Simon Lévelt koffie en thee

Al 200 jaar en 6 generaties lang vindt Simon Lévelt haar geluk in het maken van de lekkerste koffie en thee. Natuurlijke en eerlijke ingrediënten van over de hele wereld.

Door hiermee te experimenteren komt Simon Lévelt tot de lekkerste smaken, combinaties en melanges. Simon Lévelt heeft het gehele proces in eigen beheer – van het inkopen, melangeren, keuren en produceren tot aan het verpakken. Logisch dus, dat hun vakmanschap ongeëvenaard is. 

Simon Lévelt onderneemt al jaren op een eerlijke en duurzame manier. Zo waren ze de eersten die biologische koffie en thee op de Nederlandse markt introduceerden. Dat duurzaamheid loont, bewijzen de succesvolle koffie en thee speciaalzaken in Nederland en België. Zaken die geleid worden door gedreven franchisenemers. Enthousiaste vakmensen die hun klanten graag meenemen op koffie- en thee-avontuur. 

De klanten kiezen niet alleen voor vakmanschap, kwaliteit en deskundig advies, maar ook voor de sfeer in de winkel. Het ruiken, zien en proeven speelt een belangrijke rol. De nieuwste winkels hebben zelfs speciale proeftafels waar klanten onder begeleiding kunnen experimenteren met koffie- en theezetmethoden. En met 25 soorten koffie en bijna 200 soorten thee valt er een hele wereld te ontdekken. 

Geschiedenis en missie

Hoe een klein winkeltje in koloniale waren kan uitgroeien tot een internationale koffiebranderij en theehandel? Door liefde voor het vak en passie voor de producten. Het begon allemaal in 1826. In de havens van Amsterdam opende Simon Levelt zijn eerste winkeltje in koloniale goederen. Daar verkocht hij de allermooiste koffie en thee. Sinds die tijd is er veel veranderd maar de passie is gebleven. Die zit in de genen, die stroomt door de aderen. En dat proef je aan alles. Allereerst natuurlijk door de producten. Bij Simon Lévelt vind je een zeer groot assortiment koffie en thee. Het merendeel bovendien van biologische kwaliteit. En dat assortiment wordt voortdurend vernieuwd. 

Naast de passie voor koffie en thee gaan ook mens en milieu aan het hart. Door nauw samen te werken met de producenten verbetert Simon Lévelt niet alleen de kwaliteit van haar producten maar ook de leef- en werkomstandigheden van de boeren.

De cijfers spreken boekdelen

Zelfs tijdens de economische teruggang van de afgelopen periode hebben de winkels jaarlijks omzetstijgingen gerealiseerd. Dat bewijst dat er een groeiende markt is voor deze producten. Klanten besteden niet minder, wel bewuster en anders. Ze kiezen voor vakmanschap en kwaliteit. Voor deskundig advies in de winkel. Voor een eerlijk product dat geproduceerd is voor eerlijke prijzen. Met respect voor mens en milieu.

De uitbreiding bij Simon Lévelt

Voor een actueel overzicht van de plaatsen waar Simon Lévelt nog op zoek is naar ondernemers kun je kijken op de website van Simon Lévelt.

De franchisenemer bij Simon Lévelt

De sleutelfiguur bij franchising is de franchisenemer die het merk Simon Lévelt vertegenwoordigt tegenover de klant. De franchisenemers van Simon Lévelt zijn zelfstandig ondernemers en zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Uiteraard biedt Simon Lévelt professionele ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van inkoop, marketing en winkeladvies. Maar ook met productkennistraining en financiële ondersteuning. Zo kun je uitgroeien tot een koffie- en theespecialist. Bij de werving van franchisenemers stelt Simon Lévelt de onderstaande eisen:

  • affiniteit met koffie en thee
  • bij voorkeur 30 tot 45 jaar zijn
  • in het bezit van een AOV diploma
  • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • beschikken over relevante winkelervaring
  • kennis en ervaring met administratieve processen en MS Office
  • flexibel en ondernemend zijn
  • sociaal vaardig zijn
  • minimaal € 35.000,- eigen vermogen
  • alle onderdelen van de formule onderschrijven 

Simon Lévelt Koffie & Thee speciaalzaken

Alkmaar, Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam (6 vestigingen), Apeldoorn, Arnhem, Breda, Bussum, Delft, Den Bosch, Den Haag (2 vestigingen), Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem (2 vestigingen), Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen, Rotterdam (2 vestigingen), Tilburg, Utrecht, Zeist en Zwolle. In België: Brugge, Gent, Leuven, Mechelen en Wijnegem. Voor alle vestigingen zie www.simonlevelt.nl.

Hoe nu verder?

Vraag via de rode button 'informatie aanvragen' meer informatie aan over Simon Lévelt.

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
1995
Aantal vestigingen
43
Waarvan franchise
36
Entreegeld
€ 15.000
Jaarlijkse fee
3%
Totale investering
€ 150.000
Eigen vermogen
€ 35.000
NFV lid
Ja