Voorbereidingen Onderneem ‘t! in volle gang

Op donderdag 6 en vrijdag 7 april vindt de 14e editie van de franchisebeurs Onderneem ‘t! plaats. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen voor dit jaarlijks terugkerend evenement in de franchisewereld. Tijd om te kijken hoe de voorbereidingen ervoor staan. 

Onderneem ’t! is de fysieke ontmoetingsplek van de sector die vraag en aanbod samenbrengt. Dit jaar presenteerden bijna zeventig formules zich aan zo’n 1.500 bezoekers. “Het waren vooral starters die onze stand bezochten. Starters die zelfstandig ondernemer willen worden en daarbij ondersteuning zoeken van een sterke formule”, vertelt Fred Gietman, manager franchise Benelux bij Délifrance, over zijn ervaringen tijdens de franchisebeurs in Expo Hoevelaken.

Dit jaar werd de beurs voor het eerst georganiseerd op donderdag en vrijdag, in plaats van op vrijdag en zaterdag. “Dit is de standhouders, bezoekers en organisatie zodanig goed bevallen, dat we ook in 2017 de beurs op donderdagmiddag en -avond en op vrijdag organiseren”, vertelt beursorganisator Guido van der Horst. 

Startersstands

In 2015 werd een nieuw concept gelanceerd: de Starterswand, hier konden formules die maximaal twee jaar actief zijn en niet meer dan vijf franchisenemers hebben tegen een speciaal tarief aan deelnemen. Dit jaar is de Starterswand omgebouwd tot heuse Startersstands, een kleine stand bestaande uit een ruimte van twee vierkante meter met een tafel en twee stoelen. Ook in 2017 kunnen jonge franchiseformules plaatsnemen in deze Startersstands. 

Bijeenkomsten

Gedurende de twee beursdagen vinden diverse bijeenkomsten plaats, zo kunnen standhouders een presentatie, workshop of quiz verzorgen in de seminarruimte. En tijdens de vier themabijeenkomsten worden actuele thema’s besproken. Thema’s die in ieder geval behandeld worden zijn: ’Food & Horeca’, ‘Dienstverlening’ en ‘Internet & Ondernemen’. De thema’s worden besproken tijdens een paneldiscussie bestaande uit deskundigen uit de betreffende branches.

Overnameplein

In 2016 werd voor het eerst het Overnameplein ingericht, gezien het succes daarvan heeft de beursorganisatie besloten om het plein in 2017 verder uit te breiden. “Op het Overnameplein zijn franchisevestigingen zichtbaar die ter overname worden aangeboden, bijvoorbeeld vanwege pensionering van de franchisenemer. Geïnteresseerde bezoekers kunnen meer informatie over die vestigingen opvragen. Komend jaar gaan we het plein uitbreiden, zodat op het plein ook specialisten aanwezig zijn die bezoekers direct kunnen adviseren. Specialisten kunnen bijvoorbeeld juristen, financieringsspecialisten of accountants zijn”, legt Guido van der Horst uit. 

Evaluatie

De beursorganisatie neemt ieder jaar een enquête af onder zowel de standhouders als bezoekers. “Uit de enquête van dit jaar is gebleken dat 88 procent van de standhouders naar aanleiding van de beurs één of meerdere franchisenemers denkt te kunnen contracteren. En de standhouders beoordeelden de beurs het afgelopen jaar met een 7,7”, vertelt Guido van der Horst. 

“Over een klein half jaar is het zover, dan vindt de 14e editie van onze beurs plaats. Komende periode gaan we uiteraard in gesprek met verschillende leveranciers en franchiseformules om te kijken hoe we de franchisebeurs, voor zowel bezoekers als standhouders, weer optimaal kunnen inrichten!”, aldus Guido van der Horst. 

Wilt u meer informatie over Onderneem 't!? Neem dan contact met Franchise+ op via: info@franchiseplus.nl of 035 - 588 20 53. 

Ontmoetingsplek

“De franchisebeurs is de beurs waarop ik als franchisegever potentiële franchisenemers kan ontmoeten. In een informele setting kan ik informatie verstrekken en gesprekken voeren over onze sterke formule”, vertelt Crijn Janssen, algemeen directeur Straetus Incasso Nederland, over zijn ervaringen met de franchisebeurs. 

Lees meer over:
Bekijk ook