Blokker franchiseneemster reageert op overname

Blokker franchiseneemster Esther Heinen vd Geest heeft gereageerd op het nieuws eerder deze week dat de franchiseformule van Blokker in de verkoop staat. “De afgelopen dagen is dit nieuws overgenomen door andere media en steeds meer aangedikt met daarbij aandacht voor het verlies van een jaar geleden van alle ketens bij elkaar, de eeuwige vergelijking met V&D en filmpjes van mensen die zeggen dat ze nooit bij de Blokker komen. Dan hebben we nog zogenaamde Retail watchers die elkaar maar na blijven praten! Om moedeloos van te worden...”, aldus de franchiseneemster via Facebook.

Maar wat is er dan aan de hand? “Het eigenlijk is het heel eenvoudig; Blokker heeft helaas geen opvolging binnen de familie. Nu denken ze als familie natuurlijk na over hoe het verder moet gaan met al die duizenden werknemers met gezinnen en franchisenemers die samen met elkaar aan de Blokker familie verbonden zijn. Er zijn grote stappen gezet met de verkoop van onder andere Leen Bakker, Xenos en Intertoys en er is veel geïnvesteerd om alle winkels om te bouwen. Ook is er door kantoor en winkels enorme inzet geweest om weer te groeien en daar beginnen we nu de vruchten van te plukken! We hebben dit jaar enorm veel nieuwe bezoekers en klanten mogen verwelkomen. Ook in onze winkel in Spakenburg zijn we blij dat er weer groei is en dat we zoveel klanten hebben die ons weten te vinden. Maar tegelijk moet er dus wel worden nagedacht en gezocht naar een eigenaar die past bij dit mooie Nederlandse bedrijf.”

Esther Heinen vraagt zich af waar al die negativiteit vandaan komt. “Kunnen wij met elkaar niet trots zijn op onze Nederlandse bedrijven? Is alles uit Amerika, Engeland en China beter? Heeft de familie Blokker niet meer credits verdiend op economisch en sociaal gebied? En al die kleinere zelfstandige winkeliers en bedrijfsleiders die elke dag hun best doen om hun klanten te bedienen? Wie zijn dan al die duizenden klanten die dagelijks bij de Blokker winkels kopen? Volgens het nieuws koopt er bijna niemand meer iets bij Blokker. Wij zien in de winkels toch echt elke dag klanten die we graag helpen met onze mooie A-merken en ons eigen nieuwe Blokker Merk.”

Daarom besluit Heinen haar bericht op Facebook met een oproep aan haar plaatsgenoten: “Lieve, lieve dorpsgenoten. Er gaat bij ons in Spakenburg helemaal niets veranderen! Ik ben zelf de 4e generatie van een familiebedrijf dat al 108 jaar bestaat. Dan zit volhouden in je genen en durf je te investeren in een bedrijf waarin je voelt dat ze net zo zijn als jezelf. En vergeet vooral niet dat je toppers nodig hebt naast je met wie je samenwerkt! Wij gaan gewoon over op de orde van de dag met de mooie folders die deze week zijn ingegaan. En heel veel verrassingen voor de komende feestmaand!”

Bekijk ook