FEBO
Formule
Geschiedenis
Het hart van de FEBO is de automatiek. Al ruim veertig jaar. Banketbakker J.I. de Borst is in 1960 dan ook de eerste in Nederland die zijn banketbakkers- annex snackzaak omtovert tot een snelle, 'hit and run' snackbar, waarin de automatiek een centrale rol speelt. Zijn succes baseert hij op kwaliteit, die hij vanaf zijn start in 1941 in Maison Febo in Amsterdam hoog in het vaandel heeft. De kroketten maakt hij zelf, net als zijn roomijs. Als hij later moet kiezen: snel groeien en dus de productie uit handen geven of gestaag groeien en zelf produceren, is hij er snel uit. Hij bouwt de banketbakkerszaak om tot moderne keuken en ook later kiest hij voor een grotere, nog modernere keuken, nu in Amsterdam-Noord. Daar worden tegenwoordig, onder leiding van de zoon en kleinzoon van J.I. De Borst, zo'n 50.000 kroketten per dag gemaakt, naast alle andere snacks die ze verkopen. Op de dag van productie worden de verse snacks dagelijks vers aangeleverd bij de vestigingen.
FEBO de lekkerste..!
In de formule draait alles om het product. Het assortiment is tegenwoordig uitgebreider dan in de eerste jaren. Toch is het huidige uitgangspunt hetzelfde als toen; een beperkt assortiment hoogwaardige snacks met een hoge omzetsnelheid. De producten worden verkocht in goede, moderne locaties, die allen dezelfde uitstraling hebben en waarbij hygiëne op een hoog peil staat. De bekende loketautomaten zijn het hart van de zaak. De verkoop vindt uitsluitend plaats via het eigen winkelnetwerk. In de horeca, met name de fastfoodsector, heeft FEBO op dit gebied een pioniersrol vervuld en is op dit gebied nog steeds een marktleider. Door een uitgebalanceerde opzet komen franchisenemer en franchisegever tot een uniek concept. Onze franchisenemers zijn geen avonturiers, maar ondernemers met een visie en met liefde voor het vak. Alleen zó werkt de FEBO formule; een heerlijk product, vers geproduceerd, gepresenteerd en bereid door vakmensen.
VERS!
FEBO produceert iedere dag verse snacks, samengesteld volgens originele recepturen en met uitsluitend het beste Nederlandse rund-, varkens-, kalfs- en kippenvlees, de beste kruiden, èchte roomboter en een uitstekende kwaliteit bloem. Naast kroketten produceren ze bijvoorbeeld zelf frikadellen, bami en grillburgers. Maar ook het speciaaltje en andere snacks worden in de eigen fabriek gemaakt. Zelfs de recepturen voor de frites, het roomijs en de milkshakes zijn door hunzelf ontwikkeld. De snacks worden op de dag van productie met eigen koeltransport naar de vestigingen gebracht. De snacks zijn niet geschikt om in te vriezen en daarom dagelijks vers! Deze unieke productiemethode maakt dat de snacks van zeer hoge kwaliteit zijn. Ze doen hierin geen enkele concessie.
Onze Missie
FEBO wil u snel een dagelijks vers geproduceerde snack of ander vers product leveren. Een product van de beste kwaliteit tegen een redelijke prijs.
Publicaties
