AMI Kappers

Groeien is natuurlijk mooi, samen beter worden is nóg veel belangrijker.

Vertrouwd, vakkundig én vooruitstrevend

Franchisen met AMI Kappers is de beste stap die je als ambitieuze kapper naar het zelfstandig ondernemerschap kunt zetten. Wij bestaan ruim vijftig jaar en zijn uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een succesvolle franchiseorganisatie met bijna 80 vestigingen in Nederland.

Samen staan wij sterk

Groeien is natuurlijk mooi, maar samen beter worden is nóg veel belangrijker.
Onze normen en waarden van een gezellig en stimulerend familiebedrijf hebben we vastgehouden, waardoor elke nieuwe franchisenemer, ook jij, zich direct thuis voelt. Hoe dat voelt? Je bent geen nummer in een groot bedrijf, maar een onderdeel van een team.
Succes bereik je immers niet alleen, dat doe je samen, want alleen ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder. Samen werken we aan onze salons. Dat doen wij toekomstgericht vanuit onze rijke historie gekoppeld aan innovatie.

Franchisen met AMI Kappers

Vanaf dag één profiteer jij van sterke voordelen: 

  • Je lift direct mee op de landelijke, uitstekende reputatie van AMI Kappers
  • Wij geven je alle ondersteuning bij het opstarten van je eigen AMI vestiging
  • Je deelt in de jarenlange ervaring en kennis van de franchisegever AMI Kappers
  • Van administratie tot en met marketing en ICT: wij nemen je veel werk uit handen zodat jij al je uren in jouw vak kunt steken
  • Bij AMI Kappers realiseer je een hoge omzet en rendement, een scherpe inkoop en betaal je géén entreegeld
  • Als eerste en enige kappersketen gecertificeerd door de NFV
  • AMI’s eigen glossy magazine
  • AMI Kappers heeft een eigen exclusieve productenlijn IVY Hair Care

Als ondernemer sta jij centraal in de organisatie.
Ben jij een goede match met AMI Kappers?

Welkom!

Sta je te popelen om ondernemend het kappersvak uit te oefenen? Herken jij je in ons aanbod en begint het ondernemersbloed bij jou harder te stromen? Neem dan gerust contact op met ons.

Bel naar Dea Kijk in de Vegte 0570-200225 of mail naar dea@amikappers.nl.

De oorsprong van AMI Kappers ligt in Borculo. Hier startte Dini ter Avest in 1969 Haarmode Dinie waarna haar zoon Gerben ter Avest het in 1989 overnam, hij veranderde de naam in AMI Kappers en startte een franchiseformule. In dat jaar opende hij zijn tweede AMI Kappers vestiging in Neede. 

In 2001 sloten AMI Kappers en IJsseldijk Kappers de handen ineen en groeide de franchiseorganisatie met acht salons. In de afgelopen 47 jaar tijd is AMI Kappers uitgeroeid tot één van de grootste kappersorganisatie in Nederland met inmiddels 82 vestigingen, bestaande uit 61 franchisesalons en 21 filialen, voornamelijk gevestigd in midden-, Noord en Oost Nederland. 

Als dienstverlener pur sang is een tevreden klant het enige dat telt. AMI Kappers kent de klant en de klanten weten wat ze aan ons hebben. Alle klanten kunnen rekenen op een uiterst servicegerichte aanpak en vakkundige medewerkers. Sinds 2000 ontwikkeld het vaktechnisch team van AMI Kappers een eigen haarmodelijn volgens de laatste trends op het gebied van haarmode en introduceerde AMI Kappers als eerste kapper in Nederland het “Ook zonder afspraak” systeem.  In het creatieve hart van de organisatie; het AMI Huis te Deventer worden alle medewerkers het hele jaar door getraind in de eigen haarmodelijn en is er ieder jaar een compleet cursusaanbod. Ons werk is onze passie, we leggen er gevoel in en dat zie je in alles terug. 

Global Business Award – juni 2008

In juni 2008 is AMI Franchise BV uitgeroepen tot Salon Entrepreneur of the Year.  Deze internationale ondernemers award, werd uitgereikt vanwege het onderscheidende vermogen in de beauty- en verzorgende branche. AMI Kappers werd geselecteerd uit 3000 internationale inzendingen. De formule werd door de jury van de UCLA Anderson School of Management beoordeeld. De Award werd toegekend vanwege de klantgerichte benadering, de ondernemersmentaliteit, het onderscheidende vermogen en de filosofie achter de formule.

NFV Certificering -  juni 2015

Als eerste kappersorganisatie in Nederland is AMI Kappers in juni 2015 bekroond met een gecertificeerd lidmaatschap van NFV.  De organisatie, de Nederlandse Franchise Vereniging, geeft hiermee de bevestiging dat AMI  heel goed bezig is. Om deze titel te bemachtigen moet je als franchise voldoen aan strenge voorwaarden. Denk aan een bovengemiddelde naamsbekendheid, een gedegen opleidings- en scholingsplan en de franchisenemers moeten een goed ondernemersloon verdienen. Behalve AMI Kappers hebben ook Hunkemöller, McDonald’s en New York Pizza deze titel toegekend gekregen. 

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
1997
Aantal vestigingen
85
Waarvan franchise
62
Jaarlijkse fee
8,25%
NFV lid
Ja