Mirage Retail Group haalt Chinese koopjeszaak MINISO naar Nederland

Mirage Retail Group, het voormalige Blokker Holding, haalt de Chinese koopjeswinkel MINISO naar Nederland. De winkelketen opent volgend jaar 3 winkels in ons land, in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. De exacte winkellocaties en openingsdata zijn nog niet bekend, meldt Nu.nl.

Groei

MINISO zit de laatste jaren flink in de lift. Het bedrijf opende de eerste winkel in 2013 en 2 jaar later waren dit er in China ongeveer 300. Inmiddels telt de onderneming 4.800 winkels in 86 landen. Eind volgend jaar hoopt MINISO meer dan 10.000 winkels te hebben.

"Ik ben erg blij dat wij erin zijn geslaagd om de exclusieve franchiserechten voor de populaire en snelgroeiende MINISO-formule in Nederland te verwerven", reageert Michel Witteveen, Mirage Retail Group-directeur. "De winkels van MINISO zijn wereldwijd zeer succesvol en ik heb ook hoge verwachtingen voor Nederland." 

Concept

De Chinese onderneming doet het goed vanwege de verkoop van alledaagse consumentenproducten tegen lage prijzen. De winkels bieden een assortiment van 2.000 artikelen, waarvan het merendeel een prijs heeft van onder de 5 euro."MINISO is niet vergelijkbaar met enige andere winkelformule in Nederland. Het heeft een frequent wisselend assortiment aan designartikelen van hoge kwaliteit en een zeer aantrekkelijke prijs", aldus Witteveen. 

Bekijk ook