“Start wanneer jij jezelf helemaal goed voelt bij een franchisegever”

Tim Cleuskens gestart als franchisenemer bij Personal Fitness Nederland, tijd voor een interview.

02 Apr, 2022
Leestijd:
4 minuten

Op 1 november is de 27-jarige Tim Cleuskens gestart als franchisenemer bij Personal Fitness Nederland, zijn vestiging bevindt zich aan de Steynlaan in Zeist. Tim heeft de Alo Sport academie gevolgd en was hiervoor werkzaam als fitness manager en personal trainer. Tijd voor een interview met deze kersverse franchisenemer. 

Hoe ben je met deze formule in contact gekomen?

“Ik heb via Facebook gezien dat Personal Fitness Nederland op zoek is naar franchisenemers. Daarnaast heb ik deze vacature gezien bij Olympia Uitzendbureau.”

Waarom heb je voor deze formule gekozen?

“Ik ben ruim 15 jaar werkzaam in de sport- / gezondheid branche en heb altijd gedroomd om als zelfstandige werkzaam te kunnen zijn binnen deze branche. Het unieke concept van Personal Fitness Nederland, de professionaliteit en de laagdrempeligheid om te starten zijn redenen voor mij geweest om voor deze franchiseformule te kiezen.”

Hoe is de opening van de vestiging verlopen? 

“De opening is gepromoot op Facebook. Tijdens de opening kon men een welkomsttraining volgen en er was een hapje en drankje. Er zijn circa 100 personen geweest om een kijkje te nemen binnen de studio.”

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe?

“Door mijn eigen werkervaring en scholing plus de ondersteuning die ik gekregen heb vanuit Koelewijn & Partners zijn mijn ervaringen zeer positief. Door de ondersteuning is alles soepel verlopen en ben ik nu eigenaar van een succesvolle studio.”

Wat is jou meegevallen? 

“De financiering aanvraag en het vinden van een pand is mij erg meegevallen. Doordat ik zelf al langere tijd voor ogen had waar mijn studio aan moest voldoen was dit snel te realiseren.”

Welke ondersteuning heb jij van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening?

“Koelewijn & Partners heeft mij ondersteund voor de financiering. Personal Fitness Nederland heeft mij voorzien van alle informatie waar deze formule uit bestaat. Daarnaast hebben zij meegezocht naar een geschikte locatie en hebben zij adviezen gegeven in het creëren van een goede onderhandelingspositie. Door de korte ‘lijntjes’ tussen verschillende personen binnen deze formule kreeg ik snel antwoorden wanneer ik vragen had en kwamen zij met oplossingen indien nodig. De communicatie binnen deze formule is uitstekend.”

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

Op korte termijn zal ik deze studio zo snel mogelijk willen laten groeien waardoor ik in Zeist het aanspreekpunt ben met betrekking tot beweging, voeding en coaching. Binnen twee jaar wil ik een tweede studio openen en binnen vijf jaar wil ik drie studio’s runnen.”

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

“Start wanneer jij jezelf helemaal goed voelt bij een franchisegever. Er moet van beide kanten 200% overtuiging zijn dat de formule bij jou past. Wanneer je kiest om te starten durf dan risico’s te nemen en onderneem zoals jij denkt en vindt wat goed is. Iedereen kan leren van elkaar dus blijf altijd vragen / antwoorden geven aan de franchisegever en ga voor jouw eigen succes!”

Personal Fitness Nederland
Meeliften op het succes?
Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
Personal Fitness Nederland
Wij coachen je hoogstpersoonlijk naar een fitter, gezonder en gelukkiger leven
Ontdek meer formules in de Sport & Fitness branche

Bekijk ook deze magazines