Herbergier

Een Herbergier biedt zestien mensen met dementie een warm en geborgen thuis. Dankzij het kleinschalige karakter en twee inwonende zorgondernemers, is er maximale tijd om liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht te bieden. De zorgondernemers en bewoners wonen op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen. Waardigheid, keuzevrijheid en veiligheid staan daarbij altijd voorop.

Het verschil maken voor de bewoner

In een Herbergier wonen mensen met dementie die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Zij doen hele gewone dingen, zoals de krant lezen, meehelpen met koken, wandelen of muziek maken. Zelfstandig wonen lukt niet meer, maar in een Herbergier kijken we naar wat de bewoners nog wél kunnen. Een Herbergier is als een groot huishouden, waarbij iedereen mag zijn zoals die is en hulp krijgt wanneer dat nodig is. De bewoner staat centraal, niet de ziekte. Gedragsmedicatie wordt tot een minimum beperkt, de sfeer is huiselijk en de deuren gaan niet op slot. Elke bewoner heeft een ruime kamer die wordt ingericht naar eigen smaak.

Ondernemerschap in een Herbergier

Het bijzondere aan een Herbergier is dat elke locatie een zelfstandige onderneming is. Deze wordt door een inwonend en bevlogen stel zorgondernemers geleid. Hun eigenaarschap, betrokkenheid en toewijding zorgen steevast voor maximale persoonlijke aandacht en zorg in een liefdevolle omgeving. Want dat is waar het voor ons om draait.

Voor jullie ook?

Als Herbergier-ondernemer hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. De Herbergier is namelijk een franchiseconcept van franchisegever De Drie Notenboomen. Deze ondersteunt de ondernemers met raad en daad om ervoor te zorgen dat de energie naar de juiste dingen gaat. Het zorgondernemerschap biedt je de mogelijkheid om de zorg voor de bewoner in te richten zoals we het voor onszelf later ook zouden willen. Geen onnodig papierwerk en bureaucratische managementlagen, maar zoveel mogelijk tijd en persoonlijke aandacht voor degene waar de zorg om draait: de bewoner.

Een nieuwe dimensie in je zorgcarrière

Je bent in de zorg gaan werken omdat je mensen wilt helpen. In een Herbergier ga je terug naar waar de zorg om draait. Binnen een aantal kwalitatieve kaders zijn jij en je levenspartner vrij om de zorg in je huis vorm en inhoud te geven. Je stelt bijvoorbeeld zelf je bewonersgroep en je team van medewerkers samen.

Je biedt de bewoners meer dan de basale zorg en een dak boven hun hoofd. Je zorgt dat zij een zo gelukkig en zinvol mogelijk leven voortzetten. Typerend aan de Herbergier is het opendeurenbeleid. Wie naar buiten wil, is daar vrij in. Daardoor zijn de bewoners een vast straatbeeld en staan ze met twee benen in de samenleving. Hiermee doorbreken we taboes en integreert de zorgwereld in de gewone wereld. Als zorgondernemer ben jij de spil hierin en leg je verbinding met de omgeving.

Wie ben jij als zorgondernemer?

Jij hebt hart voor de ouderenzorg. Dit combineer je met aandacht en waardigheid voor onze bewoners met een ondernemende geest. Verder vragen we dat:

 • Eén van jullie BIG-geregistreerd verpleegkundige is;
 • Eén van jullie minstens vijf jaar ervaring in de zorg heeft;
 • Eén van jullie ruime ervaring met leidinggeven heeft;
 • Je levenspartner een groot zorghart heeft en samen met jou wil ondernemen;
 • Je onze visie, dat zorg om persoonlijke aandacht en het welzijn van de zorgvrager draait, omarmt;

Al met al ben jij een duizendpoot met passie voor de zorg en heb je de drive om het verschil te maken voor mensen met geheugenproblemen.
Wil jij jouw zorgdroom waarmaken?

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

In 45 Herbergiers in heel Nederland wordt sinds 2007 een warm en liefdevol thuis geboden aan zestien mensen met dementie die 24-uurszorg nodig hebben. In een huiselijke en ongedwongen sfeer bieden zorgondernemers de bewoners datgene wat zij écht nodig hebben: zorg, veiligheid, aandacht, warmte en geborgenheid.

Feiten en cijfers

 

 • De eerste Herbergier opende de deuren in Arnhem
 • Nederland telt sinds 2007 inmiddels 45 Herbergiers 
 • In de Herbergier werken gemiddeld 25-30 werknemers (20 FTE) samen met de zorgondernemers
 • De zorg voor de bewoners wordt gefinancierd vanuit het persoonsgebonden budget, wat bepaald wordt uit de persoonlijke zorgvraag. De huurkosten worden in de regel betaald uit AOW, pensioen of eigen vermogen
 • De panden waarin Herbergiers zijn gevestigd zijn eigendom van externe partijen
 • De Herbergier wordt door familie met een 8,6 beoordeeld (ARGO-kwaliteitsonderzoek 2021)
 • De Herbergier-formule breidt uit in Europa en opent in 2023 de eerste locaties in Noorwegen en Duitsland

De kracht van franchise

Als zorgondernemers sluiten jullie een franchisecontract voor vijf jaar af met De Drie Notenboomen. Je draagt alle verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen in je eigen Herbergier. Daarbij krijg je ondersteuning van De Drie Notenboomen. Na het goed doorlopen van het selectietraject word je klaargestoomd voor het ondernemerschap via ons opleidingshuis. Je wordt als buddy gekoppeld aan ervaren zorgondernemers en maakt vlieguren via een stage in een Herbergier. 

Zowel voor als tijdens het ondernemerschap kan je altijd bij je persoonlijke ondernemerscoach terecht voor begeleiding en expertise. Of je nu een praktische vraag hebt, wilt sparren over je persoonlijke ontwikkeling of op zoek bent naar een klankbord voor een nieuw idee: je staat er nooit alleen voor.

Eigen regie

Als zorgondernemer draai jij aan de knoppen en is zingeving nooit ver te zoeken. Tijd, persoonlijke aandacht, levensgeluk en keuzevrijheid staan centraal. Jij en je levenspartner creëren in jullie Herbergier een warm thuis en maken samen het verschil voor jullie bewoners en hun familie.
Als Herbergier-ondernemer ben je verantwoordelijk voor de zorg en het welzijn van de bewoners. Je woont in de Herbergier, dus pal naast je werk. Dit maakt dat wonen en werken met elkaar verweven zijn. Als ondernemer ben je regisseur van je eigen tijd. Je leidt en biedt een betekenisvol leven.

Wil jij ook jouw zorgdroom waarmaken? Laat je dan inspireren en vul je gegevens in bij de rode button 'informatie aanvragen'. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Zorgondernemers gezocht voor nieuwe Herbergiers

Naar schatting hebben in 2050 meer dan 620.000 mensen in Nederland dementie. Een passende woonplek vinden voor al...

Opvolgers Herbergier Zoetermeer: ‘Hier gaan we voor’

De franchiseovereenkomst is getekend en de verhuizing staat voor Mark Beijloos en Patricia Burgmeijer voor de deur...

‘Zingeving krijg je als een enorm cadeau erbij’

Algemeen

“Wow, zo kan de ouderenzorg ook! Ik was totaal flabbergasted”, vertelt Patrick de Kort over zijn eerste bezoek aan...

Herbergier Arnhem: ‘Het leven wordt waardig afgesloten’

Arjen en Nina Koenen zijn sinds 2013 de trotse zorgondernemers van de eerste Herbergier van Nederland: Herbergier...

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2007
Aantal vestigingen
45
Waarvan franchise
45
Benodigd eigen vermogen
€0