Blokker België verkoopt zijn vestigingen aan Dutch Retail Group

Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg. De 123 winkels worden verkocht aan Dutch Retail Group. Die bouwt de winkels om en zet ze voort als discountformule onder de naam Mega World, meldt Retail News.

Blokker presteert in België al jaren niet goed. Eigenaar Michiel Witteveen vertelde al eerder dat de Belgen najaar 2019 moesten 'bewijzen dat ze het kunnen'. Hij zei toen niet te denken aan een vertrek uit België, waar Blokker sinds 1977 actief is. Het is ondanks 'vele maatregelen en interventies' niet gelukt om het tij te keren. "Op deze wijze verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk, dus moesten er ingrijpende maatregelen worden genomen." Michiel zegt dat het management van Blokker Nederland zich door deze verkoop volledig kan concentreren 'op de verdere verbetering van de performance van Blokker in Nederland'.

Dirk Bron is de directeur van Dutch Retail Group. "Ik zie goede kansen voor de discountketen in de Belgische markt en verheug mij op de samenwerking met het team van Blokker België. Alle winkels blijven open en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe formule zich kan ontwikkelen tot een gezond en winstgevend bedrijf."

Bekijk ook