Eerste Délifrance restaurant volgens nieuw concept geopend

Op het Damrak in Amsterdam is het eerste Délifrance restaurant geopend volgens het nieuwe concept. De broodjesketen wil de komende jaren met 5 restaurants per jaar groeien op verschillende locaties, liet Fred Gietman als verantwoordelijke voor de franchisetak van Délifrance Benelux aan @FoodClicks weten.

Meer dan 30 jaar geleden begon de franchiseformule in Nederland op deze Amsterdamse locatie. Al deze jaren staat dezelfde franchisenemer aan het roer: Taieb Chadli.

Eetmomenten

Délifrance wil zich meer toeleggen op andere eetmomenten. Gietman vertelt: “Ontbijt en lunch doen het goed bij de Délifrance-vestigingen, maar op sommige locaties kunnen we meer doen met het avondmoment. Daarom is ook de kaart aangepast, zodat wij gasten de gehele dag kunnen bedienen.” Feitelijk wordt Délifrance daarmee meer dan een lunchroom? “Hamburgers zouden we vroeger niet op de kaart hebben gezet, maar die staan er nu wel op.”

Over Délifrance

De van oorsprong Franse franchiseformule heeft in 2015 een naamsbekendheid van 86%, dit komt grotendeels dankzij de Délifrance franchiseformule. Délifrance telt in Nederland meer dan 60 restaurants en ruim 130 corners en shop-in-shop vestigingen. De keten heeft niet alleen 235 vestigingen in de Benelux, maar ook nog 200 daarbuiten tot in Azië aan toe. Recent opende de eerste Délifrance in Italië, in Milaan. Delft was de eerste locatie in de nieuwe stijl. Daarna kwamen Oostende en Bijlmerplein in Amsterdam en ook de vestiging aan het Damrak in de hoofdstad onderging een verbouwing. Binnen het petrolsegment zijn er 2 locaties volgens de laatste uitgangspunten ingericht: een in Etten-Leur en in tankstation De Buunderkamp aan de A12 bij Ede.

Bekijk ook