Simon Lévelt koffie en thee

Al bijna 200 jaar vormen koffie en thee de passie van Simon Lévelt. Logisch dus, dat hun vakmanschap ongeëvenaard is. Om die sterke marktpositie te behouden, gaan ze wel met hun tijd mee.

Sterker nog, ze zijn geregeld hun tijd ver vooruit. Zo ondernemen ze al jaren op een eerlijke, duurzame manier. Niet voor niets waren zij de eersten die biologische koffie en thee op de Nederlandse markt introduceerden. Dat duurzaamheid loont, bewijzen de succesvolle Koffie & Thee Speciaalzaken in Nederland en België.

De speciaalzaken worden allemaal geleid door gedreven franchisenemers. Enthousiaste vakmensen die ook een passie hebben voor koffie en thee en de consumenten bedienen die willen genieten van koffie- en theespecialiteiten.

Consumenten die niet alleen kiezen voor vakmanschap, kwaliteit en deskundig advies, maar ook voor de gezellige sfeer in de winkel. En met meer dan vijfentwintig koffiesoorten en bijna 200 soorten thee, speelt Simon Lévelt daar perfect op in.  Naast de koffie- en theesoorten worden er espressoapparaten verkocht en overig aanvullend assortiment, zoals thee-eieren, servies en lekkernijen.

Geschiedenis en missie van Simon Lévelt

Hoe een klein winkeltje in 'koloniale waren' kan uitgroeien tot een internationale koffiebranderij en theehandel? Door liefde voor het vak, door passie voor producten. En dat heeft Simon Lévelt al bijna 200 jaar. Het begon allemaal in 1826. In de havens van Amsterdam opende Simon Levelt zijn eerste winkeltje in koloniale goederen. Daar verkocht hij de allermooiste koffie en thee. Sinds die tijd is er veel veranderd. Maar de passie is gebleven. Die zit in de genen, die stroomt door de aderen. Al zes generaties lang. En dat proef je aan alles. Allereerst natuurlijk door de producten. Bij Simon Lévelt vind je een zeer groot assortiment koffie en thee. Het merendeel bovendien van biologische kwaliteit. En dat assortiment wordt voortdurend vernieuwd. 

Naast de passie voor koffie en thee gaan ook mens en milieu aan het hart. Door nauw samen te werken met de producenten verbeteren we de kwaliteit van onze koffie en thee. Maar ook de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders varen er wel bij.

De cijfers spreken boekdelen

Zelfs tijdens de economische teruggang van de afgelopen periode, hebben onze winkels jaarlijks omzetstijgingen gerealiseerd. Dat bewijst dat er een groeiende markt is voor onze producten. Consumenten besteden niet minder, wel bewuster en anders. Ze kiezen voor vakmanschap en kwaliteit. Voor deskundig advies in de winkel. Voor een eerlijk product dat geproduceerd is voor eerlijke prijzen. En met respect voor mens en milieu.

De uitbreiding bij Simon Lévelt

Voor een actueel overzicht van de plaatsen waar Simon Lévelt nog op zoek is naar ondernemers kan je kijken op de website van Simon Lévelt.

De franchisenemer bij Simon Lévelt

De sleutelfiguur bij franchising is de franchisenemer, die het merk Simon Lévelt vertegenwoordigt tegenover de consument. De franchisenemers van Simon Lévelt zijn zelfstandig ondernemers en zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Uiteraard biedt Simon Lévelt jou professionele ondersteuning. Op het gebied van inkoop, marketing en winkeladvies bijvoorbeeld. Maar ook met productkennis training en financiële ondersteuning. Zo kan je uitgroeien tot een koffie- en theespecialist. Bij de werving van franchisenemers stelt Simon Lévelt de onderstaande eisen:

  • affiniteit met koffie en thee
  • bij voorkeur 30 tot 45 jaar zijn
  • in het bezit van een AOV diploma
  • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • beschikken over relevante winkelervaring
  • kennis en ervaring met administratieve processen en MS Office
  • flexibel en ondernemend zijn
  • sociaal vaardig zijn
  • minimaal € 35.000,- eigen vermogen
  • alle onderdelen van de formule onderschrijven

Simon Lévelt Koffie & Thee speciaalzaken

Alkmaar, Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam (6 vestigingen), Apeldoorn, Arnhem, Breda, Bussum, Delft, Den Bosch, Den Haag (2 vestigingen), Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen (2 vestigingen), Haarlem (2 vestigingen), Hilversum, Hoofddorp, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen, Rotterdam (2 vestigingen), Tilburg, Utrecht (2 vestigingen), Veghel, Zeist en Zwolle. In België: Brugge, Gent, Leuven, Mechelen en Wijnegem. Voor alle vestigingen zie http://www.simonlevelt.nl/.

Hoe nu verder?

Vraag via de rode button 'informatie aanvragen' meer informatie aan over Simon Lévelt. 

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
1995
Aantal vestigingen
46
Waarvan franchise
37
Entreegeld
€ 12.500
Jaarlijkse fee
3%
Totale investering
€ 150.000
Eigen vermogen
€ 35.000
NFV lid
Ja