Op koers blijven als het moeilijk wordt

Motivatie is iets wat komt en gaat. Zowel in business als in de sportwereld gaat motivatie met grote regelmaat verloren, met alle gevolgen van dien. Hoe zorg je ervoor dat jij en/of jouw team op koers blijven als het even tegenzit? Het antwoord hierop is vrij simpel…

Mensen beginnen vol inspiratie of energie aan iets nieuws, tot er iets gebeurt waardoor ze ontmoedigd of afgeleid raken. Alleen, niemand begint aan een plan met de bedoeling het halverwege op te geven. Ook jij bent waarschijnlijk weleens aan iets begonnen dat je niet hebt doorgezet of afgemaakt. Maar waar had je vandaag de dag gestaan als je niet was gestopt? Hoogstwaarschijnlijk had je veel successen geboekt.

Perfectie bestaat niet en het leven gebeurt nou eenmaal. Shit happens. De manier waarop je met die tegenslagen omgaat is allesbepalend. Hoe krachtiger jij bent, mentaal maar óók fysiek, hoe weerbaarder je bent. 

Wat heel belangrijk is om te weten: motivatie en inspiratie is totaal niet nodig om resultaat te creëren. Motivatie en inspiratie is iets wat je in beweging brengt, maar je moet je ervan bewust zijn dat dit afneemt en zal verdwijnen. Je hoeft dit dus ook niet op te wekken om door te kunnen gaan. Zolang jij niet stopt met het doen van de acties die jou tot het gewenste resultaat brengen, zal resultaat en succes het gevolg zijn.

Het is echter belangrijk om brutaal eerlijke zelfreflectie toe te passen. Veel mensen willen dolgraag iets bereiken, maar zijn in de realiteit niet bereid de vereiste acties te ondernemen. De vraag die je jezelf als ondernemer moet stellen, is: “Ben ik bereid dingen te doen die ik eerder niet deed en zaken te laten die ik eerst wel deed?” Als dit niet het geval is, kun je je doel beter bijstellen. Want iets graag willen waar je niet bereid bent voor te werken, is heel onbevredigend en levert, naast frustratie, bijzonder weinig op. 

Tommy Kruizinga 
Straight-Line Leadership Int.

Straight-Line Leadership Int.
Tommy Kruizinga Tommy Kruizinga
Businesscoach bij Straight-Line Leadership Int.