Hulp Waar Nodig

Word franchisenemer bij Hulp Waar Nodig

Hulp Waar Nodig is hèt adres voor huishoudelijke hulp en ondersteunende mantelzorg. 

De franchisenemers van Hulp Waar Nodig luisteren naar de klant, brengen de wensen in kaart en maken zo de juiste match tussen klant en hulp. De klant heeft altijd één aanspreekpunt. Zo houden we het persoonlijk! Naast flexibel, betrouwbaar en betaalbaar is Hulp Waar Nodig ook betrokken en persoonlijk. Bij ons is de klant geen nummer. 

We hebben ervoor gekozen om het onze franchisenemers zo makkelijk mogelijk te maken. Veel van de administratie is uitbesteed. Hierdoor kan de franchisenemer zich bezighouden met de klanten en een goede match maken tussen de klant en de hulp.

Wat vragen wij van een franchisenemer?

 • Je bent sociaal, vriendelijk en servicegericht
 • Je kunt goed netwerken
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van Hulp Waar Nodig
 • Je hebt mensenkennis om de juiste match te kunnen maken tussen klant en hulp
 • Je kunt werk en privé goed combineren
 • Je vindt het leuk om te ondernemen
 • Je hebt HBO denkniveau

Wat biedt Hulp Waar Nodig jou?

 • Uitgebreide hulp en advies bij het opstarten van je vestiging
 • Hulp en ondersteuning bij alle administratieve processen
 • Landelijke promotie
 • Een praktisch online handboek met informatie, formulieren en officiële documenten
 • Een BackOffice voor al je vragen
 • Informele overleggen met collega-franchisenemers en franchisegever
 • Een gezellige sfeer!
 • Ook voor de franchisenemers bieden wij Hulp Waar Nodig!

Het investeringsplaatje en verdienmodel

De investeringskosten hebben we zo laag mogelijk gehouden. We hebben gekeken naar de grootte van de vestigingen (hoeveel potentiële klanten). Het verdienmodel kan daarom heel goed zijn, dit is ook erg afhankelijk van hoeveel tijd en energie je er in stopt. Netwerken is bijvoorbeeld heel belangrijk. Onze ervaring en prognose is dat je er op redelijk korte termijn een winstgevende vestiging van kan maken.

Meer informatie?

Ben jij geïnteresseerd om franchisenemer te worden bij Hulp Waar Nodig en wil je meer informatie? Vraag dan nu meer informatie aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Over Hulp Waar Nodig

In 2016 zijn wij met Hulp Waar Nodig begonnen in de gemeentes Renkum en Wageningen. Met als doel flexibele, betrouwbare en betaalbare hulp aan te bieden aan iedereen die hulp nodig heeft.

Van klanten krijgen we soms de vraag of Hulp Waar Nodig ook actief is in andere regio’s. Die vraag krijgen klanten van familie en vrienden die buiten ons werkgebied wonen. Na vijf jaar vonden we het zelf ook tijd om  uit te breiden. Maar als we gaan uitbreiden, en dit zelf gaan doen, verliezen we het persoonlijke contact met onze klanten. En dat is juist wat we zo belangrijk vinden.

Dat is de reden dat we hebben gekozen om van Hulp Waar Nodig een franchiseformule van te maken. We willen groot worden door klein te blijven. Betrokken franchisenemers die dezelfde mentaliteit en motivatie als wij hebben. Die ook snel en flexibel kunnen handelen, tijd hebben en nemen voor zowel de klant als de hulp. Geen grote logge organisatie waar iedereen een nummer is, maar persoonlijk en menselijk!

Inmiddels hebben wij naast een tevreden klantenkring ook een goede naam opgebouwd. We groeien nog dagelijks. En onze eerste franchisevestiging, Hulp Waar Nodig Arnhem, Rheden en Rozendaal is een feit! En inmiddels zijn we ook in gesprek met andere potentiële franchisenemers.

Klussen

We zijn meer dan een organisatie die huishoudelijke hulp en ondersteunende mantelzorg aanbiedt. We zijn er echt voor de klant, we luisteren en ook al is de vraag zo “bijzonder”, we zijn oplossingsgericht.

Zo hebben we de afgelopen jaren al vele klussen kunnen uitvoeren naast het gewone huishoudelijke werk en de ondersteunende mantelzorg. We hebben geholpen bij een bruiloft, concert, verjaardagsfeestjes. Er zijn muurtjes gewit, schuren en zolders opgeruimd, kastjes in elkaar gezet. We hebben geholpen bij verhuizingen die spoed hadden (zelfs op zondag!) en hebben verwaarloosde huizen schoongemaakt. We doen ons best om te zorgen dat er geen wachttijden zijn. En mede omdat er ook veel studenten bij ons aangesloten zijn, we selecteren onze hulpen op flexibiliteit, inlevingsvermogen en motivatie om anderen te helpen, hebben we deze klussen kunnen uitvoeren en zo mensen blij kunnen maken.

Onze kracht is dat we snel en flexibel kunnen handelen. En dat willen we zo houden! Dat neemt niet weg dat we ook klussen niet hebben kunnen doen. Zo hebben we ook de vraag gekregen of we elektra kunnen aansluiten, wc-potten kunnen plaatsen of ramen kunnen inzetten. Hoe vervelend we het ook vinden om nee te zeggen, sommige dingen moet je nu eenmaal aan de vakman overlaten.

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2021
Aantal vestigingen
2
Waarvan franchise
1
Entreegeld
€ 2.500
Jaarlijkse fee
10%
Totale investering
€ 7.000
Eigen vermogen
€ 10.000