Fortune Coffee

  Ben jij een ondernemende samenwerker? En zoek je het goede gezelschap van een groeiende formule? 

  Totaalconcept

  Als ondernemer in de regio ben je geen verkoper van eenmalige producten. Persoonlijke relaties staan bovenaan en daarom streef je naar langdurige samenwerking. Door je klanten te leren kennen, kun je adviezen en producten op maat leveren. Zo help je organisaties op weg en dat doe je met meer dan koffie alleen. Ook de koffieautomaten krijgen veel aandacht. Zo werkten we de afgelopen jaren onder andere aan het creëren van een eigen, unieke automatenlijn. We hebben een breed assortiment aan koffie- en theesoorten en andere warme dranken. En zorgen voor kopjes en alle producten er omheen. Als ondernemer bied je passend advies, de juiste automaten, voldoende voorraad en snelle hulp bij storing. Eigenlijk alles om bedrijven – of het nu winkels, kantoren, fabrieken of sportclubs zijn - te voorzien van koffie.

  De gewenste eigenschappen

  Een geschikte kandidaat voor de Fortune Coffee franchise beschikt over de volgende kwaliteiten en vaardigheden:

  • Gezelschapsgericht: Heeft de wens om aangenaam gezelschap te zijn voor zichzelf en anderen.
  • Ondernemersgeest: Beschikt over een sterke onafhankelijke ondernemersgeest en is bereid samen te werken naar een gemeenschappelijk doel.
  • Relatiegericht: Prioriteert het opbouwen van relaties boven louter verkopen.
  • Vaardigheden: Bezit sociale, technische en commerciële vaardigheden om effectief verbindingen te leggen en problemen op te lossen.
  • Locatie: Woont op locaties waar de franchise nog niet gevestigd is of staat open voor verhuizing naar dergelijke gebieden.
  • Passie voor koffie: Heeft een oprechte passie voor koffie en de drive om een eigen bedrijf te bezitten.

  Samenwerking

  Achter de schermen bevind je je in goed gezelschap: Fortune is een gezond concept waarmee je als ondernemer al vanaf dag één beschikt over een sterke onderneming. Met een mooi productassortiment dat aan hoge kwaliteitseisen voldoet en bovendien duurzaam is. Met veel aandacht voor innovatie. Zo ontwikkelen we, samen met de ondernemers, eigen automatenlijnen. Ook doen we veel om de naamsbekendheid verder uit te bouwen – zo staat de Koffiekar op veel beurzen en evenementen. En is er brede ondersteuning voor je onderneming – van een website tot promotie- en salesondersteuning. Kortom: een formule die ‘klopt’ en waarmee je graag op de koffie komt.

  Nieuwsgierig geworden?

  Heb jij een passie voor koffie en wil je graag je eigen onderneming? Dan ben jij de Fortune Coffee franchisenemer die wij zoeken! Persoonlijk op de koffie komen geeft je natuurlijk de beste indruk. Maar ook online kun je al veel te weten komen, op Fortune-franchise.nl. We hopen dat we je snel voorbij zien komen!

  We ontmoeten je graag!

  Het franchise-concept van Fortune Coffee is gericht op het zijn van een vooraanstaande koffieleverancier voor zakelijke klanten, met lokale ondernemers die het aanspreekpunt zijn. Deze ondernemers bieden een breed scala aan diensten en vervullen diverse rollen zoals verkoper, adviseur, probleemoplosser en bezorger. Fortune Coffee is op zoek naar gedreven individuen die enthousiast zijn om hun eigen regio te ontwikkelen en actief bij te dragen aan de expansie van een landelijk bekend merk.

  Eerst Koffie

  Geen enkel bedrijf wil en kan zonder koffie. Met Fortune voorzien we de zakelijke markt in Nederland in zijn koffie- en warme drankenbehoefte. Een prettige markt; koffie is een economisch stabiel product en wordt het hele jaar door gedronken.

  Koffie verbindt. Ontmoetingen vinden vaak plaats bij de koffieautomaat. Elke relatie, ook zakelijk, begint met koffie. Elke nieuwe samenwerking, elk goed idee, elk gesprek waar we naar uitkijken – of soms ook tegenop zien – het start met koffie. Koffie verbindt mensen met elkaar en laat organisaties groeien. Daarom is onze boodschap: Eerst Koffie.

  De 5 beloftes van Fortune Coffee

  ‘Eerst koffie’ is ons motto, en dus willen wij dat jij van die koffie kunt genieten. Altijd! Daar is onze werkwijze op gericht. Dus, kies jij voor Fortune Coffee, dan beloven wij het volgende aan jou.

  1. Eén contactpersoon, altijd dichtbij

  Voor vragen, bestellingen, service, onderhoud en bij eventuele storingen, bel je jouw Fortune-adviseur. Deze expert in koffie zit vlakbij en kent jou, jouw bedrijf en jouw voorkeuren. Dat is handig, want zo heb je snel nieuwe koffie en regel je alles rechtstreeks met dezelfde persoon. Koffie, automaten, ingrediënten en service onder één dak. Dat is wel zo makkelijk.

  2. Persoonlijke relatie met een glimlach

  Een persoonlijke relatie vinden wij minstens zo belangrijk als goede koffie. Natuurlijk altijd met een glimlach. Mensen verbinden en organisaties helpen groeien, dat is onze missie. En koffie helpt daarbij. Heldere afspraken en eerlijk advies is voor ons de normaalste gang van zaken. En onze afspraken komen wij altijd na, ons woord is immers ons woord en daar mag je ons aan houden.

  3. Kwaliteit in koffie, koffieautomaten en natuurlijk service

  Kwaliteit staat centraal in alles wat we doen. We produceren de meeste koffieautomaten zelf en selecteren enkel producten van uitstekende kwaliteit. Onze koffie wordt zelfs speciaal voor ons gebrand. Maar het belangrijkste is natuurlijk de persoonlijke en snelle service. Want ook dát is kwaliteit. Je krijgt van ons 60 maanden gratis service en onderhoud bij de aankoop van een koffieautomaat en afname van onze ingrediënten. Is er toch een storing? Dan lossen we die binnen 1 werkdag op, of we leveren tijdelijk een vervangende koffieautomaat.

  4. MVO geeft ons richting

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zit bij ons in het ondernemers-DNA. Want om te kunnen genieten van goede koffie, moet je ook zeker weten dat deze echt eerlijk tot stand gekomen is, zonder onnodige belasting van het milieu of uitbuiting van mensen. En we voegen de daad bij het woord, want sinds 2010 ondersteunen we het Uganda Child Care Foundation koffieproject om gezinnen in Oeganda weer in hun eigen levensonderhoud te laten voorzien.


  5. Meer dan alleen koffie

  Onze passie gaat verder dan alleen koffie. Wij bieden altijd meer voor hetzelfde, of hetzelfde voor minder. En vanuit die passie zetten we ons in om met koffie mensen te verbinden. Dat inspireert ons en geeft elke dag weer de energie om net dat beetje extra te doen voor onze relaties. En deze passie, inspiratie en natuurlijk onze persoonlijke service delen we graag met jou!

  Missie

  Topkwaliteit in koffie

  Van koffie moet je genieten. Punt. Daarover bestaat bij Fortune Coffee geen misverstand. En dus is alles wat je bij ons afneemt van topkwaliteit; de koffie, thee en andere ingrediënten, de koffieautomaten en natuurlijk de service.

  Mensen verbinden en organisaties helpen groeien

  Fortune Coffee wil mensen verbinden en organisaties helpen groeien met ons ondernemerschap in koffie en warme dranken. Dit doen we door meer te bieden voor hetzelfde, of hetzelfde voor minder, door te bouwen aan en op relaties, beleving toe te voegen aan koffie en de groei te versnellen door steeds beter te worden. En vooral ook door samen te werken en samenwerken te faciliteren. Koffie helpt daarbij. Het brengt gesprekken op gang en zorgt voor een moment waarop mensen elkaar leren kennen. En dat is belangrijk, want alleen reis je sneller, maar samen kom je verder.

  ‘Het is zo leuk dat het niet voelt als werken’

  Interview

  Micha Schwachöfer startte als franchisenemer bij Fortune Coffee bij het uitbreken van de coronapandemie...

  Fortune Coffee speurt naar lokale helden

  Interview

  Er zijn door heel Nederland nog een aantal gebieden waar we geen ondernemers actief hebben”, licht Kees Seip toe...

  Alles valt samen bij Fortune Coffee voor Klaas-Jan Verkade

  Interview

  Hoe een ondernemer van Fortune Coffee gestaag zijn business opbouwt en de coronacrisis overleeft. 

  Frans de Bel ervaart Fortune Coffee als ‘warm bad’

  Interview

  Franchisenemer Frans de Bel van Fortune Coffee plust in coronatijd en opent een nieuw bedrijfsgebouw.

  Franchise+ Event inspireert 150 franchisegevers

  Reportage

  Keuze uit 9 informatieve en prikkelende sessies, aandachtig luisteren naar het succesverhaal van Anytime Fitness en...

  'We willen bekend staan als dé koffie- en warme drankenspecialist'

  Ton van Amerongen is franchisenemer bij Fortune Coffee voor de regio Kromme Rijnstreek, de omgeving rondom Houten...

  “Ik sprong gewoon lekker het diepe in”

  Franchisenemersportret

  Na vijftien jaar in de supermarktwereld te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders, iets voor zichzelf, vond...

  Iedereen blij met koffie

  Interview

  Niet alleen de koffiedrinker, ook de koffieboer moet kunnen genieten van goede koffie, vindt Ton van der Tang...

  ‘Het totaalplaatje geeft voldoening’

  Reportage

  Op 22 en 23 september vierde Freddy Kerkhofs zijn tienjarig jubileum als ondernemer van Fortune Coffee. In zijn...

  Franchisenemers leren veel van elkaar

  Algemeen

  Ondernemers hebben de naam eigenwijs te zijn maar voor franchisenemers geldt dat ze daarnaast in ieder geval open...

  Fortune groeit door samenwerking

  Coverstory

  Bij Fortune staat het persoonlijke contact tussen ondernemers en hun zakelijke klanten centraal. De...

  Beurs Onderneemt't! trekt divers publiek

  Reportage

  De beurs Onderneem ’t! die op 13 en 14 april in Hoevelaken is gehouden, heeft veel bezoekers getrokken. Het waren...

  Franchiseoverleg in de praktijk

  Je moet het franchiseoverleg starten op een moment dat het goed gaat in de organisatie. Dan is er een voedingsbodem...

  Nieuw te openen

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2000
  Aantal vestigingen
  30
  Waarvan franchise
  30
  Entreegeld
  €9.500
  Franchise fee
  8,25%
  Totale investering
  €80.000
  Benodigd eigen vermogen
  €17.500
  NFV lid
  Ja