SuperGarant: 80% van ondernemers prooi van cybercriminelen

Diefstal door cybercrime komt steeds vaker voor en vormt vandaag de dag een reëel risico. Volgens Digital Trust Center heeft zelfs meer dan 80% van de ondernemers al eens te maken gehad met een vorm van internetcriminaliteit. Frank Smits van SuperGarant vertelt je meer over de verzekering die hier bij past.

Veel franchiseformules zijn natuurlijk bekende merken voor de consument waardoor ze relatief vaak benaderd worden door cybercriminelen. Complicerende factor is dat tegenwoordig steeds meer apparaten aangesloten zijn op het internet. Denk bijvoorbeeld aan computers, printers, smartphones, tablets, scanners en routers. Cybercriminelen proberen via deze apparaten in te breken in jouw software. Cybercrime kan iedereen raken en veel schade aanrichten. En die schade is vrijwel nooit gedekt door ‘traditionele’ verzekeringen. 

Ondernemers/franchisenemers geliefd doelwit van cybercriminelen

Vaak gebeurt het digitaal inbreken via Phishing. Phishing is via een valse e-mail vissen naar inloggegevens, creditcardgegevens of andere informatie. De cybercriminelen kunnen vervolgens hun slag slaan door jouw account te hacken of je computer te besmetten met een virus. Maar er zijn nog veel meer vormen van cybercrime die uiteenlopen van het betalen van losgeld om weer toegang te krijgen tot je eigen bedrijfsnetwerk, tot de uitval van apparaten waardoor de continuïteit van het bedrijf acuut in gevaar komt.

Tips om je zo goed mogelijk te beschermen tegen cybercrime

Wil je meer weten over de verschillende vormen van cybercrime en wat je kunt doen om het risico zo klein mogelijk te houden, kijk dan eens op de website van Digital Trust Center. Deze website van de Rijksoverheid is bedoeld om ondernemers te helpen zich beter te weren tegen cybercrime. Je kunt daar ook gratis een Phishingtest doen.

Met een cyberverzekering vang je de financiële schade op

Risico’s zijn nooit helemaal uit te sluiten. Dat geldt ook voor cyberrisico’s. Als je, in alle drukte, heel even niet alert bent kun je al te maken hebben met een cyberincident of datalek. De cybercriminelen worden steeds beter in het vervalsen van mailtjes waardoor ze nauwelijks nog van echt te onderscheiden zijn. Voor het opvangen van de financiële schade is het mogelijk een cyberverzekering af te sluiten. Laat u goed informeren!

Verzekeringsarrangement

Ondernemen is risico nemen en risico's kun je verzekeren! Een goed en gedegen verzekeringsarrangement dat niet alleen gebaseerd is op premies maar juist ook op specifieke bedrijfsrisico's en periodieke controle zal voor zowel de franchisegever als de franchisenemer een 'zinnige' en 'waardevolle' oplossing zijn. Uiteraard maakt een cyberverzekering daar onderdeel van uit.

Frank Smits - SuperGarant
FSmits@supergarant.nl

Lees meer over:
Frank Smits Frank Smits
Adviseur

SuperGarant Verzekeringen ontwikkelt oplossingen om schade te voorkomen, biedt verzuimbegeleiding van zieke medewerkers én financiële oplossingen, zoals verzekeringen.

Stel je vraag aan Frank Smits