Fidesta Zorg Franchise

  Altijd al zorgondernemer willen worden? Fidesta biedt je de kans. Fidesta is namelijk een franchiseformule met kleinschalige woonzorgvoorzieningen, die worden gerund door gedreven ondernemers met een zorghart.

  De franchisenemer kan zijn eigen geur, kleur en smaak aan een Fidesta-huis geven, werkt zelf mee en wordt daarbij in de breedte ondersteund door Fidesta. Fidesta helpt onder meer bij de zorgadministratie, begeleidt bij zorgindicatie en -financiering van cliënten en stelt opleidingen en trainingen voor de zorgondernemers en zorgmedewerkers beschikbaar. Hiermee zet Fidesta iedereen in zijn of haar kracht, met als doel gelukkig bewoners en succesvolle franchisenemers.

  Waar staat Fidesta Zorg Franchise voor?

  Fidesta Zorg Franchise is een innovatieve franchiseformule met kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor ouderen met een lichte of matige zorgbehoefte. De Fidesta-huizen worden gerund door zelfstandige zorgondernemers, de franchisenemers. De franchisenemers hebben eigen medewerkers, stagiaires en vrijwilligers, maar werken ook zelf mee. Fidesta geeft ondersteuning aan de franchisenemers, zodat zij zich vooral bezig kunnen houden met de zorg en het welzijn van de bewoners.

  Wat is een Fidesta-huis?

  Een Fidesta-huis biedt ouderen een veilig en vertrouwd thuis. Voorop staat dat bewoners de eigen regie houden. Mensen die in een Fidesta-huis wonen kunnen niet meer thuis zijn, maar ze zijn aan de andere kant te goed voor een verpleegtehuis. Er is altijd 24 uur toezicht. Een Fidesta-huis is daarmee een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in. En om de kleinschaligheid te borgen heeft een huis maximaal 18 appartementen. Zo ontstaat een gezellige woonvorm, waar het samenzijn centraal staat.

  Geef samen met Fidesta bewoners een vertrouwd thuis. Past ons zorgconcept bij jouw ideeën over hoe je wonen en zorg combineert? Heb jij een echt zorghart en de ambitie om voor jezelf te beginnen? Dan is het zorgondernemerschap bij Fidesta iets voor jou. Of eigenlijk jullie, want een Fidesta-huis wordt altijd gerund door een duo. Jullie runnen binnen de kaders van de franchiseformule je eigen Fidesta-huis, waarbij je alle ruimte krijgt om er je eigen geur, kleur en smaak aan te geven. Wij faciliteren en ondersteunen jullie in je droom en ambitie om een eigen kleinschalige woonzorglocatie te realiseren.

  Wat mag je van Fidesta verwachten?

  Wanneer het gaat om het opzetten van een zorginstelling, zijn concrete stappen nemen en het zoeken van expertise essentiële aspecten van het proces. Fidesta vervult een cruciale rol in het uitgebreid ondersteunen en begeleiden van franchisenemers. Vanaf de aanvangsfase biedt Fidesta op maat gemaakte bijstand en mentorship bij het opstellen van businesscases, het ontwikkelen van ondernemingsplannen, het navigeren door financieringsaanvragen en het zoeken naar geschikte locaties. In samenwerking met Hiemwurk Projectontwikkeling zorgt Fidesta voor toegang tot vooraanstaande locaties, waardoor het opzetproces wordt gestroomlijnd. Of het nu gaat om locatie-aanbevelingen of het valideren van een gekozen locatie, Fidesta staat klaar om gedurende de hele reis een helpende hand te bieden, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van het betrekken van expertise in elke stap van het oprichten van een zorginstelling.

   

  Het Fidesta-team biedt verder de helpende hand op het gebied van:

  • Wet- en regelgeving rondom zorg;
  • Het opstellen van zorgcontracten, zorgbeschrijvingen en zorgplannen;
  • Advies en begeleiding bij de zorgindicatie en –financiering van cliënten;
  • Bewaken kwaliteit van de zorg/veiligheid/welzijn;
  •  Gebruik van applicaties en (landelijke) protocollen, zoals ECD (elektronisch patiënten dossier;
  • Opleidingen (e-learning en praktijktoetsen) van de zorgondernemers en zorgmedewerkers
  • Ondersteuning en -advies (personeel en organisatie, financiën, marketing en communicatie e.d.).

  Wie ben jij als ondernemer?

  Wauw, via Fidesta kun je zomaar je droom in vervulling laten gaan en zorgondernemer worden. Maar de beslissing om je bij ons aan te sluiten neem je niet zomaar. Het is een manier van leven, 24/7. Fidesta gaat dan ook het gesprek met je aan; waarom wil je dit en wat zijn jouw gedachten over de invulling van de zorg in jouw huis. Wij vinden het ook belangrijk om te weten of je bereid bent om nauw met ons samen te werken, of je openstaat voor coaching en begeleiding en of er voldoende financiële middelen zijn om, zeker de eerste maanden waarin de PGB (persoonsgebonden budget)-gelden nog niet op je rekening staan, de eerste maanden door te komen? Wij zoeken duo’s, die samen een Fidesta-huis willen runnen, die bevlogen en gedreven zijn en hun eigen ideeën over de zorg hebben. En in ieder geval één van jullie heeft ervaring in de zorg.

   

  Eigenschappen die we zoeken voor het zorgondernemerschap zijn:

  •  Intrinsiek gemotiveerd;
  •  Affiniteit met het (zorg)ondernemerschap;
  •  Bereid om in of dicht bij je Fidesta-huis te wonen;
  •  Verzorgde en nette uitstraling;
  •  Communicatieve vaardigheden;
  •  Empathisch vermogen, verplaatsen in anderen;
  •  Willen werken aan succes op lange termijn;
  •  Ervaring als ondernemer, als leidinggevende en/of in de zorg;
  •  Goede mix van zorg -en commerciële/bedrijfsmatige drijfveren ;
  •  Zelfstandig, betrouwbaar en accuraat;

  Aan de slag bij Fidesta! Wil jij ondernemen vanuit je zorghart, omdat je ouderen graag een veilig en vertrouwd thuis biedt? Vraag dan snel informatie aan en word franchisenemer van het volgende Fidesta-huis in jouw gemeente.

  Wil je kennismaken met Fidesta, wij staan op de beurs.

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2017
  Aantal vestigingen
  9
  Waarvan franchise
  9
  Totale investering
  €150.000
  Benodigd eigen vermogen
  €50.000