Oppas Madelief opent een franchise in Melbourne

Oppas Madelief matcht ouders en oppassers. De franchiseformule heeft in Nederland 19 vestigingen en is ook in België, Noorwegen en Duitsland vertegenwoordigd. Daar opereren de franchisenemers (alleen vrouwen tot nu toe) onder de internationale merknaam Nanny Nina. 

Amanda Bouwsema is de Hollandse pionier die de eerste ‘niet Europese’ vestiging opent. In november 2011, ontmoette ze haar vriend in Melbourne en verhuisde zij naar Australië. Inmiddels is ze met hem verloofd en woont ze nu 7 jaar ‘down under’. Na een grondige marktanalyse en check op de wet- en regelgeving durfde ze het aan: vandaag gaat de site live en zal ze beginnen met het recruiten van de eerst oppassers in Wyndham, Melbourne.

De franchiseformule moest wel op een aantal vlakken worden aangepast. Amanda: "De afstanden in Australië zijn bijvoorbeeld veel groter, met de (bak) fiets de kinderen van school halen is er hier niet bij. Je moet ook echt een auto en rijbewijs hebben als oppas." Daarnaast zijn de uurtarieven voor de oppas ook een stuk hoger. In Australië zijn ze vergelijkbaar met Noorwegen, €15 per uur is geen uitzondering. De screening en kwaliteitscheck werken wel hetzelfde, evenals de interview-vragen en de training. "Overal ter wereld hebben ouders oppas nodig en zeker in Australië wonen veel gezinnen ver weg van opa en oma. Dit maakt het een aantrekkelijke markt om een oppas- en nanny service te beginnen!”, aldus Amanda.

Amanda zal het concept eerst testen en optimaliseren voor Australië. Daarna zal ze de rol vervullen van country manager en nieuwe franchiseneemsters opleiden en begeleiden.  

Bekijk ook