Délifrance vestigingen trakteren instanties met vitaal beroep op lunch

Meerdere Délifrance vestigingen hebben zich de afgelopen dagen van hun beste kant laten zien door verschillende lokale instanties en bedrijven te trakteren op belegde baguettes. Zo verraste Délifrance Maastricht Grote Staat het zorgpersoneel van het plaatselijke UMC+ ziekenhuis, trakteerde Délifrance Lelystad de medewerkers van het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en liet Délifrance Reeuwijk onder andere de plaatselijke brandweer, basisschool en mensen op de bouw genieten van een lunch. 

“Deze mensen houden het land draaiende. Het is fijn om op deze manier iets terug te kunnen doen en ze een hart onder de riem te steken”, aldus Wilbert Graveland van Délifrance Reeuwijk.

Geen voedselverspilling

Het idee voor de acties is ontstaan doordat veel producten bij de groothandel tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, vertelt Astrid Huitema van Délifrance Lelystad. “Er wordt minder afgenomen, dus veel salades dreigden te worden weggegooid. Samen met het hoofdkantoor van Délifrance Restaurants hebben we toen besloten om deze voedselverspilling tegen te gaan en de producten aan een goed doel te schenken. Helemaal super is dat ook Délifrance Bakkerij zich bij dit initiatief heeft gevoegd en de baguettes beschikbaar heeft gesteld.” 

Délifrance Grote Staat vond daarnaast ook hun lokale groenteleverancier ‘Het Vitamientje’ bereid om alle benodigde groente belangeloos te leveren. “Het is super dat we in deze tijd onze krachten kunnen bundelen en zo’n mooi initiatief kunnen steunen”, aldus Maud Dirkx van Délifrance Grote Staat. “Dit geeft ons weer energie.”

Maatregelen 

Zelf ervaart Délifrance ook de gevolgen van de coronacrisis. Vorige week werd bekend dat het zitgedeelte van alle restaurants nog tot en met 28 april gesloten blijft. Wel zijn enkele vestigingen geopend voor afhalen en bezorgen, uiteraard met de nodige maatregelen. Zo wordt er enkel nog contactloos bezorgd en zijn er maatregelen getroffen om iedereen 1,5 meter afstand te laten houden. Wilbert: “Op deze manier hopen we deze tijd door te komen, al zullen we blij zijn als dit allemaal achter de rug is.”

Bekijk ook