgen voor een ruim en passend assortiment en zijn zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van hun winkel.  
   
  Je bent als zelfstandige ondernemer een ware ambassadeur van jouw winkel én van SPAR. Met een flinke dosis aan positieve energie en betrokkenheid sta jij midden in de winkel. Je bent vriendelijk, betrouwbaar, gastvrij en behulpzaam. Jij zorgt ieder dag opnieuw voor een goed gevulde gemakswinkel met verse en kwalitatieve producten. Vanuit jouw commercieel instinct ben je voortdurend alert op nieuwe mogelijkheden en kansen om zo een zo hoog mogelijke omzet en rendement te behalen.  
   
  Je profiteert van de voordelen die de SPAR formule biedt. Je werkt actief samen met het hoofdkantoor en de andere SPAR collega-ondernemers. SPAR werkt met een conditiestelsel: Winkelautomatisering fee (een vast leasebedrag voor diverse geautomatiseerde elementen in de operatie), Logistieke fee (een kostendekkende fee voor al de logistiek vanuit SPAR) en een Franchise fee. De condities worden jaarlijks door de SPAR detaillisten coöperatie en de directie van SPAR geëvalueerd. Verder zijn er diverse specialisten beschikbaar voor al je vragen. En heb je een Regiomanager die je het gehele jaar door begeleid en je eerste contactpersoon en sparringpartner is voor vragen.

  SPAR team

  Hoe word je franchisenemer bij SPAR? 

  Franchisenemer worden bij SPAR? Zo zie het proces er ongeveer uit:

  • Na een eerste kennismaking ga je op pad om met diverse succesvolle SPAR ondernemers te praten.
  • Hierna maken jullie een verdiepende afspraak en beoordelen jullie met elkaar of jullie een toekomst zien met elkaar. Vervolgens vindt het ondernemersassessment plaats, die voor beide partijen het plaatje compleet maakt en waarbij tijdens een derde afspraak duidelijk wordt of en wat voor SPAR ondernemer jij kunt gaan worden.
  • Als laatste deel van het selectieproces zit je nog aan tafel met de Aan- en Verkoopadviseur en Areamanager van het gebied die jij interessant vindt. Als SPAR denkt dat jullie een goede match zijn gaan jullie opzoek naar de juiste locatie, dit doe je samen met de Aan- en Verkoopadviseur. Hier kan wat tijd overheen gaan, omdat SPAR en ook jij 100% zeker moet weten dat dit jouw SPAR winkel moet gaan worden. Zo ja, dan schrijf en presenteer je een Lokaal Ondernemers Plan over de winkel voor jezelf en de selectiecommissie.
  • Zodra iedereen een goed gevoel heeft voor een succesvolle toekomst gaan jullie het verkoopproces in. Hierover vertelt SPAR je later graag meer.

  Herken jij jezelf in het profiel dat SPAR zoekt? Neem die eerste stap naar ondernemen en kom in contact met SPAR via onderstaande knop!

  Over SPAR

  SPAR is in 1932 opgericht door Adriaan van Well, hij begon een samenwerkingsverband met kruideniers. Hiermee plantte hij een zaadje dat inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie. Het motto om de samenwerking te starten gaf de organisatie haar naam, DE SPAR:

  Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig

  De kruideniers creëerden voordeel door centraal in te kopen en gezamenlijk reclame te maken. 
  SPAR is tegenwoordig de winkel voor het dagelijks gemak, waarin retail en horeca samenkomen. Van verse pizza’s, broodjes en goede koffie, tot en met de boodschap voor het avondeten of een goed ontbijt. Hiermee heeft SPAR zich klaargemaakt voor de toekomst, en onderscheiden ze zich van de andere foodretail winkels in Nederland.

  Verder spelen ze in op de locatie. Waar heeft de klant behoefte aan? Dit doen ze met behulp van de verschillende formats die SPAR heeft in combinatie met uitgebreid onderzoek naar het type klanten in de buurt.

  Missie & Visie

  SPAR draagt op eigen wijze bij aan de kwaliteit van jouw leven. Hier en nu. Dat zit ‘m in de kleine dingen. Voor elk moment van de dag eten van goede kwaliteit en een vriendelijk woord: Je vindt het bij SPAR!   

  Betrokken 

  Je dagelijkse benodigdheden zoek je natuurlijk in de buurt. Als winkel voor dagelijks gemak zorgt SPAR voor leven in de brouwerij. Je ontmoet er je buurtbewoners, het is er gezellig. Samen met de klanten zorgen de SPAR winkels voor een buurtgevoel. De medewerkers zijn bovendien oprecht betrokken. Dat zie je aan alles. Ze bieden altijd een helpende hand, zijn in voor een praatje en hun vriendelijkheid komt recht uit het hart. 

  Makkelijk 

  Een kakelvers ei op zondagochtend, frisse lakens om onder te slapen, een perfect kopje koffie. Het zijn de kleine dingen die het doen. Gemak dient de mens, vinden ze bij SPAR. Daarom zijn de winkels altijd in de buurt en toegankelijk voor iedereen. Hier bieden ze een eigentijds assortiment voor ieder moment van de dag. Bij SPAR vind je bovendien snel wat je zoekt, want alles wat je nodig hebt voor een gezond ontbijt, late lunch of gezellige borrel ligt al bij elkaar. Wel zo gemakkelijk! 

  Slagvaardig 

  Op eigen wijze versterken ze de leefbaarheid van dorpen, wijken en buurten. Met de winkels dragen ze bij aan de kwaliteit van leven van hun klanten. Zodat zij kunnen genieten van het hier en nu. De beste winkel voor de buurt: dat is SPAR! 

  Voor elk moment, op elke plek 

  Altijd in de buurt met vijf winkelformats! Goed eten hoeft niet ingewikkeld te zijn en zeker niet duur. Bij SPAR kies je voor kwaliteit met een reële prijs. Wel zo eerlijk! Het assortiment is compleet en de winkels zijn overzichtelijk ingericht zodat jij snel vindt wat je zoekt, want jouw gemak komt bij SPAR op de eerste plaats.  

  SPAR buurt 

  Deze winkels vind je in dorpen of stadswijken, ze zijn toegankelijk en goed bereikbaar. De SPAR buurtwinkels zijn overzichtelijk en efficiënt ingericht. Bovendien blinken deze winkels uit in een uitgebreid versassortiment. Van dagelijks versgebakken brood van de ambachtelijke bakker tot groenten en fruit direct van het land: bij SPAR spat de versheid ervan af! Je vindt hier gemak voor elke dag!  

  SPAR city 

  Deze winkels vind je in binnensteden door heel het land. De SPAR citywinkels bieden een compleet assortiment. Je vindt er ingrediënten voor een snel ontbijt, een gezonde lunch of een gemakkelijke avondmaaltijd, maar ook allerlei lekkers om direct van te genieten. Als het je ontbreekt aan tijd of zin om te koken, biedt SPAR city veel producten waarmee je toch snel een gezonde, smakelijke maaltijd op tafel zet.  

  SPAR city en SPAR buurt raken steeds meer vervlochten met elkaar. Het kan een buurtwinkel zijn met city elementen of andersom. Afhankelijk van de buurt en de locatie kijken jullie samen naar de juiste combinatie en nodige elementen om zo te voldoen aan de behoefte van de klanten.   

  SPAR enjoy 

  Ook op vakantie is SPAR altijd in de buurt. De SPAR enjoy vakantiewinkels zijn bijvoorbeeld gevestigd op Landal GreenParks locaties. Een knapperige croissant voor het ontbijtje in je huisje, makkelijke maaltijden en alles voor een gezellige borrel bij de caravan: je vindt het hier.   

  SPAR university 

  Deze winkels vind je op of in de buurt van universiteitscampussen. Zo verlies je als student geen kostbare tijd tijdens tentamenweken. Toe aan een break? Voor elk moment van de dag is er volop keuze uit gezonde en gemakkelijke maaltijden en lekkere tussendoortjes voor nieuwe energie. 

  SPAR express 

  De buurtwinkel waar je ook kunt tanken. Je vindt ze bij diverse Texaco en Esso tankstations in Nederland. Naast de dagelijkse boodschappen kun je er terecht voor een lekkere kop koffie of vers belegd broodje en diverse autogerelateerde producten. 
   

  SPAR beweegt mee met de veranderende consument

  Coverstory

  Winkelformule SPAR won dit jaar de NFV Franchise Trofee, en kreeg daarbij alle lof van de jury. Het Nederlandse...

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  1932
  Aantal vestigingen
  433
  Waarvan franchise
  433
  Andere vergoedingen
  Diverse fees
  Totale investering
  €750.000
  Benodigd eigen vermogen
  €25.000