Herbergier

  Herbergier is een uniek zorgconcept dat zestien mensen met dementie een warm thuis biedt. Het kleinschalige karakter van de Herbergier en de aanwezigheid van twee inwonende zorgondernemers zorgen ervoor dat er maximale zorg en persoonlijke aandacht geboden kan worden. In dit merkverhaal zullen we ontdekken hoe de Herbergier het verschil maakt voor haar bewoners en wat het concept zo bijzonder maakt.

  Een Warme en Gewone Thuisomgeving

  Binnen een Herbergier wonen mensen met dementie die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Ondanks de uitdagingen die de ziekte met zich meebrengt, wordt er binnen de Herbergier gekeken naar wat de bewoners nog wel kunnen. Gewone activiteiten, zoals de krant lezen, meehelpen met koken, wandelen of muziek maken, worden gestimuleerd. Het doel is om de bewoners een gevoel van waardigheid, keuzevrijheid en veiligheid te bieden. Elke bewoner heeft een ruime kamer die naar eigen smaak wordt ingericht, waardoor er een persoonlijke en vertrouwde sfeer ontstaat.

  Zorgondernemers en Persoonlijke Aandacht

  Elke Herbergier locatie is een zelfstandige onderneming, geleid door inwonende zorgondernemers. Deze zorgondernemers zijn eigenaar van de Herbergier en hebben een diepe betrokkenheid bij de bewoners. Ze zetten zich met toewijding in om persoonlijke aandacht en zorg in een liefdevolle omgeving te bieden. Ze fungeren als spil tussen de bewoners en de omgeving, waardoor er een sterke verbinding ontstaat.

  Kwaliteit van Leven

  Het ultieme doel van de Herbergier is om de bewoners de rest van hun leven kwaliteit te bieden. In plaats van de focus te leggen op de ziekte, staat de bewoner als individu centraal. Gedragsmedicatie wordt tot een minimum beperkt, waardoor er gezocht wordt naar alternatieve benaderingen en interventies om het welzijn van de bewoners te bevorderen. De sfeer in een Herbergier is huiselijk en de deuren gaan niet op slot. Hierdoor kunnen bewoners zich vrij bewegen en deelnemen aan het dagelijks leven binnen en buiten de Herbergier.

  Verbondenheid met de Samenleving

  Een belangrijk aspect van de Herbergier is het opendeurenbeleid. Bewoners hebben de vrijheid om naar buiten te gaan, waardoor ze een vast straatbeeld worden en actief deelnemen aan de samenleving. De zorgondernemers spelen een cruciale rol in het leggen van verbindingen met de omgeving en het bevorderen van sociale interacties. Hierdoor ervaren bewoners een gevoel van betrokkenheid en blijven ze met twee benen in de samenleving staan.

  Zorgondernemers gezocht voor nieuwe Herbergiers

  Naar schatting hebben in 2050 meer dan 620.000 mensen in Nederland dementie. Een passende woonplek vinden voor al...

  Opvolgers Herbergier Zoetermeer: ‘Hier gaan we voor’

  De franchiseovereenkomst is getekend en de verhuizing staat voor Mark Beijloos en Patricia Burgmeijer voor de deur...

  ‘Zingeving krijg je als een enorm cadeau erbij’

  Algemeen

  “Wow, zo kan de ouderenzorg ook! Ik was totaal flabbergasted”, vertelt Patrick de Kort over zijn eerste bezoek aan...

  Herbergier Arnhem: ‘Het leven wordt waardig afgesloten’

  Arjen en Nina Koenen zijn sinds 2013 de trotse zorgondernemers van de eerste Herbergier van Nederland: Herbergier...

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2007
  Aantal vestigingen
  45
  Waarvan franchise
  45
  Benodigd eigen vermogen
  €0