Herbergier

Een Herbergier biedt 16 mensen met dementie een warm en geborgen thuis. Dankzij het kleinschalige karakter en de inwonende zorgondernemers is er maximale tijd en aandacht. Samen wordt er op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samengeleefd en draagt iedereen op zijn eigen manier zijn steentje bij. 

Het verschil maken voor de bewoner

In een Herbergier wonen mensen met geheugenproblemen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Zij doen hele gewone dingen zoals de krant lezen, meehelpen met koken, wandelen of muziek maken. Zelfstandig wonen lukt niet meer, maar in een Herbergier kijken we vooral naar wat de bewoners nog wél kunnen. Een Herbergier is als een groot huishouden, waarbij iedereen mag zijn zoals die is, een rol speelt en hulp krijgt wanneer dat nodig is. De bewoner staat centraal, niet de ziekte. Gedragsmedicatie wordt tot een minimum beperkt, de sfeer is huiselijk en de deuren gaan niet op slot. Elke gast heeft een ruime kamer die wordt ingericht naar eigen smaak.

Het bijzondere aan een Herbergier is dat elke vestiging een zelfstandige onderneming is. Deze wordt door een inwonend en bevlogen stel zorgondernemers geleid. Hun eigenaarschap, betrokkenheid en toewijding zorgen steevast voor maximale persoonlijke aandacht en zorg in een liefdevolle omgeving. Dat is waar het voor ons om draait. Voor jullie ook?

Als Herbergier-ondernemer hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. De Herbergier is namelijk een franchiseconcept van franchisegever De Drie Nootenboomen. Deze ondersteunt de zorgondernemers met raad en daad om ervoor te zorgen dat de energie naar de juiste dingen gaat. Het zorgondernemerschap biedt je de mogelijkheid om de zorg voor de bewoner in te richten zoals we het voor onszelf later ook zouden willen. Geen onnodig papierwerk en bureaucratische managementlagen, maar zoveel mogelijk tijd en persoonlijke aandacht voor degene waar de zorg om draait: de bewoner. 

Een nieuwe dimensie in je zorgcarrière

Je bent in de ouderenzorg gaan werken omdat je mensen wilt helpen. In een Herbergier ga je terug naar waar de zorg om draait. Binnen een aantal kwalitatieve kaders zijn jij en je partner vrij om de zorg in je huis vorm en inhoud te geven. Je stelt je eigen bewonersgroep samen. Als je een Herbergier overneemt, ben je vrij om vrijgekomen plekken weer in te vullen. Je stelt ook je eigen team van medewerkers samen. 

Je biedt de bewoners meer dan de basale zorg en een dak boven hun hoofd. Je zorgt dat zij een zo gelukkig en zinvol mogelijk leven voortzetten. Typerend aan de Herbergier is het opendeurenbeleid. Wie naar buiten wil, is daar vrij in. Daardoor zijn de bewoners een vast straatbeeld en staan ze met twee benen in de samenleving. Daarmee doorbreken we taboes en integreert de zorgwereld in de gewone wereld. Als zorgondernemer ben jij de spil hierin en leg je verbinding met de omgeving.

Wie ben jij als zorgondernemer?

Jij hebt hart voor de ouderenzorg. Dit combineer jij met aandacht en waardigheid voor onze bewoners en een ondernemende geest. 
Verder:

 • Eén van jullie is BIG-geregistreerd verpleegkundige 
 • Eén van jullie heeft minstens 5 ervaring in de zorg
 • Je levenspartner heeft een groot zorghart en wil samen met jou ondernemen
 • Je omarmt onze visie dat zorg om persoonlijke aandacht en het welzijn van de zorgvrager draait;
 • Je bent een goede luisteraar, verbinder, kwaliteitsgericht en betrokken
 • Je behoudt een helicopterview
 • Eén van jullie bezit over leidinggevende capaciteiten

Al met al ben jij een duizendpoot met passie voor de zorg en heb je de drive om het verschil te maken voor mensen met geheugenproblemen.

Wil jij ook jouw zorgdroom waarmaken? Laat je dan inspireren vul dan snel je gegevens in via de rode button 'informatie aanvragen' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

In de Herbergier wordt het leven verder geleefd. De nadruk ligt in een Herbergier op een zo gewoon mogelijk leven, waarbij de bewoner zoveel mogelijk eigen keuzes maakt. Een leven waarin je geen nummer bent, maar een individu met een eigen levensverhaal, interesses en talenten. Elke bewoner heeft een eigen woonvertrek met meubilair uit hun voormalige huis. De Herbergier is het huis van de bewoners en thuis doen zij hun eigen ding.

Feiten en cijfers

 • De eerste Herbergier opende de deuren in Arnhem
 • Nederland telt sinds 2007 inmiddels 44 Herbergiers 
 • In de Herbergier werken gemiddeld 25 werknemers (15 FTE) samen met de zorgondernemers
 • De zorg voor de bewoners wordt gefinancierd vanuit het persoonsgebonden budget, wat bepaald wordt uit de persoonlijke zorgvraag. De huurkosten worden in de regel betaald uit AOW, pensioen of eigen vermogen
 • De panden waarin Herbergiers zijn gevestigd zijn eigendom van externe partijen
 • De Herbergier wordt door familie met een 8,7 beoordeeld (ARGO-kwaliteitsonderzoek 2018)

De kracht van franchise

Als zorgondernemer sluit je een franchisecontract af met De Drie Notenboomen voor 5 jaar. Je draagt alle verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen in je eigen Herbergier. Daarbij krijg je ondersteuning van De Drie Notenboomen. Na het doorlopen van het selectietraject word je klaargestoomd voor het ondernemerschap via ons opleidingshuis. Je wordt als buddy gekoppeld aan een ervaren stel zorgondernemers en maakt vlieguren via een stage in de Herbergier. 
Zowel voor als tijdens het ondernemerschap kan je altijd bij je persoonlijke ondernemerscoach terecht voor begeleiding en expertise. Of je nou een praktische vraag hebt, wilt sparren over je persoonlijke ontwikkeling of op zoek bent naar een klankbord voor een nieuw idee. Je staat er nooit alleen voor. 

Eigen regie

Als zorgondernemer draai jij aan de knoppen en is zingeving nooit ver te zoeken. Tijd, persoonlijke aandacht, levensgeluk en keuzevrijheid. Jij en je levenspartner creëren in jullie Herbergier een warm thuis en maken samen het verschil voor jullie bewoners en hun familie.

Als Herbergier-ondernemer ben je verantwoordelijk voor de zorg en het welzijn van de bewoners. Waar moet je aan voldoen? Minstens één van jullie is BIG-geregistreerd verpleegkundige met ruime ervaring in de zorg. De wederhelft moet er affiniteit mee hebben. Je woont in de Herbergier, dus pal naast je werk. Dit maakt dat wonen en werken met elkaar verweven zijn. Als ondernemer ben je regisseur van je eigen tijd en leid je een betekenisvol leven. 
Wil jij ook jouw zorgdroom waarmaken? Laat je dan inspireren en vul je gegevens in bij de rode button 'informatie aanvragen'. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Opvolgers Herbergier Zoetermeer: ‘Hier gaan we voor’

De franchiseovereenkomst is getekend en de verhuizing staat voor Mark Beijloos en Patricia Burgmeijer voor de deur...

‘Zingeving krijg je als een enorm cadeau erbij’

Algemeen

“Wow, zo kan de ouderenzorg ook! Ik was totaal flabbergasted”, vertelt Patrick de Kort over zijn eerste bezoek aan...

Herbergier Arnhem: ‘Het leven wordt waardig afgesloten’

Arjen en Nina Koenen zijn sinds 2013 de trotse zorgondernemers van de eerste Herbergier van Nederland: Herbergier...

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2007
Aantal vestigingen
44
Waarvan franchise
44
Eigen vermogen
€ 0