Ludo Bijvoet benoemd tot algemeen directeur Blokker

Ludo Bijvoet wordt per 1 juli benoemd tot algemeen directeur van Blokker B.V. In die functie zal hij leiding geven aan de verdere transformatie van Blokker en moet de uitvoering van de plannen leiden tot verdere verbetering van de omzet en marges.

Financieel directeur

Naast de benoeming van Bijvoet is Frank Cocx per 1 juli aangesteld als financieel directeur van Blokker B.V. Cocx (1981) kondigde in april van dit jaar zijn vertrek aan bij Intertoys, waar hij als financieel directeur de laatste jaren een belangrijke rol heeft gespeeld bij het uitwerken en implementeren van het strategisch plan en de verkoop van Intertoys. Daarvoor was hij in diverse functies werkzaam bij KPMG in binnen- en buitenland.

“Ludo Bijvoet is een ervaren retailer en was betrokken bij de uitvoering van de strategie die Blokker Holding in mei 2017 heeft ingezet. Met de steun van de aandeelhouders en de benodigde financiering, kan Ludo op een effectieve manier invulling geven aan de plannen voor Blokker. En hoewel het een pittige klus is, hebben wij het volste vertrouwen dat Ludo succesvol zal voortbouwen op het eind 2017 voorzichtig zichtbaar geworden herstel. Wij zijn blij dat we ook de benoeming van Frank Cocx als financieel directeur kunnen aankondigen. Met de benoemingen van Bijvoet en Cocx is het directieteam van Blokker B.V. weer compleet”, aldus Michiel Witteveen, Voorzitter van de Raad van Commissarissen en waarnemend CEO Blokker Holding.

Bijvoet is sinds mei 2017 werkzaam bij Blokker Holding waar hij onder andere betrokken was bij de verkoopprocessen van Intertoys en Xenos. Na afronding van de verkoop van Xenos werd hij vervolgens aangesteld als algemeen directeur Xenos. In die functie wordt hij nu opgevolgd door Linda Keijzer. Voor zijn indiensttreding bij Blokker Holding bekleedde Bijvoet managementposities bij onder andere Bakkersland Groep en het voormalige Vendex KBB.

Bijvoet (1961) is de opvolger van Casper Meijer bij Blokker B.V., die zoals eerder aangekondigd per 30 juni terugtreedt. 

Bekijk ook