FEBO

Geschiedenis

Het hart van de FEBO is de automatiek. Al ruim veertig jaar. Banketbakker J.I. de Borst is in 1960 dan ook de eerste in Nederland die zijn banketbakkers- annex snackzaak omtovert tot een snelle, 'hit and run' snackbar, waarin de automatiek een centrale rol speelt. Zijn succes baseert hij op kwaliteit, die hij vanaf zijn start in 1941 in Maison Febo in Amsterdam hoog in het vaandel heeft. De kroketten maakt hij zelf, net als zijn roomijs. Als hij later moet kiezen: snel groeien en dus de productie uit handen geven of gestaag groeien en zelf produceren, is hij er snel uit. Hij bouwt de banketbakkerszaak om tot moderne keuken en ook later kiest hij voor een grotere, nog modernere keuken, nu in Amsterdam-Noord. Daar worden tegenwoordig, onder leiding van de zoon en kleinzoon van J.I. De Borst, zo'n 50.000 kroketten per dag gemaakt, naast alle andere snacks die FEBO verkoopt. Op de dag van productie worden de verse snacks dagelijks vers aangeleverd bij de vestigingen.

FEBO de lekkerste..!

In de FEBO formule draait alles om het product. Het assortiment is tegenwoordig uitgebreider dan in de eerste jaren. Toch is het huidige uitgangspunt hetzelfde als toen; een beperkt assortiment hoogwaardige snacks met een hoge omzetsnelheid. De producten worden verkocht in goede, moderne locaties, die allen dezelfde uitstraling hebben en waarbij hygiëne op een hoog peil staat. De bekende loketautomaten zijn het hart van de zaak. De verkoop vindt uitsluitend plaats via het eigen winkelnetwerk. In de horeca, met name de fastfoodsector, heeft FEBO op dit gebied een pioniersrol vervuld en is FEBO op dit gebied nog steeds een marktleider. Door een uitgebalanceerde opzet komen franchisenemer en franchisegever tot een uniek concept. Onze franchisenemers zijn geen avonturiers, maar ondernemers met een visie en met liefde voor het vak. Alleen zó werkt de FEBO formule; een heerlijk product, vers geproduceerd, gepresenteerd en bereid door vakmensen.

VERS!

FEBO produceert iedere dag verse snacks, samengesteld volgens originele recepturen en met uitsluitend het beste Nederlandse rund-, varkens-, kalfs- en kippenvlees, de beste kruiden, èchte roomboter en een uitstekende kwaliteit bloem. Naast kroketten produceert FEBO  bijvoorbeeld zelf frikadellen, bami en grillburgers. Maar ook het speciaaltje en andere snacks worden in de eigen fabriek gemaakt. Zelfs de recepturen voor de FEBO frites, het FEBO roomijs en de milkshakes zijn door FEBO zelf ontwikkeld. De snacks worden op de dag van productie met eigen koeltransport naar de vestigingen gebracht. De snacks zijn niet geschikt om in te vriezen en daarom dagelijks vers! Deze unieke productiemethode maakt dat de FEBO snacks van zeer hoge kwaliteit zijn. FEBO doet hierin geen enkele concessie.

Onze Missie

FEBO wil u snel een dagelijks vers geproduceerde snack of ander vers product leveren. Een product van de beste kwaliteit tegen een redelijke prijs.

FEBO is de trends voor

Coverstory

Op terreinen als bezorging, duurzaamheid, gemak en vegetarisch eten, toonde FEBO zich het afgelopen decennium een...

Fans vallen voor FEBO Fashion 

Algemeen

Bij snackformule FEBO wisten ze dat het merk een lovebrand is, voor jong en oud. Daar moesten ze iets mee doen. De...

De opmars van de FEBO Drive 

Coverstory

Een sterke groei in vestigingen de afgelopen jaren, steeds meer vestigingen die bezorgen, aparte bezorgkeukens in...

Het familiegevoel van FEBO

Reportage

FEBO is een echt Amsterdams familiebedrijf met de derde generatie De Borst aan het roer. Maar het familiegevoel...

Bezorgen: doe het goed of doe het niet

Uitgelicht

Is bezorging voor iedere franchiseformule in de foodsector een toevoeging? Zelfs nu ook hamburgergigant Burger King...

FEBO vertelt haar verhaal

Coverstory

Aan de kroketten en grillburgers verandert niets. Die behouden het oude, vertrouwde recept zoals de oprichter het...

Ambachtelijk snacken bij Febo

Coverstory

Febo vormt een buitenbeentje in de fastfoodbranche, de volgend jaar 75-jarige Amsterdamse formule boekt nog steeds...

Febo meer dan een snack

Interview

Febo, de bekende snackformule, bestaat dit jaar zestig jaar en telt evenveel winkels in Nederland. Zes zaken zijn...

FEBO: de uitdaging van het ondernemen voor Hans Gort

Franchisenemersportret

Horecaondernemer Hans Gort had zijn twee zaken in Amsterdam en Amstelveen redelijk op orde en wilde wel weer eens...

Stabiel Febo mist geen trend

Interview

De makkelijke groei van tien jaar geleden is niet meer, toch lukt het Febo om in een krimpende snackmarkt...

Geen concessies aan opa’s kroketten

Coverstory

Het ‘kroketje bij Febo’ is een begrip. Vooral in thuishaven Amsterdam, maar ondertussen ook verspreid over het land...

Franchise en horeca, kan dat wel samen?

Uitgelicht

In de hotel-, restaurant- en cafébranche kennen we franchising vooral in fastfood, restaurantbedrijven en...

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
1978
Aantal vestigingen
76
Waarvan franchise
60
Entreegeld
€ 11.500
Jaarlijkse fee
€ 20.000
Totale investering
€ 300.000
Eigen vermogen
€ 75.000
NFV lid
Ja